Slider

ollako vaiko eikö?

20. maaliskuuta 2013

Mieheni kävi viikonloppuna auttamassa isäänsä muutossa. Samalla reissulla hän toi meille kotiin tarpeettomaksi jääneen vanhan ruskean lipaston, mustan pinnatuolin ja vähän lasiesineitä:) Neidillä oli vähän flunssaa, joten emme viitsineet lähteä pikkuisen kanssa, niin pitkäksi aikaa autoon istumaan ja peräkärryn kanssa, matka olisi kestänyt vielä tavallistakin pidempään.
 
 Lipasto löysi paikan rappusten viereltä ja sen sisälle piilotin osan neidin leluista. Leluja on kertynyt kamala määrä, vaikka neidillä on ikää vasta 1v,4kk!
 
Pohdin tässä, maalaisinko lipaston vai jättäisinkö ruskeaksi? Ruskea kun ei ole mikään lempivärini. Mietin mustaa tai valkoista. En ole varma, olisiko valkoinen liian maalaisromanttinen makuuni. Jopa pastillisen mintunvihreä kävi mielessä, mutta se taitaa olla vähän turhan räväkkä vaihtoehto.
 
Ei tuo ruskea väri, toisaalta niin pahalta näytä?
 
 
 Lipaston päällä oleva vanha puulaatikko, jonka kannessa komeilee Fazerin Eucalyptus pastillimainos, löytyi myöskin tarpeettomana muuttokuorman seasta.

Toiselle turha, voi olla toisen aarre;)

 
Kävin viikonloppuna äitini makutuomarina sisustusostoksilla. Hän kaipasi heidän keittiöönsä ja olkkariinsa uutta ilmettä ja kyllähän me tytöt kaikkea kivaa löydettiinkin;) Verhot, sohvatyynyt, matto ja valaistus menivät uusiksi ja ilme muttuikin kivasti keväisemmäksi ja vähän modernimpaan suuntaan:)
 
Eilen ja tänään, olen puunannut meidän villikoiria muistuttavista otuksista, jälleen villakoirien näköiset. Kyllä nyt neitien kelpaa taas:)

 
 Oikein inspiroivaa keskiviikkoa kaikille!:)
 
 
 
 


Domdom

15. maaliskuuta 2013

 Törmäsin nettissä surffatessani kivaan verkkokauppaan nimeltä Domdom.fi. Domdom on tuore Suomalainen Scandinaavisen sisustamisen ja lifestylen verkkokauppa. Verkkokaupan ilme ja valikoma on hyvin raikas ja pohjoismainen. Valikoimasta löytyy mm. Ferm Livingin, House Doctorin, House of Rymin, Bloomingvillen ja monen muun ihanan merkin tuotteita!:) 

Kokosin tähän joitain omia suosikkejani Domdomin valikoimasta.
Kuinka Domdom sai alkunsa

Domdomin takana touhuaa kaksi sisarusta, jotka halusivat muuttaa haaveilunsa todeksi ja toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa, tehdä työtä jollaista rakastavat. Domdom on rakentunut sisarusten sydämen asioiden ympärille; kodin ja arjen estetiikka, kestävä kehitys, kierrätys- ja luonnonmateriaalit, vanhan vaaliminen ja asiakaspalvelu. Myyntiin tulevat tuotteet valitaan huolella ja niiden onkin oltava yllättäviä, kekseliäitä, kauniita ja pitkäikäisiä. Myös eettisyys, ekologisuus ja innovatiivisuus, painavat vaa'assa paljon.


Domdomin erikoisuutena on sisarusten toinen toteutunut haave, oma tuotemerkki Domdom's. Mallistot tuotteen suunnitelaan ja toteutetaan itse käsityönä. Valmistukseen käytetään ainoastaan laadukkaita uusio- ja luonnonmateriaaleja. (Bongasin ainakin kaksi, ihanaa mustavalkoista tyynynpäällistä;))

Jos kotiinsa kaipaa persoonallisuutta ja etsiin sisustukseensa maustetta, tarinoita menneiltä ajoilta ja vaikkapa pilkahduksen perinnettä, kannattaa ehdottomasti kurkata Domdomin huonekaluvalikoimaa. Asiakkaille on tarjolla kauniisti kuluneita ja uuden elämän tuunaamalla saaneita huonekaluja ja pienesineitä.

Itse kotiutin Domdomin valikoimasta ihanan Ferm Livingin kangaskassin. Tilausvahvistus tuli heti tilauksen tehtyäni sähköpostiin ja vielä samana päivänä sain ilmoituksen, että paketti oli lähtenyt matkaan. Sähköpostin mukana tuli myös seurantakoodi minkä avulla pystyin seuraamaan tilauksen kulkua. Domdomin nettisivuilla on myöskin kohta "seuraa lähetystä".

Saapumisilmoitus tuli NetPostiini seuraavana päivänä ja mies kävi hakemassa paketin kotiin tullessaan antamallani lähetystunnuksella. Tomitus oli siis ihan super nopeaa ja palvelu pelasi loistavasti!:):)




 Kassi on mukavan napakkaa kangasta ja kuviot on painettu käsin orgaaniselle puuvillalle. Tässä tullaan säilyttämään Legoja ja muita leluja:) Kassi sopii myös vaikkaapa pyykeille, kauppakassiksi tai esimerkiksi haloille.

Jos Domdomin valikoimasta pitää, niin kannattaa ehdottomasti käydä tykkäämässä heidän facebook-sivuistaan, jolloin saa heti tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista.


Postaus tehty yhteistyössä Domdomin kanssa. Kaikki kuvat lainattu luvalla!


Mukavaa ja oikein aurinkoista viikonloppua!


Pieniä juttuja

11. maaliskuuta 2013

Taitaa olla tosiaan kevät tulossa, kun sää vaihtuu niin nopeaan. Aamupäivällä satoi vielä lunta ja oli ihan pilvessä ja nyt aurinko paistaa. Se on taas maanantai ja kevättä kohti mennään!:) Viikonloppuna kävimme mm. synttäreillä ja moikkamassa sukulaisia. Ehdittiin me pyörähtää Tigrerissakin ja kirjahyllyyn ostin muutaman valkoisen sisustuskirjaimen. Mukaan tarttui myös, pari uutta keittiöpyyhettä ja säilytyspurkkia. Tiger on kyllä siitä jännä kauppa, että aina sieltä tarttuu jotain mukaan;)

Clash Ohlsonilta ostamani iso hehkulamppu pääsi eilen myöskin kattoon ja siihen syttyy jopa valo;) Toinen lampuista, odottaa vielä asennusta.

Tossut, vihreä lasipullo ja pieni valkoinen posliinilintu, ovat mieheni isän muuttokuorman pienentämisreissun saalista. A-kirjain ja &-merkki Tigeristä.

(Tässä kuvassa on koira:))

Ison lampun ja lampunkannan tilasin Clas Ohlsonin verkkokaupasta. Lampunkantoja ja johtoja oli useita eri värejä. Iso hehkulamppu, täytyi ostaa erikseen. Suurin osa hyllyillä olevista tavaroista on kirppikseltä tai itse väsättyjä ja hyvä niin. Onpahan ainakin edullista, persoonallista ja löytyypä vielä ajanpatinaakin;) 

Olohuoneen ja ruokahuoneen verhot menivät vaihtoon. Saimme nimittäin kasan uusia valkoisia pellavalakanoita ja kun ne eivät kaikki sopineet meidänkään sänkyihimme, niimpä keksinkin, että niistä tuleekin uudet verhot alakertaan. Äitini ompelee niistä meille uudet verhot, kivoja nuo äidit!;)


Oikein ihanaa aurinkoista uutta viikkoa!:)
 




Tarkempi kurkkaus keittiöön

8. maaliskuuta 2013

Oikein ihanaa naistenpäivää, teille kaikille ihanille naisille!<3

Tänään aion vaihtaa kuulumiset teekupposten ääressä,yhden ihanan naisen ja hyvän ystäväni kanssa:)

Nyt kun keittiö on täysin valmis ja välitilanlasikin on paikoillaan, ajattelin avata teille vähän tarkemmin keittiötämme ja sen ominaisuuksia. Saan aika paljon kyselyitä liittyen keittiöömme ja toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä:) Kysykää ihmeessä jos unohdan jotain mainita:)

Keittiömme on merkiltään Noblessa ja se on valmistettu Saksassa. Alakaapit ovat mattavalkoiset ja yläkaapin puunsävyiset. Pöytätasona meillä on ohut puhtaan valkoinen kvartsitaso. Allas on valkoinen Silgranit-allas ja hana on merkiltään Damica. Liesituulettimemme on huippuimurimalli ja merkiltään se on Franke.


Yläkaapeiksi valitsimme vaakasuunnassa olevat kaapit. Ovet aukeavat ylöspäin ja säätömahdollisuudet ovissa ovat todella monipuoliset mm. avautumuskorkeus ja sulkeutumisnopeus ovat säädettävissä. Kuivauskaappia meillä ei ole laisinkaan, sillä emme nähneet sellaiselle tarvetta. Toisessa yläkaapeista meillä on lautaset ja toisessa lasit ja mukit.


Mieheni on innokas ruuanlaittaja ja leipoja ja halusi ehdottomasti kaapin leivinlaudalle. Leivinlauta on mieheni isän kaapin mittojen mukaan meille tekemä.

(Kröhöm, vähän on jäänyt pölyä muovilokerikon reunoille. Ihana aurinko;))

Halusimme kunnolla säilytystilaa aterimille, veitsille, saksille, kapustoille, ym. vispilöille. Säilytystilasta vastaa 2x100cm aterinlaatikkoa ja nykyisessä keittiössä onkin ihanan paljon tilaa näille kaikille. Kaikelle on oma paikkansa, mikä helpottaa tavaroiden löytymistäkin.


Yläkaappien alareunassa on kiva kylmänsävyinen Led-valonauha. Valo toimii hipaisukytkimellä ja kytkimessä on myös himmennystoiminto. Kytkimeen syttyy itsestään valo, kun tulee hämärää.  Sen siis löytää helposti pimeässäkin:) Valonauha valaisee myös kaapin sisäpuolen.

Tässä pari kuvaa ilta-auringossa.


Kun olimme jo aloittaneet uuden keittiön rakentamisen yhtenä iltana meille tuli mieleen, rakentaa spottilippa korkeiden kaappien eteen. Myös liesituulettimen molemmille puolille tuli spotit. Idea osoittautui hyväksi ja keittiön valaistus onkin hyvin monipuolinen ja tunnelmallinen.


Induktioliesi on osoittautunut ihan loistavaksi. Vesi kuumenee hetkessä ja ruokakin valmistuu todella nopeasti. Vesi kuumenee jopa nopeammin, kun mikrossa!:) Liesitaso on ollut myös helppo pitää puhtaana ja mm. kosketusnäytön ja lukitustoiminnon ansiosta, se on hyvin lapsiturvallinen.



Liesituulettimessa on kolme eri nopeutta ja kolme eri valoisuusastetta.


 Uuni ja mikro ovat AEG:n. Uunissa on sisäänpainuvat nappulat, joten ne saa helposti lapsilta piiloon. Olemme olleet laitteisiin tyytyväisiä ja kiertoilmauuni on aivan ihana. Tuntuu että ruuastakin tulee paremman makusta;)

Olemme kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväisiä tekemiimme ratkaisuihin ja keittiö vastaa tarpeisiimme ja toimii hyvin meidän arjessa. Kaappitilaa on mukavasti, samoin kun pöytätilaakin. Kaappien pinnat on ollut helppo puhdistaa. Laatikoiden avaamiseen tarkotettuihin uriin kertyy roskaa, mutta niin osasimme olettaakin, joten se ei meitä häiritse. Niiden puhdistaminen käy samalla kun kaapinovien pyyhkiminenkin. Olen myös tyytyväinen siihen, että uskalsimme pistää vähän persoonallisuutta peliin ja keittiöstä ei tullut täysin valkoinen.

Tällä mennään!:)

Oikein ihanaa viikonloppua!:)

Meidän villakoirat

7. maaliskuuta 2013

Ajattelin esitellä lähemmin meidän perheen karvaiset jäsenet. Kerron myös vähän villakoirista yleisesti ja meidän turkinhoito tottumuksista. Jospa tästä on apua jollekkin villakoiran hankkimista suunnittelevalle:) 

Meillä asustelee kaksi mustaa villakoiraa toyvillakoira ja kääpiövillakoira, äiti ja tytär. Villakoiran koko ratkaisee sen mihin rotuun se kuuluu. Rodut ovat toy-, kääpiö, keskikokoinen- ja isovillakoira. Ensimmäisen villakoirani otin kuusi vuotta sitten ja siitähän se innostus sitten lähti:) Villakoirat ovat mukavan seurallisia ja nämä meidän pienet yksilöt on ollut helppo ottaa kaikkialle mukaan. Kovin harva myöskään pelkää villakoiraa, varsinkaan vaaleanpunaisissa pampuloissa;)

 Toyvillakoira Tiinu
Villikset oppivat helposti uusia juttuja, eivätkä ole luonteeltaan kovinkaan itsepäisiä. Lapsiperheeseen siis oikein sopiva rotu:) Plussaa on myös se, ettei karvoja oikeastaan lähde. Ainoastaan karstaamalla ja trimmaamalla. Villakoiria pidetään allergikoille sopivana rotuna ja tämä onkin osoittautunut aika hyvin paikkansa pitäväksi väitteeksi. Ainakaan kukaan koirille allerginen tuttumme, ei ole saanut minkäänlaisia oireita meidän koirista:) Uskon myös, että säännöllinen turkinhoito ja pesu vähentävät allergiaoireita. 
Villakoiria on usempaa väriä, värit ovat musta, ruskea, valkoinen, harmaa, aprikoosi ja punainen. Monesti villakoirat ovat aika kovia haukkumaan (varsinkin pienet) ja innostuvat helposti asioista. Usein ne ovat myös yhden ihmisen koiria ja kiintyvät lähinnä yhteen ihmiseen ja seuraavat tätä joka paikkaan, jopa vessaan! Näin ainakin meillä:) Toyvilliksemme on aika herkkä haukkumaan ja hänellä onkin tosi kimeä ääni. Kääpiövilliksemme on hiljaisempi ja myös rohkeampi ja leikkisämpi luonteeltaan.

Kääpiövillakoira Ruusu
Näiden kahden lempipuuhia ovat mm. leluilla leikkiminen, käpyjen noukkiminen lenkkipolun varsilta ja luiden nakertaminen. Villikset ovat fiksuja ja oppivat nopeasti. Ne miellyttävät isäntäänsä myös mielellään ja ovat minusta luonteeltaan aika helppo rotu. Kukaan kolmesta villakoiristani ei ole esimerkisi koskaan tehnyt pahojaan yksin jäädessään, ei edes pentuna:) Ehkä tähän on vaikuttanut myös vähitellen yksinolemiseen totuttaminen ja säännöllinen päivärytmi lenkkeineen.
Villakoiran turkin hoitamisessa on oma työnsä ja säännöllinen hoitaminen onkin erittäin tärkeää. Nuoren koiran turkki takkuuntuu karvan vaihdon aikaan mielettömän herkästi ja vaatii karstausta useamman kerran viikossa. Omat koirani pesen noin 4-5 viikon välein ja harjaa pari kertaa viikossa läpi. Harjaamiseen menee puolesta tunnista reiluun tuntiin. Jos koiralla on paha takkuuntumisvaihe aikaa voi mennä tuplasti enemmän. Ennen kuin alan karstata turkkia läpi suihkutan hoitoainetta varsinkin turkin pisimpiin kotiin. Turkkia vaihtavan koiran pyrin harjaamaan useamman kerran viikossa. Meillä toinen koirista on näyttelyturkissa ja toisella on lyhyt pentuleijona leikkaus. Jos koira on lyhyessä turkissa niin turkin hoitaminen on tietenkin helpompaa ja nopeampaa.

Villakoira pestään aina ennen trimmausta ja mielellään föönataan kuivaksi, sillä suoraksi kuivattu turkki on huomattavasti helpompi leikata kun epätasaisen kiharainen. Jos turkkia ei föönaa kuivaksi, lopputulos on harvoin kovinkaan tasainen ja siisti. Trimmaus on myös helpompi tehdä uudemman kerran, jos pohjalla on vanha hyvä malli esimerkkinä. Pesua suosittelen myös sen vuoksi, että likaisessa turkissa oleva lika ja hiekka kuluttavat varsin nopeasti terät saksista ja trimmauskoneesta tylsiksi.
Pesen koirat aina juoksevan veden alla, en esimerkisi ammeessa, jolloin likaisessa vedessä oleva hiekka ja pesuaineen jäämät monesti jäävät turkkiin muhimaan. Koira on myös hyvä harjata kunnolla läpi ennen pesua, jotta kaikki lika poistuu mahdollisita takkumöykyistä. Koira on myös huomattavasti helpompi kuivata jos siinä ei ole takkuja. Vaahdotan turkin kahteen kertaan ja lopuksi hieron hoitoaineen helposti takkuuntuviin kohtii, kuten niskaturkkiin ja jalkakarvoihin. Huuhtelen huolella ja föönaan turkin karstan avulla kuivaksi. Tämän jälkeen käyn turkin vielä läpi kammalla ja avaan mahdolliset takut. Teen jakaukset ja kiinnitän päätukkaan kumilenksut ja sen jälkeen trimmaan turkin saksilla. Ajan lopuksi kuonon, tassut, vatsanalusen ja hännän tyven koneella lyhyeksi. Turkinhoito menee kuin itsestään, kun siihen tottuu ja se ei enää tunnu kovinkaan isolta vaivalta. Helpommalla pääsee mitä säännöllisemmin ja tunnollisemmin turkkia hoitaa:)

Jos villakoiran harkintaa miettii kannattaa tutustua Suomen villakoirakerhon nettisivuihin, jotka löytyvät täältä. Sivuilta löytyy paljon tietoa villakoirista ja kaikki myynnissä olevat, rekisteriin tulevat pennut. Kun villakoiran ostoa pohtii kannattaa ottaa sukupuusta kunnolla selvää, sillä villakoirat kantavat mm. perinnöllistä silmäsairautta PRA:ta, joka aiheuttaa sokeutta.
Ihan mielettömän ihana rotu villakoira kuitenkin on, vaikka vähän työläs onkin. Voin kyllä lämpimästi suositella kaikille sellaisille, jotka etsivät seurallista ja innokasta sydämen valloittajaa<3.

Sohvan täytettä

4. maaliskuuta 2013

Viikonloppu kului vauhdilla ja olisi voinut kestää vielä pidempään. Lauantaina mies oli moikkamassa kavereitaan ja sunnuntaina kävimme pitkästä aikaa pyörähtämässä Kodin ykkösessä ja Ikeassa. Meillä oli pikkuneidin mummi ja vaari mukana shoppailuseurana ja hauskaa oli:) Kodin ykkösestä mukaan lähti kolme Annon tyynynpäällistä:) Tosi kivoja vaihtoehtoja ja värejä oli vaikka kuinka paljon ja pakkohan minunkin oli omani saada;) Itse valitsin tällä kertaa, vain mustaa ja valkoista. Katsotaan sitten, kun kevät pääsee kunnolla vauhtiin, jos meillekin vähän pirteämpiä värejä eksyisi:) Ihastuin myös Annon isoihin lasipulloihin, mutta en viitsinyt ihan viittäkymmentä euroa maksaa. Pienemmät koot taisivat olla loppu, kun en missään niitä nähnyt.


Vanhat nahkatossut ovat viime viikonlopun Turun reissun saalista, Tyynyt Annon valikoimasta, vaalea punoskori kirppislöytö ja iso hehkulmappu Clas Ohlson.

Canon 5D mark II.
 Canon EF 50mm f/1.4.

Ikeasta saalis jäi laihaksi, ainostaan pari hyllyä lähti matkaan, mutta niitähän me sinne lähdettiinkin vain etsimään;)

Oikein mukavaa uutta viikkoa!:)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan