Slider

Ostosten yö

31. elokuuta 2013


Eilen Porvoon Vanhassa kaupungissa järjestetiin Ostosten yö-tapahtuma neljättä kertaa.

 Liikkeet pitävät ovensa auki klo 22 asti ja museot klo 20 asti. Liikkeistä löytyy mm. paljon erikoistarjouksia ja kaduilta kaikkea pientä tapahtumaa.

Kaupat, ravintolat ja terassit ovat täynnä ihmisiä jotka nauttivat kesän viimeisitä hetkistä. Tunnelma on ihana, sillä Vanha kaupunki täyttyy illan hämärtyessä kynttilöistä, tunnelmallisesta valaistuksesta, hyväntuulisista ihmisistä ja pienistä tapahtumista.


Paikalla on yleensä myös Livemusiikkia. Tänä vuonna bongasin ainakin sähköpienon soittajan ja puhallinorkesterin. Myös paloauto löytyi keskeltä Vanhan kaupungin toria ja se näytti kovasti kiinnostavan varsinkin pieniä lapsia :)

Tapahtuma tuo liikkeisiin varmasti paljon uusia asiakkaita ja moni tulee pidemmältäkin katsomaan tarjontaa. Vanhassa kaupungissa on mm. sisustusliikkeitä, antiikkiliikkeitä ja vaateliikkeitä.

Koska liikkeet ovat suhteellisen pieniä ja ihmisiä on paljon, kaikki eivät välttämättä mahdu kerralla sisään ja liikkeissä tulee ahdasta. Yllättävän hyvin ostosten tekeminen näytti silti sujuvan ja ihmiset olivat positiivisella tuulella liikkeellä :)


Kiva tapahtuma kaiken kaikkiaan, lisää tällaisia kiitos! :)

P.S. Oli kiva huomata, että tänne on löytänyt uusia lukijoita Sannan blogin kautta, kiitos vielä Sannalle postauksesta. Uudet lukijat haluan toivottaa tervettulleiksi lukemaan blogiani! :)

Haaste: Uusi kuvakulma

26. elokuuta 2013

Elsa, ELSASS-blogista heitti minulle Uusi-kuvakulma haasteen, Kiitos Elsa haasteesta! Kannattaa muuten käydä kurkkimassa Elsan blogissa. Se on yksi lemppareistani, tyylikäs, laadukas ja täynnä inspiraatiota!

Tämä hieman haastavampi haaste on alkujaan lähtöisin KOTILA-blogista, joka sekin on ehdottomasti tutustumisen arvoinen blogi ja minulle täysin uusi tuttavuus.

Tuntui kyllä siltä että jo jokaikinen nurkka on kuvattu tänne blogiin, joten tällä kertaa sai tosiaan miettiä että mitä ihmettä sitä oikein kuvaisi ?! Jonkin aikaa pohdittuani muistin, että meidän kapeahkon sisääntulokäytävän hyvin DIY-henkisen seinän kuvia on täällä näkynyt hyvin harvoin. Olen muistaakseni aikaisemmat kuvat ottanut toisesta suunnasta, joten nyt kokeilin napata kuvia eteisestä päin. Uusi kuvakulma siis ;)

Tasolla oli aikaisemmin valokuvakehyksiä, mutta ne saivat kyytiä ja tilalle tuli kevyitä ja kirkkaita lasiesineitä. Sanomattakin on varmasti selvää, että käytävän ilme muuttui heti paljon raikkaammaksi ja valoisammaksi :)


Seinähyllyt ovat vanhat naveetan vintiltä löytyneet leipälaudat. Tason päällilevy on samaa lankkua kun ruokapöytämme. Taso on siis myöskin itse tehty. Musta pinnatuoli on mieheni isovanhempien vanha, samoin kuin osa maljakoista.

Tason päällä olevissa lasipurkeissa on koristeena mm. pikkukäpyjä, kiviä ja simpukoita.


Haasteen ajattelin laitaa eteenpäin seuraaville ihanille bloggaajille


- Ota valokuva tai useampikin kodistasi, tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty.
- Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös KOTILA -blogiin (kotilablogi.blogspot.fi).
- Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.



Olen täällä viime päivinä kironnut tietokonettani. Se on hidas ja tuntuu olevan päivä päivältä enemmän sekaisin. Tämä kyseinen läppäri on ehtinyt jo pari kertaa käydä korjauksessa, vaikka ikää on alle 2-vuotta. "Huvittavaa" oli, että viime korjauksen jälkeen vika oli korjattu, mutta uusi vika oli tullut tilalle... Hyvin turhauttavaa ja välillä ei tee edes mieli istua koneelle, kun aikaa kuluu normaaliin verrattuna tuplasti enemmän.

Meillä on mennyt nyt muutama viikonloppu hyvinkin koirapainotteisesti. Olen käynnyt meidän junnukoiran kanssa kasvattajan tuella ja innostamana, koiranäyttelyissä treenaamassa ja keräämässä kokemusta. Hienosti meidän hauveli on pärjännyt :)


Oikein ihanaa viikkoa kaikille! :)


Pian 2-vuotta täyttävän tytön lempijuttuja

20. elokuuta 2013

Meidän pieni neiti täyttää lokakuun lopulla jo kaksi vuotta! Ikää on nyt vuosi ja 9kk ja oppimistahti on todella nopeaa. Oppisipa sitä itsekkin samanlaisella vauhdilla kaikki uudet asiat ;)

Aloin tässä miettimään lähestyviä synttäreitä ja mahdollisia lahjatoiveita. Ajattelin tähän postaukseen kerätä koostetta niistä jutuista, mistä neiti tällä hetkellä kovasti pitää. Ehkä tästä postauksesta on samalla vinkkiä myös heille, jotka pohtivat sopivaa lahjaa 2-vuotiaalle tytölle.
Meidän neiti rakastaa elämiä, varsinkin koirat ja puput ovat suosikkeja. Pupu pehmolelut ovat pehmoleluista rakkaimpia ja ne otetaan aina mukaan nukkumaan. Koirista Schleich-merkin koirat ja muutkin eläimet ovat mieluisia ja niillä neiti jaksaa leikkiä kauan. Schleichin eläimet ovat hyvin käteen sopivia, aidon näköisiä ja laadukkaasti tehtyjä. Näistä äitikin siis tykkää ;)


Legon Dublo-palikoilla neiti ei oikein vielä jaksa leikkiä, mutta Dublon eläinhahmoilla hän kuitenkin mielellään leikkii :)

Kylpyammeessa leikkiminen on myöskin hauskaa ja sinne kelpaavatkin monet vettä kestävät lelut, kuten muovinen vene, kylpyankat, hiekkalaatikkomuotit, lapiot, ämpärit ym.

Neiti on innostunut kovasti myös piirtämisestä. Mitä isompi paperi, sen hauskempaa! :) Äitiä ja isää pyydetään myös välillä mukaan piirtämään. Yleensä neiti pyytää piirtämään muumin, kukan, puun, pupun tai oman kätensä tai jalkansa ääriviivat :)

Kirjoista neiti on ollut nyt enemmän kiinnostunut muutaman kuukauden ajan. Kirjoista kelpaavat parhaiten ne, joissa on paljon kivoja kuvia (varsinkin eläimiä ja muumeja) ja vähän paksummat sivut, jolloin niitä on helpompi myös itse selata.
IPadilla neiti tykkää katsoa lähinnä muumeja, mutta myös joitan helppoja pelejä hän pelailee. Lego-pelit joissa on kirahvi ja pupu ja Legon junarata-peli ovat suosikkeja.
Ulkoleikeistä kivoimpia ovat keinuminen, liukumäessä laskeminen, leikkimökissä leikkiminen ja nuken rattaiden työntäminen.

Mitkä ovat teidän lastenne suosikkileluja/leikkejä?

Kirppislöytöjä ja uudet nappulat

12. elokuuta 2013

Löysin kirpparilta viikonloppuna pari peiliä. Tarkoituksenani oli rakentaa peilikollaasi ruokahuoneen seinälle, mutta koska peilejä on toistaiseksi vaan nämä kaksi, saivat ne väliaikaisesti paikan ruokahuoneen lipaston päältä. Nostin mandariinipuun pitkästä aikaa parvekkeelta takaisin sisälle. Se on viihtynyt hyvin kesän ulkona ja kokoa ja uusia lehtiä on tullut mukavasti lisää :)
 
Ruokahuoneen ilme muuttui hyvinkin edullisesti ja pienellä vaivalla.
 

Mandariinipuun ostimme keväällä Plantagenista. Peilit, kynttilänjalka ja Hartwallin kori ovat kirppislöytöjä. Ruskea lasipullo ja öljylyhty ovat Granit:ista. Vihreä vanha apteekkipullo, on mieheni mummolasta. Vanha ikkuna on löytö kierrätyskeskuksesta. Kuvat siihen olen leikellyt Woods-tapetista, jota jäi yli keittiön välitilan tapetoinnista.

 
Iiittalan Outletista tarttui eilen mukaan kaksi valkoista Iittalan Nappula-kynttilänjalkaa. Ne pääsivät lasisten Festivo-jalkojen kaveriksi ruokapöydän päälle. Yksinkertainen muoto ja valkoinen väri kiehtovat. Myös kullanväriset Nappula-jalat voisivat olla kiva lisä, noiden valkoisten kaveriksi, jouluksi sitten ainakin ;)
 
Oikein ihanaa uutta viikkoa ja paljon opiskeluintoa kaikille koulussa aloittaneille ja opiskeluaan jatkaville!

Päivä Suomenlinnassa

5. elokuuta 2013

  Photos & text © Saa kurkistaa blogi.

Eräänä aurinkoisena päivänä ennen miehen loman loppua pakasimme kimpsut ja kampsut autoon ja suuntasimme venettä kohti. Lähdimme matkaan aamupäivästä. Mukaan lähtivät oman perheen lisäksi pikku neidin mummi ja vaari sekä meidän koirulit.

Suomenlinna on siitä mukava paikka, että sinne pääsee myös omalla veneellä ja vaikka paikalla oli runsaasti ihmisiä löysimme silti heti tyhjän laituripaikan :)

Suomenlinnassa riitti hyvin katsottavaa ja kivoja paikkoja. Kiertelimme ympäri aluetta ja söimme eväitä ja jäätelöä auringosta nauttien. Päivän kävelylenkki hoitui mukavasti siinä samalla maisemia ihaillen. Varsinkin merimaisema korkean kukkulan päältä oli upea! :)

Kotiintulomatkalla poikkesimme vielä erääseen virkistyssaareen grillaamaan makkarat, minkä jälkeen ajelimme auringon laskiessa kotisatamaan.

Täydellinen kesäpäivä! :)


Oletteko koska viimeksi käyneet Suomenlinnassa?


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan