Slider

Muutama kuva Habitare 2013 messuilta

26. syyskuuta 2013


Kävimme sunnuntaina kiertämässä läpi Habitare messut. Esillä oli paljon mm. sisustustavaraa, valaisimia, huonekaluja ja antiikkia. Jotenkin messut jättivät itseni, harmi kyllä kylmäksi. En ostanut myöskään mitään. 

Itse en hirveästi enää messuista viitsi paasata, sillä juttuja on ollut jo niin monessa blogissa. Olkoot tämä nyt enemmän kuvapainotteinen postaus :)

Ihastuin näihin kauniisiin, monikäyttöisiin astioihin :)

Esillä oli paljon vanerista valmistettuja esineitä.
Myös kallot, täytetyt eläimet ja eläinten luut pitävät edelleen pintansa sisustuksessa.

Muita selvästi nähtäviä trendejä olivat tänä vuonna marokkalaiset-tavarat, erilaiset puupinnat, luonnonmateriaalit, betoni, kierrätetyt ja vanhat tavarat.

Sävymaailma näytti hyvin maanläheiseltä, mutta kyllä joukkoon mahtui muutama väripilkkukin.


Kävittekö messuilla ja mitä mieltä niistä olitte?


P.S. Vielä on jokunen päivä aikaa osallistua
arvontaan.

Vinkkinä myös mattoja ja tekstiilejä kotiinsa etsiville, että Stockmannilla on Villa Stockmann tekstiilit -20% kanta-asiakkaille syyskuun loppuun saakka, sekä kanta-asiakastarjouksessa mattoja -20% 05.10.2013 saakka.

Postitus 0   ja kotiinkuljetus 10   syyskyyn loppuun asti.

*

*sisältää mainoslinkin


Haaste: Sisustuskeiju kylässä

24. syyskuuta 2013

         Sain Rapatun talon elämää-blogin Mintulta kivan sisustushaasteen. Tässä haasteessa olkapäälle istahtaa sisustuskeiju, joka lahjoittaa 2500 euroa käytettäväksi (syksyiseen) oman kodin sisustukseen. 

Haaveilu on ihanaa, joten eikun tuumasta toimeen ja sisustusrintamalla kun noita haaveita tuntuu riittävän. Jospa näistä haaveista edes osa toteutuisi, jos oikein kovasti haaveilee ;)

Isoimmat hankinnat joista tällä hetkellä haaveilen, ovat uusi isompi sohva ja sänky. Koska sisustuskeijun budjetti ei näihin tällä kertaa oikein riitä, tyydyn tässä haaveilemaan vähän pienemmistä jutuista. Yllättävän paljon juttuja, sain muuten mahtumaan tuohon 2500 euron budjettin :)

Lamput, tuolit ja sisustustyynyt ovat suurin heikkouteni, joten ehdottomasti kotiin pitää saada ainakin niitä.




Iittala; Lantern kynttilälyhty 250 mm, kirkas 79,00 €

Iittala, Nappula kynttilänjalka, valkoinen, 2 kpl 39,30 €

 Artek, Kanto lehti / takkapuuteline, valkoinen 135,00 €
Artek, A330S Golden Bell riippuvalaisin, valkoinen 295,00 € x 2kpl. 

Nämä valaisimet tulisivat eteisestä tulevalle käytävälle.


Hay, Tarjotinpöytä keskikokoinen, valkoinen 159,00 € x 2kpl. 

Halusin kovasti uudistaa hieman makuuhuoneemme ilmettä ja voisin ottaa kaksi näitä Hay:n tarjotinpöytiä yöpöydiksi. Näihin saisi kivasti jonkin lampun ja puhelimen ja vaikkapa kirjoja.



Woodnotes, Rest tyyny, kitti-valkoinen 79,00 € x 2kpl.

Koska sisustustyynyjä ei voi koskaan olla liikaa, nämä Woodnotesin tyynyt sopisivat ihanasti uudelle sohvalle ja miksi ei myös sängylle.

Hay, About A Chair tuoli, valkoinen 234,00 €.

Tämän tuolin laittaisin työhuoneeseen tuoliksi.


Woodnotes, Rest tyyny, valkoinen 79,00 € x 2kpl, 


  Hay, About a Stool baarituoli, valkoinen - tammi 219,00 € x 2kpl.

Hay:n baarituoleille löytyisi paikka keittiöstä. Näistä olisi kiva syödä aamupalaa.

Nämä yllä olevat haaveet, tekevät laskujeni mukaan yhteensä 
2149,30 €.


 Loppurahoilla voisin sitten vaikka ostaa Iittalan Festivo kynttilänjalkoja erikokoisina. Näistä saisi ihanan kynttilämeren ruokapöydälle ja ne olisivat kiva lisä jo olemassa olevien Festivo-kynttilänjalkojen jatkoksi.


Kaikki kuvat lainattu luvalla: 
*

Tämä haaste on tainnut kiertää jo niin monessa blogissa, että laitan sen eteenpäin hieman erilailla. Eli haastaan tähän kaikki teidät lukijoistani, jotka eivät tätä vielä ole tehneet. Joten napatkaapa haaste ihmeessä vastaan ja jättäkää vaikkapa linkkiä postaukseenne tämän jutun kommenttilaatikkoon :)

Mukava syksyistä tiistaita!

P.S. Muistakaa osallistua Ludwig & Vilgot-arvontaan. 
Aikaa on 01.10.2013 asti.

*Mainoslinkki


ARVONTA: Ludwig & Vilgot

21. syyskuuta 2013


Nyt kaikki blogikoirat kuulolle minulla on nimittäin hyviä uutisia teille! :)

Sain arvottavakseni ison ja pienen Ludwig & Vilgot-pehmoluun. Pehmoluut ovat kotimaista käsityötä ja Villa Olivia-blogia pitävän Sannan kädenjälkeä.

Pääsin perjantaina kurkistamaan Sannan ja hänen perheensä kotiin, Villa Oliviaan ja se on kyllä aivan mielettömän kaunis ja tunnelmallinen koti! Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Sannan blogiin, josta löytyy paljon juttua mm. Villa Olivian kunnostamisesta. Sannan ja hänen perheensä kodista löydät myös lisää tietoa ja upeita kuvia tämän kuun Avotakka-lehdestä.

Sanna on oikea kädentaituri ja käyttää lelujen tekoon pääasiassa kierrätettyjä materiaaleja, kuten vanhoja kaulaliinoja, patja- ja verhoilukankaita. Ehdottomasti plussaa siitä!

Nimensä nämä lelut ovat saaneet perheen koirien mukaan, italianvinttikoira Vilgotin, sekä irlanninsetteri Ludwigin. Ennen uusien tuotteiden myyntiin tuloa lelujen pitää läpäistä näiden suloisten herrojen tarkat testivaatimukset :)

Lelut ovat laadukkaita ja varmasti myös ilo emäntien ja isäntien silmille, kivojen kangaskuosiensa vuoksi. Tässäpä muuten myös kiva joululahjavinkki!,
Leluja voi ostaa seuraavista liikkeistä: Design Deli (Jokikatu 41, Porvoo), Cafe Rongo (Rihkamakatu 21, Porvoo) ja All Fur Dogz (Vuorimiehenkatu 20, Helsinki)

Myös lelujen postittaminen suoraan kotiin onnistuu. 
Tiedustelut: slaurila@gmail.com

Kannattaa myös käydä kurkkimassa Ludwig & Vilgot facebook-sivuilla ja liittyä tykkääjäksi, jotta pysyy ajantasallalla kaikista kivoista uutuuksista :)


Jos haukkusi haluaa ottaa osaa arvontaan, voisi omistaja jättää kommenttikenttään viestiä ja vaikka hieman kertoa lemmikistään :) Toisen arvan voi lemmikilleen hankkia, tykkäämällä Ludwig & Vilgot facebook-sivuista. 
Muista siis, myös kertoa kuinka monella arvalla olet mukana ja muistutathan emäntääsi jättämään oman sähköposti-osoitteensa, jotta lelusi löytää varmasti perille.

Meidän toy- ja kääpiövillakoira neidit, ovat hyvin iloisia omista leluistaan ja toivovat, että myös onnettaren suosikkikoira pitää kovasti uusista leluistaan :)


Onnea kaikille arvontaan!

Arvonta päättyy 01.10 klo 00.00.

Sininen lipasto lastenhuoneessa

17. syyskuuta 2013

Teistä muutama pyysi kuvia lastenhuoneesta, sinisen lipaston siirryttyä sinne. Siellä se nyt sitten majailee ja ihan hyvin on tämä ratkaisu on toiminut :)

Kuvissa näkyvät tummanharmaa nojatuoli, sekä rahi olivat aikaisemmin meidän makkarissamme, mutta ajattelin kokeilla niitä neidin huoneeseen. Tarkoitus oli lähinnä testata, vapauttaisiko niiden poistaminen meidän huoneesta sopivasti tilaa uuden tulokkaan pinnasängylle. Päädyin siihen, että keskityn nyt vain toisen pinniksen sijoittamiseen meidän makkariin, enkä pikku neidin huoneeseen, sillä vauva ei todennäköisesti kuitenkaan vielä kuukausiin tule nukkumaan siskonsa kanssa samassa huoneessa.

Perehdyn asiaa sitten uudestaan, kun se on ajankohtaisempaa :)


Ihan mukavasti tuoli mahtui neidin huoneeseen ja se on ihana tuossa satukirjojen vieressä, niin siinä voi sitten viettää satuhetken jos toisenkin :) Rahin asettelin tuolin viereen "pöydäksi" ja laitoin tähti-lampun sen päälle lukuvaloksi.

Minä täällä jatkan herkuttelua miehen tekemillä köyhillä ritareilla ja sitten kun saan neidin nukkumiskuntoon, siirryn yläkertaan täkin alle ja rentoudun telkkua katsellen :)

Mukavaa tiistai iltaa! :)




Paikan vaihto

11. syyskuuta 2013

Oikein mukavaa keskiviikkoa!

Olipas ihana huomata, että olitte jättänee paljon kommentteja edelliseen postaukseen ja, että olen saanut mukavasti uusia lukijoita! Kiitos teille ja tervetuloa seuraamaan blogiani! :)

Sain tuossa pari päivää sitten ajatuksen, alakerran lipaston siirtämisestä yläkertaan, ja yläkerran kaapin siirtämisestä alakertaan. Alakerrassa oli siis aikaisemmin, se vanha vaaleansiniseksi maalaamani lipasto ja neidin huoneessa on ollut tämä valkoinen kaappi, joka nyt sai uuden paikan alakerrasta.

Alunperin tämä valkoinen kaappi ostettiin neidin huoneeseen, vaatesäilytystä varten. Koska vaatteita vaihdetaan pikku neidin iässä tiuhaan tahtiin, ja sotkua tulee melkein koko ajan, koin aikoinaan helpommaksi, tuoda eniten käytössä olevat vaatteet alakertaan. Vaatteet saivat silloin paikan alakerran käytävän kaapista, ja tämän äidin ei tarvinnut ravata rappusia jatkuvasti. 

Huono juttu on vain se, että tuossa meidän käytävän pitkässä kaapissa, ei ole kovin paljon säilytystilaa jäljellä ja sinne olisi pitänyt vielä mahtua tulevan vauvankin vaatteet. Siispä niin syntyi ajatus, kaappien vaihdosta. Yläkerran kaappikin on ollut aikaisemmin, kovin vähällä käytöllä ja siellä on ollut lähinnä neidin juhlavaatteet. 

 Koska yläkerran kaappi oli isompi, se tuotiin alakertaan ja siitä sain mukavasti lisätilaa vaatteille. Toistaiseksi sain  kaappiin mahtumaan, kaikki lasten sisävaatteet. Yläkertaan muuttaneessa lipastossa, oli puolestaan neidin lelut. Leluja on kertynyt jo hirveä määrä (apua!), joten ehkä lelujen osittainen siirtäminen yläkertaan, tuo alakerran lelukaaokseen hieman helpotusta. Luulen myös, että leikkehin tulee vähän uutta mielenkiintoa, kun kaikki ei ole kerralla saatavilla. 

Vaaleansininen lipasto on itse asiassa parempi yläkerrassa, koska neidin huoneeseen tuli enemmän tilaa, sillä lipasto on pienempi, kun tämä valkoinen kaappi. Näin ollen, toisen pinnasängyn sijoittaminen sinne, on siis tulevaisuudessa myöskin hitusen helpompaa.

 Lipaston vetolaatikoissa on myös kiva säilyttää leluja, sillä ne saa sieltä helposti käyttöön ja näkyville. Tuohon valkoiseen kaappiin, olisi pitänyt ostaa korit sisälle, leluja varten. Kaappi on myös ulkonäöltään,  ehkä turhan aikuismainen lastenhuoneeseen. Vanha lipasto sopii paljon paremmin lastenhuoneeseen, ja siellä kun on sille kaverina vanha pirttipenkkikin :)


Näillä mennään eteenpäin ja kokeillaan miltä uusi järjestys tuntuu.

Mukavaa illanjatkoa! :)


Olohuoneen syksyisempi ilme

8. syyskuuta 2013

Minun piti jo eilen kirjoittaa olohuoneen uusista pikuhankinnoista, mutta koko päivä kului koiranäytelyssä ja olo oli ihan rättiväsynyt, kotiin päästyäni. Laskettuun aikaan on muuten enää 9 viikkoa aikaa! Aika muuten tuntuu kuluvan nyt paljon nopeammin, kun esikoista odottaessa. Se johtuu varmasti osin siitä, että pikkuneiti osaa pitää mamman kiireisenä ja raskausaika on nyt jo tutumpaa.

Löysin Sokokselta kivat valkoiset Sirius-pallovalot, jotka saivat paikan olohuoneen ikkunan ympäriltä. Näissä on kaksikymmentä palloa ja saatavilla oli ainakin muutamaa eri väriä. Valosarjalla ja kynttilöillä saa kyllä helposti luotua pehmeää ja tunnelmallista valoa olkkariin, juuri sellaista, mitä nyt iltojen pimentyessä kotiin kaipasinkin :)

Hemtexistä mukaan lähti valkoinen keraaminen jääkarhu, joka mahtui juuri sopivasti, näihin Ikean Ribba-tauluhyllyihin :) Saatavilla oli myös neljää pienempää eläinhahmoa.

Sohvalle löysin kaksi Pentikin Vaaleanharmaata tyynynpäällistä. Päälliset ovat ihanat ja juuri tällaisia, oikean värisiä harmaita päällisiä olin jo kauan aikaa metsästänyt! :) Pentikin päälliset ovat minusta aina olleet tosi laadukkaita, ja hintansa arvoisia.

Viime viikonlopun kirppiskierrokselta tarttui muuten mukaan, puinen vanha keinuhevonen. Neiti on siihen ihan ihastunut ja keinuu sillä monta kertaa päivässä :) Keinuminen on muutenkin yksi neidin lempipuuhista ja ulkonakin hän voisi keinua loputtomiin :)

Kyllä se vaan niin on, että syksyiseen kotiin kuuluu, kynttilät ja tunnelmallinen valaistus, jotka tuovat pimeneviin iltoihin lämpöä ja valoa.

Oikein ihanaa sunnuntaita! :)

Tunto - Maalattavat struktuuritapetit

6. syyskuuta 2013

Sain Tikkurilalta sähköpostia, jossa kerrottiin, että heiltä on tulossa lokakuussa uusi tuote markkinoille. Kyseessä on Tikkurilan Tunto - Maalattavat struktuuritapetit.

Idea kuulosti sen verran erikoiselta, että uteliaisuuteni heräsi ja päätin tutustua tuotteeseen hieman tarkemmin.
Tunto Struktuuritapetit ovat siis laadukkaita paperitapetteja, kolmiulotteisella kuvioinnilla. Sarjasta löytyy neljää, erityisesti skandinaaviseen makuun suunniteltua modernia ja selkeää kuosia, Varpu, Vana, Riite ja Siipi.

 Tässä kuvassa Varpu-Struktuuritapetti.

Tässä kuvassa Vana-Struktuuritapetti.

Tapetti on helppo kiinnittää ja maalaus tapahtuu kiinnityksen jälkeen. Erilaisia tapoja, luoda omannäköinen kolmiulotteinen tapetti on lukemattomia, sillä Tikkurilan laajasta väri- ja kiiltoastevalikoimasta, voi valita itseään miellyttävän sävyn ja kiiltoasteen.
Tunto Struktuuritapettien päälle, voi maalta millä tahansa Tikkurilan sisäseinämaalilla. Tapetin kaveriksi voi kokeilla esimerkiksi Täyshimmeää Harmony-sisustusmaalia, Efektituotteita, Harmony Kuviointimaalia, Taika-helmiäismaaleja tai -lasyyrejä tai vaikkapa kiiltävää Helmi-kalustemaalia. Ja jos kyllästyminen iskee, voi tapetin kuulemma aina maalata uudelleen.

 Tässä kuvassa Siipi-Struktuuritapetti.

Tässä kuvassa Riite-Struktuuritapetti.

Tunto Struktuuritapettia myydään 12,5 metrin rullissa. Rullan leveys on 106 cm, joten työ sujuu rivakasti. Yhden rullan kerrotaan riittävän 
noin kahden huoneen pieneen tehosteseinään.  
Tunto Struktuuritapetteihin voi käydä tutustumassa tarkemmin Habitare-messuilla, Tikkurilan näyttelyalueella 18.-22.9.2013. Näytillä on useita toteutuksia kyseisillä tapeteilla. Tapeteista voi myös lukea lisää täältä.

Omaan silmään nämä tapetit näyttävät kivalta. 
Mitä mieltä te olette?

Kaikki kuvat lainattu luvalla. 
Kuvien luvaton käyttö ja kopiointi on kielletty!

P.S. Seuraavaksi kirjoittelen olkkarin uusista pikkuhankinnoista ja syksyisemmästä ilmeestä (kuvat on jo otettu, teksti enää uupuu).

Ihanaa viikonloppua kaikille! :) 

Toisen lapsen syntymään valmistautumista

2. syyskuuta 2013

Toisen lapsen laskettuaika lähestyy pikkuhiljaa ja mielessä on alkanut pyöriä entistä enemmän kaikki vauva-aiheiset jutut. Laskettu aika meillä on 10. marraskuuta, eli isänpäivänä. Saas nähdä, ehtiikö isä tänä vuonna saada hieman erilaisen isänpäivälahjan.

Minulla on loppuraskaudesta synnytystapa-arvio, sillä viime kerralla, kaikki ei mennyt ihan nappiin ja nyt todella jännittää miten tällä kerralla käy. Viime kerrasta jäi ikävä kyllä myös, hieman ikävämmät muistot mieleen, jotka nyt h-hetken lähestyessä väkisinkin muistuvat välillä mieleen. Mutta kyllä me tästä selvitään, palkintokin, kun on mitä mahtavin! :)

Neidin huoneen sisustaminen on vielä vähän vaiheessa. Huoneesta pitäisi nimittäin tehdä jossain vaiheessa kahdelle lapselle sopiva. En ole siihen vielä viitsinyt hirveästi panostaa, ennen kuin on täysin selvää kumpi sieltä on tulossa.

Haastetta riittää sillä huone ei ole ihan perinteisen muotoinen ja tuo matala pääty "syö" ikävästi tilaa ja huonekaluilta paikkoja. Onneksi tavaraa ei ole vielä hirveästi kerennyt kertymään, joten tuonne pitäisi toisen sängyn jossain vaiheessa sopia. Toisen sängyn paikka vaan on vielä hakusessa. 

Olen ajatellut, että jos toinen tulokas on poika voisi vaaleanpunaista tähtitapettia vastapäätä olevan seinän tapetoida samalla tapetilla, mutta joko harmaalla tai vaaleansinisellä. Tällä tavoin voisi huoneen jakaa kahtia ja tehdä molemmille omat puolet. Värimaailma muuttuisi myös hieman vähemmän pinkkiin suuntaa... :)



Hankinta-/to do-listaa ennen vauvan syntymää


  • Toinen pinnasänky, mielellään samanlainen pitkäikäinen Brion Sleep-pinnis valkoisena.
  • Pinnikseen sopiva, patja ja täkki+tyynysetti
  • Uusia petivaatteita
  • Nykyisten vauvanvaatteiden läpikäyminen/tarvittaessa peseminen
  • Turvakaukalon ja vaunukopan esiin kaivaminen ja huoltaminen/Puhdistamien
  • Imetysvaatteita (vinkkejä näteistä/mukavista vaatteista otetaan vastaan)
  • Liivinsuojuksia
  • Sairaalakassin pakkaaminen
  • Uusi tilava hoitolaukku, johon mahtuisi kummankin lapsen "huoltamiseen" tarvittavat jutut.
  • Vaippoja
  • Pari tuttipulloa varalle
  • Pari tuttia varmuuden vuoksi (esikoinen ei huolinut ensimmäisiin kuukausiin)
  • neuvolakortti mukaan sairaalaan

Tällä kertaa pääsee jo vähän helpommalla, kun suurin osa hankinnoista on jo tehty esikoisen kohdalla. Ainut kalliimpi hankinta on nyt tuo toinen pinnasänky. Osaan myös paremmin hahmottaa mikä on turhaa ja miten paljon mitäkin kannattaa ostaa/tavitsee.


Näillä mennään ja listaa päivittelen, jos jotan muutoksia tulee mieleen. Nyt pitäisi vaan ryhtyä tuumasta toimeen ja niitä nimiäkin pitäisi alkaa vakavasti miettimään :)



Mukavaa uutta viikkoa! :)



CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan