Slider

Keittiön luonnoskuvat

22. marraskuuta 2012

Lupailin teille kuvia keittiösuunnitelmasta ja tänään niitä onkin luvasssa:) Meille on tulossa Noblessa-merkkinen keittiö. Noblessa on saksalainen keittiövalmistaja ja sen keittiöt valmistetaan euroopan suurimmalla keittiötehtaalla.
 Keittiön valintaan vaikutti paljon sekä laatu, että hinta. Saatavilla oli myös juuri sellainen ovimalli, mitä etsimmekin. Myös se että rungot tulevat valmiiksi kasattuina, vahvisti päätöstä. Meidän on tosiaan tarkoitus yrittää ehtiä remontoida ennen joulua!:)
Toimitusviikoksi olemme toivonneet viikkoa 49 ja näillä näkyminen sen pitäisi onnistua. Heti kun kaapit ovat paikoillaan tullaan tarvittavan tason pituus mittaamaan.
Keittiö tilattiin Tammiston Keittiömaan kautta. Pidimme liikkeen suuresta keittiönäyttelytilasta. Mallikeitiöitä oli runsaasti esillä ja valikoima oli laaja. Palvelu oli ystävällistä ja keittiösuunnittelijamme Katja käytti paljon aikaa ja vaivaa suunnitellessaan meille sen unelmien keittiön.
Alakaapit ovat mattavalkoiset ja vetimettömät. Yläkaappien ovet tammenväriset. Kuvan väri on vain suuntaa antava ja todellisuudessa väri ei ole noin tumma ja lämmin.
Pöytätasoksi valitsimme valkoisen ohuen kvartistason.
Nykyisessä keittiössämme ei ole ikkunallisella seinällä kaappeja, joten säilytystilaa ja pöytätasoa tulee mukavasti lisää. Jipii!:)

 Allas on valkoinen Silgranit-allas. Tuleva hana on krominvärinen ja kulmikas. Liesituuletin tulee olemaan rosteria. Uuni, mikro (valkoisia) ja liestitaso ovat AEG:n.

Astianpesukoneen pidämme, sillä se ei ole kovinkaan vanha. Se on myös integroitava, joten päälle asennetaan vain sopiva kalustelevy. Jääkaappi vaihtuu uuteen integroitavaan.
 Vasemmalla on parvekkeen ovi. Heti korkeiden kaappien vierestä ja siitä mihin parvekkeen oven vieressä oleva seinä päättyy (kuvassa beigen värinen), avautuu kulku muuhun asuntoon. Keittiömme on siis avokeittiö.

Nykyisesessä keittiössämme on liesi on kulmassa, mutta nyt uuni siirtyy vasemmalla näkyvään korkeaan kaappiin mikron kanssa. Kulma puretaan ja tilalle rakennetaan pylväs, jossa liesituulettimene putki kulkee. Keittotaso tulee lavuaarin viereen.

Tällaista tällä kertaa.
Mitäs pidätte suunnitelmasta?


Kynttiläkuvia makkarista

20. marraskuuta 2012

Nappasin vähän kuvia meidän makuuhuoneemme kynttiläasetelmista. Tähän aikaan vuodesta, on ihana sytyttää kynttilöitä. Ulkona on tänäänkin niin pimeää ja sateista, että kynttilät piristävät mukavasti mieltä:)
 
Pelkässä kynttilänvalossa kuvaaminen oli hieman haastavaa, joten luvassa on nyt aika hämyisiä kuvia, pahoitteluni niistä:)
 
 
 
 
 
 
 
 
Makkarissa ei ole oikeastaa mitään uutta tapahtunut, mutta halusin ottaa siitä kuvia pitkästä aikaa. Parempia valoisia kuvia on luvassa, kunhan tuo sää taas sallii:)
 
Oli ihana huomata, että tänne on löytänyt tiensä muutama uusi lukija. Tervetuloa mukaan joukkoon!:)
 
Mukavaa viikonjatkoa!

Tunnelmanurkka

19. marraskuuta 2012

 
Olohuoneen nurkka näytti niin tyhjältä ja yksinäiseltä, että minun oli keksittävä siihen jotakin piristystä. Idea lähti rakentumaan esineistä, joille en vielä ollut löytänyt paikkaa ja jotka löysin kaapin kätköistä. Vanha puulaatikko, musta metallinen lyhty ja parvekkeelta löytynyt ruostunut valkoinen lasilyhty, joka on nyt uuden valkoisen maalin jälkeen, kuin uusi.
 
Laatikko pystyyn nurkkaan, musta iso lyhty oli kuin tehty laatikon sisään ja päälle vielä valkoinen kynttilälyhty. Valkoisen lyhdyn jalan ympärille asettein rautalangan, jossa on pieniä valkoisia helmiä. Koristerautalangan otin talteen, rikki menneen valosarjan ympäriltä. Nyt sekin pääsi hyötykäyttön:)
 
Näistä rakentui, valkoisen lattian kanssa yhteen sopiva talvinen tunnelmanurkkaus:)


 
 
 
 
 

 Mukavaa maanantaita!:)


Valmista lattiapintaa

8. marraskuuta 2012

Keittiön lattia on nyt valmis!:) Ihastuimme lattiaan niin paljon, että aiomme hioa ja maalata koko alakerran lattian, vaikka siinä hirveä urakka onkin! Nyt alakerran laminaatti on suurimmaksi osaksi purettu ja lisää hiottuja alueita odottaa maalia...
 
Olemme maalanneet iltaisin pikkuneidin mentyä nukkumaan ja aamulla herätessämme maalatut alueet ovat olleen kävelykuivia. Olemme suojanneet kävelyväylät laminaatin alusmatolla, joka osottautuikin hyväksi ideaksi. Se suojaa, mutta on kumminkin hengittävä materiaali, niin lattia pääsee kuivumaan entisestään.
 
Huonekalujen alle olen leikannut samasta laminaatin alusmatosta palaset, jotka saavat olla paikoillaan, kunnes lattian pinta vahvistuu. Tähän menee purkin mukaan n. 1kk, mutta meillä lattiat ovat kuivanneet sellaista vauhtia, että pari viikkoa varmaan riittää:)


 
Lattia muistuttaa kivasti valkoista lankkulattiaa, varsinkin kun parketti on vanhempaa mallia ja vähän kapeampaa kun nykyiset parketilevyt. Yksi "pala" on suunnilleen juuri lankun levyinen:)
 
 
Kohta lähden lenkille koirien ja pikkuneidin kanssa, ja kun pikkuneiti nukkuu ulkona, voi äiti jatkaa rauhassa lattian hiomista.

Mukavaa torstain jatkoa!:)

Parketin maalaaminen valkoiseksi

6. marraskuuta 2012

 
Kävimme eilen paikallisessa K-raudassa kyselemässä miten parketin saisi käsiteltyä kiiltävän valkoiseksi ja sellaiseksi, ettei se kuulla lävitse.  Lattian tulisi myös kestää koirien kynsiä ja lapsen leikkejä. Vastaukseksi saimme Betolux maalin, jota lähtikin sitten purkillinen kotiin. Hioin pienen kaistaleen parkettia eilen ja maalasin sen kertaalleen tuolla Betoluxilla. Haju oli samanlainen kun Maalarin valkolalalla ikkunankarmeja maalatessani, ei mikään järin miellyttävä.
 
Pidin parvekkeen oven auki koko maalauksen ajan ja yritin maalata mahdollisimman ohuen kerroksen uudella lyhytnukkaisella telalla, jotta maali kuivuisi nopeasti ja haisisi näin vähemmän aikaa. Maalasin lattian eilen illalla noin kahdeksan aikaan ja aamulla lattia oli pintakuiva ja ei enää pahemmin haissutkan. Täällä ei haise tällä hetkellä juuri ollenkaan maalilta. En tiedä sitten haiseeko suurempi alue pidempään. Tuo maalaamani alue oli n. 1,5 neliötä.
 
Illalla pääsen levittämään toisen kerroksen maalia, ja näen millainen lopputuloksesta tulee. Lattian on annettava kuivua vuorokauden verran ennen uutta maalikerrosta. Lopullisen kovuutensa maali saavuttaa noin kuukauden kuluttua.
  
Kuvassa valkoinen maali on vedetty telalla yhden kerran hiotun alueen päälle.
 
Keittiöremontti on suunnitteilla joulukuun alkuun. Uuden keittiön pitäisi valmistua jouluksi. Ihan mahtava joululahja! :)
 
Kun asiat tästä etenevät niin kerron tarkemmin mistä ja millainen keittiö meille on tulossa:)






Minä täällä jatkan lattiaprojektia! :)


Mitä paljastuukaan laminaatin alta

5. marraskuuta 2012


Meillä täällä pähkäillään, mitä teksisimme keittiön lattialle.
 
 Arvelimme, ettei keittiökaappien alla ole lattiaa ja asia varmistuikin eilen, kun lähdimme purkamaan laminaattia.
 
Laminaatin alta löytyi, ihan hyvässä kunnossa oleva parketti. Sellainen lakattu ja kellastunut, mutta muuten päällisinpuolin näyttää ihan siistiltä. Keittiökaappien alla ei kuitenkaan ole kumpaakaan, ei laminaattia, eikä parkettia. Kaapit ovat siis aika paljon matalamalla, kun jos olisivat lattioiden päällä. 
 
 
 
 
 
Uudessa keittiössä tulisi kaappeja myös ikkunaseinälle. Vaihtoehtoja olivat, joko purkaa lattiat uusien kaappien alta, jotta kaapit tulevat samalle tasolle, tai rakentaa uusi lattia vanhojen kaappien alle.
 
Päätimme, että rakennamme lattian myös kaapistojen alle. Ajattelemme ensin yrittää vanhan parketin pelastamista. Kokeilen hioa parkettia tänään ja katsoa vähän, miltä näyttää. Onneksi on hiomakone!:) Parketti täytyy myös käsitellä sen väriseksi, ettei se hirveästi riitele, tuon tumman laminaatin kanssa. Luultavasti siitä tulee valkea.

Meidän tarvitsee myös löytää, samanlaista parkettia kaappien alle ja yhdistää se siististi vanhaan parkettiin... Tuo parketti on kyllä, niin perusparkettia, että uskon, sitä löytyvän helposti. Parketti ei tule näkymään kaappien alta paljoakaan, ehkä pienen alueen, mutta olisihan se kiva, jos se olisi edes melkein samanlaista, vaikka suurimmaksi osaksi piiloon jääkin. Jos parketin kanssa ei onnista, päälle tulee luultavasti uusi vaalea lamintaatti.
 
Lähdemme nyt kumminkin siitä, että parketti olisi laminaattia parempi vaihtoehto.
 
 
 

Valotähti ja pöytätuunaus

2. marraskuuta 2012

Tärkein asia ensin, eli meidän neiti otti tänään 4-5, ihan kunnon askelta:) Tästä se sitten lähtee!:) On n. kuukauden verran noussut ilman tukea seisomaan ja ottanut pari askelta, jos tuki on ollut lähellä. Tänään lähti sitten ihan keskeltä lattiaa kävelemään, sen 4-5 askelta:)
 Laitoin tänään keittiön ikkunaan, valotähden marraskuun kunniaksi. Ei sitä vielä päällä tarvitse pitää, mutta se luo kivasti tunnelmaa:)
Keittiössä on väliaikapöytänä tuunauksen kohteeksi joutunut Ikean, alkujaan koivun värinen NORDEN- ruokapöytä. Pöytä sai valkoista maalia ylleen ja pöytälevyn päälle tuli vanha lankuista rakennettu ikkunanluukku (tai ainakin uskomme, että se on vanha ikkunanluukku).
Pöydän kaverina on huutiksestani aikoinaan huutamani vaaleanpunainen puusohva ja tässä onkin kova pähkäily päällä, että mihin ihmeessä sijoitamme sen uudestaan keittiörempan tieltä.
Olisko muuten teistä kellään tarvetta kodinkoneille/vanhalle keittiöllemme, vaikka mökkikäyttöön? Keittiö on rakennettu -91 ja kodinkoneet ovat n. 3 vuotta vanhat. Hella (Upo EK 3102,  se perinteinen malli, valkoinen), mikroaaltouuni (OBH Nordica, ARTEMIS Type 7549. Rosteri + peililasi) ja Whirpoolin jääpakastinkaappi (A class, ARC 5571, valkoinen. Jääkaappiosuus isompi.) Nämä kaikki ovat siis kaupan.

Mukavaa alkanutta viikonloppua!:)

Keittiöremontin suunnittelua

1. marraskuuta 2012

 
 
Ollaan tässä nyt monen montaa viikkoa mietitty sitä keittöremonttihommaa, ja nyt vihdoinkin toiveet ja kokonaisuus alkavat olla aika hyvin selvillä:)
 
Ihan mieletöntä miten paljon on vaihtoehtoja ja pintamateriaaleja, onneksi aika hyvin tiedän mitä haluan ja mieskin on onneksi aika lailla samaa mieltä;)
 
Listasin tähän vähän asioita ja toiveita, jotka olemme jo "lyöneet lukkoon".
 
 
- Vetolaaatikot, ettei tarvitse purkaa koko kaappia, että saa sen viimeisen perällä olevan tavaran:)
- Isot leveät laatikostot.
- Valkoista väriä, koska tila on pieni, eikä myöskään hirveän valoisa.
- Liesikulman purkaminen, eli kulma lähtisi ja tilalle tulisi "pylväs", minkä sisällä liesituulettimen putki kulkisi.
- Induktiotaso ja liesituuletin tulisivat lavuaarin viereen. Uuni ja mikro tulisivat jääkaapin viereen tulevaan korkeaan kaappiin.
- Jääkaappi ja tiskikone integroituna.
- Ohut työtaso.
- Enemmän työskentelytasoa, sillä ikkunaseinällekkin tulisi kaapit. Tilaa leipoa joulupipareita!:)
- Vähemmän yläkaappeja ja yläkaapit vaakasuuntaiset, mikä tuo väljyyttä keittiöön ja antaa tilan tuntua.
- Vetimettömyys.
- Tyyliltään yksinkertainen.
- Lattian vaihtaminen, koska laminaatti on jälkikäteen asennettu ja sitä ei ole kaapistojen alla.
 
 
Laitan tähän vielä linkin Pinterestin keittiö inspiraatiokansiooni.
 
 
Oikein ihanaa torstain jatkoa, niin ja tietenkin marraskuun alkua!:)
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan