Slider

Ensimmäinen yhteinen lomaviikko

30. kesäkuuta 2013

Viikko anoppilassa, kului kuin siivillä! :) 
 
Takana on retkeilyä kauniissa maisemissa, hyvää ruokaa, saunomista ja uimista. 
 
Torstaina, kun miehet menivät kalaan. Me tytöt menimme kauniille hiekkarantaiselle saarelle uimaan ja syömään eväitä. Pojat kalastivat parin tunnin ajan ja saivat saaliiksi viisi kuhaa.
Saaren hiekkapohjainen ranta jatkui pitkälle matalana ja neiti kahlasi rannassa ja leikki hiekkaleluillaan.
 
Kun miehet palasivat kalasta grillasimme makkarat ja kävimme uimassa. Päivä oli hyvin kuuma ja hiekka oli niin kuumaa, ettei siinä kärsinyt kävellä ilman kenkiä. Vesi oli n. 28 asteista, hyvin siis tarkeni! ;)
 
Anoppilan rannalla teimme mm. muurinpohjalettuja, grillasimme makkaraa ja paistoimme mm. herkulliset lehtipihvit.
 
Auringonlaskuja oli iltaisin ihana seurata ja käydä saunan jälkeen uimassa järvessä :)

Meillä on takana mukava ja hyvin rento viikko kauniissa maisemissa. Tästä on hyvä jatkaa koko perheen yhteistä lomaa:) Seuraavat puolitoista viikkoa olemme koiravahteina ja sen jälkeen luvassa on ainakin veneilyä ja asuntomessuillakin olisi tarkoitus käydä.
 
Katsotaan mitä tässä vielä keksitään ;)
 
P.S. Blogia voi muuten myös seurata bloglovin ja blogilistan kautta ja miksipä ei myöskin blogin Facebook-sivun kautta.
 
 




Pieni salaisuutemme

25. kesäkuuta 2013

Toivottavasti teillä kaikilla juhannus sujui mukavissa merkeissä! Meillä juhannusta vietettin anoppilassa ja täällä aiommekin lomailla vielä muutaman päivän :) Juhannus sujui varsin rauhallisesti, saunoen, uiden ja hyvästä ruuasta ja seurasta nauttien.
 
Torstaina, ennen kuin suuntasimme nokan kohti anoppilaa ja Keski-Suomea, kävimme piipahtamassa paikallisella äitiyspolikliniikalla, kurkkaamassa pientä marraskuun ihmettämme ;) Meillä siis täällä odotetaan perheenlisäystä loppuvuodelle! :):):) Kevään blogihiljaisuutta selittelen n. viikolle 16 kestäneellä pahoinvoinnilla ja kovalla väsymyksellä. Hirvesti en uskaltanut kotoa poistua, varsinkin ruokakaupassa käynti aiheutti kovan pahoinvoinnin... Nyt olo on ollut onneksi hyvä ja puolessa välissä mennään :)
 
 
Laitan loppuviikosta kuvia lomaviikostamme. Nyt suuntaamme ulos, nauttimaan kauniista säästä :)
 
Oikein ihanaa viikonjatkoa ja mukavaa lomaa kesälomaansa aloittaneille! :)
 
 

Parvekkeen ilmeen kohennus

19. kesäkuuta 2013


Olipa ilahduttavaa heti aamusta huomata että tänne on löytänyt uusia lukijoita! Lämpimästi tervetuloa lukemaan blogiani! :)

Tässä kevään mittaan olemme kunnistaneet parveketta aina kun aika ja sää on sen sallinut. Nyt parveke alkaa vihdoinkin olemaan valmis. Partsilla onkin tullut vietettyä nyt paljon enemmän aikaa kuin mitä viime kesänä. 



Parveke pestiin, ja lattiat sekä kaiteiden päällä kulkevat lankut käsiteltiin harmaalla Teknoksen Woodex-puuöljyllä kolmeen kertaan. Vaaleansiniset kaiteet maalattiin uudelleen Tikkurilan Vinhalla.

Pikkuinen neitimme käy heti tilaisuuden tullen tarkistamassa, onko mansikoita kypsynyt. :) Suureen suosioon on myös päässyt lasten kahluuallas, jossa neiti viettäisi tuntitolkulla aikaa polskien.


Mies nikkaroi ruokapöydän rakentamisesta yli jäänneistä lankuista meille tukevat kukkalaatikot, joissa kasvaa nyt mm. kukkia, herneitä, tilliä ja mansikkaa.


Tässä vielä muistutuksena lähtötilanne.
Photos © Saa kurkistaa blogi

Maalia kaivattiin kipeästi vähän joka puolelle.

Nyt alkaakin koko asunto sitten olla läpikäyty remonttien osalta, vihdoinkin! Minulla vain sattuu olemaan paha taipumus löytää aina jotain pientä korjattavaa. ;)

Miehellä alkaa huomenna kesäloma ja se jatkuu vielä koko heinäkuun. Suuntaamme huomenna myös juhannuksen viettoon anoppilaan. Siellä aiomme viettää reilun viikon kesästä nauttien :) Millaisia juhannussuunnitemia teillä on?

Oikein mukavaa keskiviikkoa! :)


Ruokahuoneen uusi järjestys

17. kesäkuuta 2013

Maalasimme viime viikolla valkoiset lattiat uudestaan ja huoneet täytyi tyhjentää maalaamisen ajaksi. Se on hassua miten kaikki omat huonekalut ja esineet näkee aivan eri lailla, kun ne eivät enää nökötä omilla tutuilla paikoillaan. Välillä sitä osaa katsoa niitä uudella tavalla ja joskus jopa nähdä ne ihan uudessa paikassa.
 
Ruokahuoneen kanssa kävi näin ja sain miehen ylipuhuttua sisustuksen muuttamiseen :D Kokeilimme ruokapöytää toistepäin ja sehän näyttikin yllättävän hyvältä. Pituussuunta vaihtui vaakasuuntaan ja nyt Eames tuolien rivi näkyy kivasti olkkarin puolelle. Ruokahuoneen ja olohuoneen välille jäi enemmän tilaa ja molemmista huoneista tuli paljon väljemmän tuntuisia.
 
Photos © Saa kurkistaa blogi
 
Oikealla olevalla seinällä aikaisemmin ollut vitriini siirtyi myöskin tapettiseinälle. Samalla saimme idean ottaa yläosan vitriiniosan irti ja jättää pelkän alaosan lipasto-osan paikoilleen. Tuo vitriini kokonaisuus on siitä hauska, että sitä voi pitää joko korkeana vitriinikokonaisuutena tai pelkkänä lipastona. Yläosan lasivitriini osuus, on irrotettavissa ja kiinnitys alaosaan on ainoastaan kaapin takana, joten lipasto-osan päälle ei jää minkäänlaisia kiinnitysjälkiä. Tämä kiva ominaisuus vaikutti aikoinaan ostopäätökseen :)
 
Mustat nahkaiset nojatuolit pääsivät ruokahuoneen takaseinän kumpaankin nurkkaan ja saivat päällensä Norjan reissulta hankitut valkoiset lampaantaljat. Niistä saa tarvittaessa mukavasti lisäistuimet pöydän päihin.
 
 Löysin yhden vanhan kuvan, josta näkyy hieman tuo lasivitriini yläosa.
Uusi järjestys on onneksi tuntunut paljon paremmalta, kun edellinen ja hyvä näin, ei mennyt raskas tavaroiden siirtely operaatio hukkaan!:)
 
Minä rupean ottamaan parvekkeesta kuvia, kunhan tuo ilma ensin vähän kirkastuu. Täällä on aikamoiset ukkospilvet taivaalla, iik!
 
 
Oikein mukavaa uutta viikkoa! :)
 
 




Kärcher SV 1905, imuroiva höyrypuhdistin

16. kesäkuuta 2013



Lupailin esitellä uuden siivousvälineistön vahvistuksemme. Kyseessä on Kärcherin SV 1905 imuroiva höyrypuhdistin. Ostimme laitteen helpottamaan ja nopeuttamaan kodin siivoamista.

Vesi pyörii laitteessa hurjaa vauhtia.

 Kiinnostuimme laitteesta suurimmaksi osaksi sen vuoksi, ettei pesuaineita tarvitsisi enää välttämättä käyttää. Koneessa on imurointitoiminto ja höyrypesutoiminto. Niitä voi käyttää joko yhdessä tai erikseen. Lattioiden imurointi ja pesu onnistuu siis samalla kertaa! :) Imurointitoiminnosta laite saa plussaa, sillä se myös imee höyrystä tulevan kosteuden ja irtoavan lian samantien pois. Höyryllä voi pestä melkein mitä tahansa ja lisäosavalikoima on todella kattava.

Myös matot ja huonekalut saa kätevästi siivottua. Verhot ja sängyn raikastettua ym. Olen tosi yllättynyt siitä, että höyryimuri sopii melkein minkä vaan siivoamiseen ja jatkuvasti keksii jotain uutta, mihin sitä kokeilla! :)


Ikkunoiden ja lasipintojen pesu on ollut yllättävän helppoa ja nopeaa ja laite imee siististi ja raitoja jättämättä ikkunat kuiviksi. Myös suihkukaapin ja saunan lasiseinien pesu oli nopeaa ja siistiä tuli.
Kylpyhuoneen laattaseinistä irtosi harmahtavaa vettä jo yhden höyrytyskerran jälkeen ja seinät olivat huomattavasti kiiltävämmät ja puhtaammat.

Miinusta tulee laitteen painavuudesta varsinkin täyden vesisäiliön kanssa. Lisäosien käytössä on myös oma opettelunsa, mutta kokeilemalla kuitenkin oppii helposti mikä osa sopii mihinkin siivoustyöhön. Laitteen käytön aloittaminen vaatii myöskin ohjekirjaan huolellisen tutustumisen. Joku voi pitää myös työläänä laitteen puhdistamista ja likavesisäiliön tyhjentämistä jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta huuhdeltavat osat (4kpl) ovat kuitenkin isoja ja helppoja puhdistaa. Puhdistamiseen tottuu nopeasti jo muutaman käyttökerran jälkeen, eikä se enää tunnu kovinkaan isolta vaivalta. Myös sopivan höyrytys- ja imutehon löytäminen vaatii opettelua. Pahempiin rasvatahroihin ja pinttyneempään likaan joutuu yleensä käyttämään ensin liottamista tai pesuainetta tai höyryttämään kohdan useampaan kertaan.

Laite on osoittautunut todella monipuoliseksi kaikkine lisäosineen ja kun laitetta oppii ensin käyttämään, siihen helposti ihastuu :)


Mies kokeili höyryimuria myös veneeseen ja oli todella tyytyväinen koneeseen. Yhdellä laitteella saa koko veneen sisuksen siivotuksi. Laitetta voi käyttää myös veden imurointiin, joten hän sai myös veneestä painepesuri- ja sadevedet samantien imuroitua pois. Myös nahkapenkeistä ja tuulilaseista tuli kuulemma puhtaat.


Positiivinen yllätys oli myös se, että meillä mies on innostunut siivoamisesta ihan uudella tavalla laitteen hankkimisen jälkeen ja höyrypesurin näkeekin hänen kädessään useammin, kuin minun. Onhan painavahkon laitteen kantaminenkin kuulema enemmän miesten hommaa ;)

Seuraavaksi luvassa on jutua mm. ruokahuoneen uudesta ilmeestä sekä vasta kunnostetusta parvekkeesta:)

Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan