Slider

Ideoita kahden pienen lapsen huoneeseen

30. heinäkuuta 2013

Koska odottelemme perheenlisäystä loppuvuodelle on lastenhuoneen sisustaminen kahdelle asukkaalle sopivaks, hyvin ajankohtainen asia. Olemme ajatelleet että näin aluksi ainakin, lapset saavat jakaa saman huoneen. Vauva kyllä varmasti nukkuu syntyessään aluksi meidän huoneessamme, mutta siirtyy sitten vähän vanhempana jakamaan siskonsa kanssa saman huoneeseen. 

Muuttoajankohta samaan huoneeseen riippuu lähinnä uuden tulokkaan unenlahjoista :) Meillä on alakerrassa varalla yksi makkari (nykyinen työhuone). Minusta on kuitenkin parempi, että lapset nukkuvat yläkerrassa meidän kanssamme kunnes ensin vähän kasvavat. Äidin ja isän turvaa tulee kuitenkin varmasti vielä pitkään öisin kaivattua.
Kuin tilauksesta sain mukavaa sähköpostia Lekmer.fi nettikaupastaja he pyysivät minua kirjoittamaan aiheesta pientä korvausta vastaan. Kävinkin heti selailemassa heidän valikoimansa läpi ja olin yllättynyt miten paljon verkkokaupasta löytyikin sisustustavaraa! Jotenkin olin olettanut, että kyseessä on lähinnä leluja ja lelulaatikkoja tarjoava yritys. Mukavaa oli myös huomata, että heidän verkkokaupassaan on parhaillaan paljon kivoja juttuja alennuksessa. Ihania olivat varsinkin Färg & form:in ja Pumpkin pöllö tuotteet ja voisinkin kotiuttaa valikoimasta monta juttua meidän lastenhuoneeseen :)

Tein kolme erilaista lastenhuonesuunnitelmaa Lekmer.fi sivuston pohjalta. Ensimmäinen suunnitelmista on kahdelle pienelle tytölle, toinen tytölle sekä pojalle ja kolmannen suunnitelman tein perhelle, missä asustaa pieni poika/poikia.


Ideoita kahden
pikkutytön huoneeseen


1. Färg & form, Moln, Liinavaatesetti lastensänkyyn, Pinkki, 2. Rice, Tyynynpäällinen, 40x40 cm, Roosa/koirat, 3. Rice, Tilkkutäkki, Käsin tikattu, 140x200 cm, 4. Micki, Aakkospalikat, 36 kpl, 5. Waterquest, Kattovalaisin, Mintunvihreä, 6. Pumpkin, Pöllö, Säästölipas, Hedwig, Vihreä/ruskea, 7. Rice, Tarjotinpöytä, Metalli, Pinkki/punainen, 8. Rice, Matto, Monivärinen, 130x50 cm,  9. Färg & form, Moln, Pyöreä roikkuva varastointi, Suuri, Pinkki.
 Ideoita tytön +
pojan huoneeseen
1. Baby Dan, Huopa, Lime, 2. Blafre, Wallsticker, Mittatikku, Kirahvi, 3. Färg & form, Moln, Pinnansängynsuoja, Vihreä, 4. Färg & form, Moln, Liinavaatesetti, Keltainen, 5. Kids Concept, Star, Pöytävalaisin, Vihreä, 6. Skip Hop, Huopa, Kirahvisafari, 7. Pumpkin, Pöllö, Säästölipas, Helge, Vihreä/ruskea, 8. Färg & form, Moln, Kartonkirasia 3 kpl, Keltainen.

Ideoita pojan/poikien
huoneeseen

1. Skip Hop, ABC, Rakennuspalikat, 2. Färg & Form, Kello, Turkoosi, 3. Rice, Tyynynpäällinen, 40x40 cm, Sininen/autot, 4. Waterquest, Kattovalaisin, Tumma turkoosi, 5. Pumpkin, Pöllö, Säilytyslaatikko, 6. Färg & form, Groda, Liinavaatesetti lastensänkyyn, Turkoosi, 7. Rice, Tarjotinpöytä, Metalli, Vihreä/minttu, 8. Pumpkin, Pöllö, Tyyny, Virkattu, Sininen.
Nykyiseen lastenhuoneeseen on hankittava ainakin toinen sänky, uusia petivaatteita, molemmille samanlaiset/samankaltaiset päiväpeitteet + koristetyynyt ja lisää säilytystilaa. Jos uusi tulokas on poika on tällä hetkellä hyvin tyttömäisen huoneen ilmeestä taiottava hieman neutraalimpi :) Yksi vaihtoehto olisi ikään kuin " jakaa" huone puoliksi ja toinen puoli olisi tytön valtakuntaa ja toinen pojan.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

 Kaikki kuvat lainattu luvalla.


Asuntomessut 2013/kylppärit, saunat & wc:t

29. heinäkuuta 2013


Suurin osa messujen kylppäreistä, wc:stä ja saunoista oli hyvin neutraaleja, niin ulkoasuiltaan, kuin sävyiltään. Tämän vuoksi, niistä on varmasti monen messukävijän helppo poimia ideoita myös omaan kotiinsa. Pienellä muuntelulla, on siis mahdollista saada helposti ja nopeasti omannäköinen kokonaisuus aikaiseksi.

Laatat näyttivät olevan aika suuren kokoisia ja tilat vaikuttivat useissa kohteissa olevan mukavan kokoisia ja tarvittavat kalusteet tarpellisen väljästi sijoitettuja. Saunoissa uutuutena näkyi leveämpiä ja paksumpia laude- ja seinälautoja. Lasiseiniä puolestaan, näytti olevan edelleen useissa saunoissa.

 Photos & text © Saa kurkistaa blogi.
 Photos & text © Saa kurkistaa blogi.

(Jostakusta pallomahaisesta tyypistä, näyttäisi olevan monessa kuvassa heijastus :D)

Millaisia ajatuksia tämän vuoden asuntomessujen
wc-, kylpy- ja saunatilat teissä herättivät?

Sisustusostoksilla Helsingissä

23. heinäkuuta 2013

Kerroinkin tuolla Facebookin puolella, että olimme perjantaina kiertelemässä Helsingin sisustusliikkeitä. Muuten koko kesä onkin kulunut, ilman sisustusostoksia (Vieroitusoireita alkoi kyllä jo olemaan havaittavissa :D). Kävimme mm. kurkkimassa Granit-liikkeessä ja siellä olikin vaikka mitä pienetä kivaa:) Hintataso oli myöskin mukavan edullinen ja valikoima laaja, joten siellä tulee varmasti vierailtua uudestaan.
 
Olin kaipaillut kotiin hitusen marokkolaistunnelmaa ja Indiskasta löytyikin pikaensiapu, tähän kaipuuseen :) Mukaan tarttui tummanharmaa lyhty ja sen alle peltinen lautanen.
 

Granit:ista mukaan tarttui tämä suuri, alalla olevassa kuvassa näkyvä, ruskea lasipullo. Ajattelin laittaa pulloon näin ensialkuun, jotain kivoja leikkokukkia. Kukkapenkistä löytyisi ainakin neilikkaa :)

 
 Ihanat tuohi-ruukut, ovat myöskin Granit-liikkestä. Minusta ne sopivat kivasti "metsä-henkiseen" keitttiöömme.
 
 
 Oletteko jo käyneet tutustumassa Granitin liikkeeseen? Vinkit muista, kivoista sisustusliikkeistä ovat myöskin aina tervetulleita :)
 
 Mukavaa viikonjatkoa! :)

Asuntomessut 2013, makkarit & olkkarit

22. heinäkuuta 2013

Oleskelutiloissa ja makuuhuoneissa, väreinä oli lähinnä harmaan eri sävyjä, mustaa, valkoista, puun eri sävyjä, ripauksena löytyi sieltä täältä mm. lilaa, sinistä ja keltaista. Makkarit olivat hyvin hennon ja pehmeän sävyisiä ja pelkistettyjä. Niistä ei löytynyt, muuta kuin se tarpeellinen, kuten sänky, yöpöydät, pieni laskutaso ja ehkä jokin pieni istuin. 
 
Valaisimissa näkyi pallomaisia ja neliömäisiä muotoja. Myös erinäköisiä kristallivalaisimia oli osassa kohteista. Huonekalut olivat pääasiassa aika yksivärisiä ja muodoiltaan selkeitä, moderneja ja jaloistaan keveitä. Verhot eivät olleet kovinkaan runsaita, ne olivat monessa asunnossa läpikuultavia ja keveitä, osassa ikkunoista ei ollut verhoja ollenkaan, ainoastaan pelkät sälekaihtimet.
 
 Aika monessa kohteessa näkyi huonekaluissa lasia, kuten sivu- ja sohvapöydissä. Vanhaa kulunutta ja rosoista puuta löytyi myöskin useasta kohteesta, kuten betoniakin, pikkuesineissä, huonekaluissa ja jokunen betonilattiakin tuli vastaan.
 
Osassa kohteista tuli vastaan klassikkohuonekaluja, sekä valaisimia. Sisustusesineistä, tekstiileistä ja huonekaluista löytyi mm. Tine K:n, Ferm Living:in ja HAY:n valikoimista löytyviä tuotteita.
 
Photos & texts © Saa kurkistaa blogi
 

Photos & texts © Saa kurkistaa blogi
 
Mitä mieltä olette tämän vuoden messumakkareista ja olkkareista?
 
 
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan