Slider

Struktuuriseinä

28. helmikuuta 2013

ällä on maalisuti heilunut viime päivinä. Minua oli nimittäin jo pitkän aikaa vaivannut rappukäytävämme kolkko ilme. Tila on korkea ja se näytti hyvin paljaalta ja karulta. Olen tykästynyt kovasti kiviseiniin ja rouheisiin pintoihin ja lähdin selvittämään miten sellaisen saisi luotua ihan tavalliseen valkoiseen seinään. Kyselin asiaa Tikkurilan päästä ja heidän valikoimasta löytyikin juuri sopiva vaihtoehto, nimittäin struktuurimaali nimeltä Tunto Hieno. Sain vinkin käydä kurkkimassan paikallisessa rautkakaupassa Tikkurilan Pro Grey-värikarttaa (Mielettömän ihania & luonnollisen värisiä harmaansävyjä!). Sieltä löysinkin paljon itseäni miellyttäviä sävyjä:) Päädyin lopulta sävyihin 1966 ja 1968, joilla arvelin pääseväni haluamaani lopputulokseen.


Lähdin hakemaan eläväistä, sävyltään kylmää, luonnollista ja kivimäistä ilmettä. Lopputulos on mielestäni onnistunut ja miellyttää ainakin omaa silmää;)


Tässä vielä työvaiheet, kaikille kiinnostuneille:
  

 Työvälineinä käytin pensseliä x2 ja sientä x2. Molemmille väreille omat välineet.


Suojasin listat ja katonrajan maalarinteipillä. Rappusten ja lattian suojaksi laitoin sanomalehtiä.

Maali kuivuu aika äkkiä, joten tein yhden pienen alueen valmiiksi kerrallaan. Maalia oli kiva ja helppo levittä, koska maali oli paksumpaa kun normaali seinämaali. Se ei lähtenyt samalla lailla valumaan ja pysyi hyvin pensselissä.

Ensimmäinen maalikerros:


Aloitin levittämällä tummaa maalia ristiin rastiin seinälle. Välillä laitoin vähän enemmän maalia ja välillä vähemmän, niin että sain pintaan pientä korkeuseroa. Pensselin jälkiä häivytin taputtelemalla sienellä pintaa. Kaikkia pensselin vetoja en taputellut pois, jotta pinnassa säilyisi elävyys. Osan maalista levitin sienellä, ikään kuin pesisin seinää. Yritin saada tällä tavoin mahdollisimman paljon eloa pintaan. Peitin alla olleen valkoisen seinän kokonaan tällä tummalla maalilla.

Annetaan kuivua.

Toinen maalikerros:

Kun pinta oli täysin kuiva aloin tekemään uutta maalikerrosta. Tällä kertaa en levittänyt maalia ihan joka kohtaan (melkein), niin että alinta kerrosta jäi hieman ja paikoin pilkistämään alta. Tein levityksen, siis hieman huolimattomasti ja kevyemmin. 

Tällä maalauskerralla, otin käyttöön tumman lisäksi myös vaaleamman sävyn. Lisäsin seinään tummaa ja välillä vaaleaa ja sekoitin värejä ristiin rastiin pitkin seinää. Välillä otin enemmän ja välillä vähän vähemmän vaaleaa maalia mukaan, jotta saisin syvyyttä ja eloa seinäpintaan.

Värit on hyvä siirtää maalipurkeista pienempiin, etteivät alkuperäisten maalipurkkien värit sekoitu. Minulla oli molemmille väreille myös omat pensselit. Valeampaa väriä käytin seinällä siis lopulta vähemmän kuin tummaa ja yritin häivyttää sitä tumman sekaan, jottei mitään selkeitä länttejä tai raitoja jäisi näkyviin. Myös tätä kerrosta taputtelin sienellä ja tein sienellä myös senän pesuliikkeitä.

Kun tämä kerros oli kuivunut tein saman käsittelyn vielä kolmannen kerran, eli tummaa ja vaaleaa sekaisin. Maalia en levittänyt ihan joka kohtaan. Ainoastaan niin, että alempi kerros näkyi paikoin alta. Tämä kolmas vaihe ei ole tarpeen jos on jo aiemmin tyytyväinen lopputulokseen. Minä vain vähän innostuin;)

Tässä vielä ennen kuva rappukäytävästä:

Postaus on tehty blogiyhteistyössä Tikkurilan kanssa.


Oikein ihanaa torstai iltaa kaikille! :)


P.S. Stockmannin kantis tarjous, eli -20% alennus normaalihintaisista muodin ja kodin tuotteista, on voimassa enää muutaman päivän.




Pannu poikineen

26. helmikuuta 2013

Facebookin puolella kerroinkin että viikonlopun Turun reissulta saaliiksi saatiin kaksi pahvilaatikkollista vanhoja astioita ja varattiimpa me itsellemme pari huonekaluakin. Harmi kyllä, ne eivät tällä reissulla autoon mahtuneet. Ehkä ensi viikonloppuna lähdetään niitä noutamaan:) Mieheni isä on siis vaihtamassa asuntoa pienempään ja kyseli meiltä josko meille kelpaisi osa tavaroista. Muuten ne olisivat menneet kirppikselle tai kierrätyskeskukseen. Meistä oli tietenkin mukavaa saada uusia juttuja kotiin ja olla avuksi ja mieheni isä oli puolestaan innoissaan, kun pääsi vanhasta eroon ja muuttokuorma pienentyi. Molemmat siis voittivat:)
Mukaan tarttuivat mm. nämä vanhat kupariset kahvipannut, jotka löysivät paikkansa keittiön yläkaappien päältä.


Välitilasta puuttuu vielä lasi, mutta sekin on toivottavasti perjantaina paikoillaan. (Jes, loputon tapetin varomisen aika on sitten vihdoin ohise!) Aika huimia hintaeroja oli muuten lasiliikkeiden välillä. Tarjouspyyntöjen tekeminen kannattaa siis ehdottomasti. Välitilaan valitsimme täysin värittömän kirkkaan lasin. Normaali peruslasi olisi ollut hieman vihertävä, joten se olisi saaattanut näyttää vähän hassulta valkopohjaisen tapetin päällä.


Olen kovasti tykästynyt tuohon kuparin sävyyn vaikkei se aikaisemmin olekkaan ollut minun juttuni. Sellaiset kiiltävät kuparinväriset pallon malliset kattovalaisimet olisivat aivan ihanat!:) Kuten tämä, klik,klik.


Mies toi ruokakaupasta Basilikan ja se pääsi valkoiseen pieneen ruukkuun liesituulettimen päälle. Ihanasti tuovat nuo kasvit, auringonpaisteesta puhumattakaan kevään tuntua kotiin:) Toivottavasti tälle viikolle mahtuu paljon aurinkoisia päiviä!

Matot olivat kuvan ottohetkellä ulkona tuulettumassa.

Minulla on yksi kiva maalausprojekti edessä ja odotan innolla että pääsen tarttumaan pensselin varteen!:) Kirjoittelen siitä teille luultavasti huomenna tai ylihuomenna.


Nyt toivottelen oikein ihanaa ja aurinkoista viikon jatkoa!:)

Hiljaa hyvä tulee

18. helmikuuta 2013

Olipas kiva huomata, että blogiini on löytänyt kivasti uusia lukijoita. Haluan toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi lukemaan blogiani!:) Olisi  ihanaa jos klikkailisitte itsenne lukijoiksi, niin pääsisin helposti vastavierailulle ja löytäisin taas uusia kivoja blogeja luettavaksi:)
Kotonamme tilanne on sellainen, että vähitellen olohuoneen hyllyt ovat löytäneet esineensä ja kokonaisuus alkaa vihdoin ja viimein miellyttää silmää. Olen jo sen verran tyytyväinen niihin, että uskallan teillekin jo näyttää tämän hetkistä tilannetta:)

Puinen käsi on HAY:n tuotantoa ja sen tilasin verkkokaupasta nimeltä *. Kätönen on vilahdellut aika monessa blogissa viimeaikoina, mutta eipä se ole ihmekkään. Se on nimittäin aika hauska kaikkine taipuilevine nivelineen:) Hintaa sillä oli 22,00 euroa ja materiaalina on siis puu.


Varasimme viime lauantaille kirppispaikan ja täällä on ollut kova kaappien siivoamisrulianssi päällä. Pyörähdin kirppiksen ympäri samalla käynnillä ja mukaan tarttuikin uudenveroinen matto pikkuneidin huoneeseen, sekä Tine K:n
tuikkukippoja 4kpl. Hintaa oli 1e/kpl, ei ollenkaan paha!;) Tuikkukipot pääsivät myöskin hyllyyn.


Ylähyllyn ankkataulut ovat myöskin vanhoja kirppislöytöjä. Puiset kehykset olivat aika hurjan värisiä, joten yhtenäistin ilmeen maalaamalla kaikki kehykset mustiksi.


Oikein ihanaa uutta viikkoa!:)
*Postaus sisältää mainoslinkin.

DIY: Wc:n allaskaappi

11. helmikuuta 2013

Mainitsinkin tuossa aikaisemmin, että kylppärin allaskaapin ovet olivat lähteneet kosteudesta ikävästi turpoamaan. Ne rupesivat olemaan jo aika kamalan näköiset ja pistivät ikävästi silmään. Kaapin runko ja laatikostot olivat kuitenkin ovia lukuunottamatta ihan hyvässä kunnossa. Kerran rautakaupassa käydessämme silmiini osui valmiita liimapuulevyjä. Materiaalivaihtoehtoja oli useita ja itse tykästyin kovin tammeen. Ehdotin miehelleni, että mitä jos tehtäisiin uudet ovet kaappiin tuollaisesta liimapuulevystä. Asiaa mietittiin tovi ja todettiin se sitten ihan hyväksi ideaksi. Eilen idea päästi toteutukseen ja osottautuikin ihan loistavaksi:)
Liimapuulevyt käsittelimme Liberon bloom kalusteöljyllä.

Ovet vaativat vielä pientä hienosäätöä jotta ne ovat täysin kohdakkain, mutta en malttanut vilauttaa täällä jo kuvia:)


Vanhat toimivat ja siistissä kunnossa olleet krominväriset vetimet pääsivät vielä uudelleen käyttöön.


Tästä yhdestä puulevystä riitti molempiin oviin. Hintaa tällä tammisella levyllä oli muistaakseni noin 25 euroa. Aika vähällä rahalla selvittiin, jos miettii mitä uusi allaskaappi olisi tullut maksamaan:)


Tässä vielä muistutuksena miltä ovet näyttivät ennen:


Oikein ihanaa, idearikasta uutta viikkoa!:)

Äidin oma hetki

8. helmikuuta 2013

Vanhempani kävivät viime vikonloppuna kylässä ja toivat mukanaan kivan mustan teepannun. Pannu on ihan huippu juttu minunlaiselleni irtoteen ystävälle. Sen sisällä on erillinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu sihtiosa johon tee tulee. Sihti on helposti nostettavissa pois, kun tee on hautunut tarpeeksi kauan tai kun haluaa tyhjentää purut roskikseen. Pannu on Forsman Tea:n valikoimasta ja materiaalina on käytetty valurautaa.


Yksi lemppari irtoteemauistani on muuten suklaa ja sen kanssa maistuu hyvin Dops-keksit:) Suklaatee käy hätätapauksessa, myös hyvänä suklaan korvikeena. Mitkä ovat teidän lempparimakuja?

Näin aamulenkin jälkeen, kun pikkuneiti nukkuu ulkona vaunuissa ja koiratkin makaavat tyytyväisenä sohvalla, on ihana istahtaa hetkeksi alas, juoda kuppi kuumaa teetä ja käydä uusimmat blogikirjoitukset läpi:)

Oikein iloista päivää!:)

Eteisen raikastus

6. helmikuuta 2013

Täällä ollaan jo kovasti keväisellä mielellä ja pitenevät päivät saavat aikaan sen, että haluan ottaa irti kaiken siitä valosta mitä ulkoa tulee. Verhot pidetään auki ja kaipailen myös lisää keväisiä värejä ja raikkautta kotiin. 

Se haaveilemani eteisen lattian parketin maalaaminen valkoiseksi ei onnistunut, sillä parkettia ei laminaatin alta eteisestä löytynytkään. Valkoinen lattia olisi raikastanut kapean eteisen kerta heitolla ja tuonutt mukavasti lisätilan tuntua. Koska jokin korvaava ratkaisu eteisen ilmeen päivittämiseksi oli keksittävä ja kaapissa kummitteli valkoinen maalipurkki päätin tarttua pensseliin.


Savunharmaa eteisen valurautapenkki sai pari kerrosta valkoista maalia päällensä, kuten myös seinälle roikkuvat tuikkukipot. Valkoinen maali raikasti ja yhtenäisti ilmettä huomattavasti. Yksi ruokahuoneen valkoisista taljoista pääsi penkin päälle.



Leikkasin palan Woods-tapettia suureen kehykseen ja asetin sen eteisen pikkupöydän päälle. Vaaleansinisen pienen lampunvarjostimen vaihdoin kaapista löytyneeseen suurempaan valkoiseen. Kenkälaatkoksi pääsi mökiltä löytämämme vanha puinen kaukalo. En harmi kyllä tiedä mikä on ollut sen alkuperäinen käyttötarkoitus. Se on kuitenkin juuri sopivan kokoinen penkin alle ja siihen mahtuu mukava läjä kenkiä:)


Kyllä tuo valkoinen maali vain tekee ihmeitä!


Oikein mukavaa viikonjatkoa!

Suljetun oven takana

2. helmikuuta 2013

Kerroinkin aikaisemmin, että saimme vihdoinkin makuuhuoneen oviprojektin täysin valmiiksi!:) Kun muutimme, makkarissa oli pelkkä oviaukko ja aukkoon ei sopinut mikään valmis ovi. Miehen taitava isä, päätti nikkaroida meille sopivan oven. Ovi on täysipuinen ja eristää hyvin ääntä. Se on ollut paikoillaan jo jonkun aikaa, mutta karmit vaativat vielä pientä hienosäätöä, joten kuvia on luvassa vasta nyt. Maalaamiseen, listojen, ovenkahvan ym. laittamiseen meni tietenkin myös oma aikansa, kun tuo mies on aina muka niin kiireinen;);).
 
 
Ostin muuten ennen joulua Hobby Hallista valkoisen kauriinpään ja se pääsikin krunaamaan valmiin oven. En tiedä, onko sen lopullinen paikka tuo ovi, mutta katsotaan.
 
 
 Ovi on ihan mahtava juttu, sillä makuuhuoneeseemme on suora näköyhteys, kun tulee rappusia yläkertaa. Yläkerran aulatilassa on myös vierassänky, joten ovi tuo kaivattua yksityisyyttä kaikille nukkujille.
 
 
Koska ovi vaimentaa hyvin ääntä, kuuluu isännän kuorsauskin vähemmän pikkuneidin huoneeseen:D:D Me naisethan emme koskaan kuorsaa;)

 
Minulla olisi yksi tuunausidea wc:n rapistuneen allaskalusteen varalle;) Jospa sitä lähtisi vaikka tänä viikonloppuna toteuttamaan. Millaisia suunnitelmia teillä on viikonlopulle?

Oikein rentouttavaa ja mukavaa viikonloppua jokaiselle!:)
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan