Slider

Unelmien Talo & Koti: Olohuoneemme

31. tammikuuta 2014

Hei & mukavaa perjantaita!

Unelmien Talo & Koti-lehden Hanna otti minuun yhteyttä ja kyseli minulta olisinko kiinnostunut esittelemään olohuoneemme helmikuun numerossa. Tottakai olin! :)

Jokaisessa tämän vuoden numerosossa yksi blogisti saa esitellä omasta kodistaan yhden huonetilan ja kertoa tilan ratkaisuista, hyvistä ideoista ja tilan toimivuudesta. Joka jutussa mainitaan myös blogin nimi ja osoite.

Jännää nähdä oma koti & (naama) sisustuslehden sivulla! :)


Ulkona pyryttää ihan mahdottomasti. Saadaan tänne eteläänkin vihdoin kunnolla lunta! :)

Mukavaa viikonloppua!

Pöydän uusi elämä

27. tammikuuta 2014

Isäni oli huomannut vanhan viilupintaisen pöydän olevan menossa roskiskeen ja kysyi minulta keksisinkö sille jotain käyttöä. Pöydän pinta oli aika hurjassa kunnossa ja viilupinta paikoin irti, mutta päätin silti yrittää pelastaa sen. Pöytä on muodoltaan kaunis ja kokokin on oikein hyvä.

Irrotin pöydän pinnalta osittain jo irti olleen viilukerroksen ja hioin alta paljastuneen pinnan ja pöydän jalat. Lopuksi pöytä putsattiin hiontapölystä ja öljyttiin kaapista löytyneellä Bloom-kalusteöljyllä.

Siitä tuli oikein hyvä aputaso sohvan viereen. Mikä tärkeintä pöydälle saa teemukin ja kasan sisustuslehtiä! :)


Mitäs tykkäätte?

Oikein mukavaa uutta viikkoa! :)


Annon lasipurkki & valloittava valokuvattava

23. tammikuuta 2014


Hei ja mukavaa pakkasiltaa!

Täällä etelässä ei hirveästi lunta vielä ole, mutta pakkasta on ollut ihan kiitettävästi. Koira parat nostelevat ulkona tassujaan, jos pakkanen kiristyy -15 astetta kylmemmäksi. Aamupäivällä auringon paistaessa olemme tehneet vähän pidemmän lenkin lasten ja koirien kanssa. 

Kävimme sunnuntaina Kodin Ykkösessä ja Ikeassa. Mitään isompia löytöjä emme tehneet, mutta eipä ollut tarkoituskaan :) Mukaan tarttui muutama pieni juttu, kuten Annon lasimaljakko. Maljakon sisälle laitoin mustia koristekiviä ja valkoisen kynttilän. Paikan se löysi ruokahuoneen lipaston päältä ja ihan kivalta se siinä näyttääkin.


Eilen pääsin ottamaan valokuvia ystävän hurmaavasta pian puoli vuotta täyttävästä neidistä. Tarkoitus oli ottaa muutama koekuva varsinaista puolivuotiskuvausta varten. Rekvisiittana toimi vanha matkalaukku ja valkoinen lampaantalja. Kuvat onnistuivat hyvin ja samalla reseptillä taidetaan mennä puolivuotispäivän koettaessa :)

Tässä vielä pieni kurkkaus eiliseen kuvauspäivään:


Please do not copy/use/pin!

Oikein ihanaa torstai iltaa!



Piilosta leikkivä telkkari

20. tammikuuta 2014


Hei ja mukavaa uutta viikkoa! 

Tänään on luvassa iso pläjäys uutta kuvakulmaa ;) Olkkarimme on vähän erikoinen, sillä ehjää seinäpintaa on todella vähän. Jos katsoo sohvalta suoraan eteenpäin, näkee ruokahuoneen. Jos katselee oikealle näkee rappuset ja jos katselee vasemmalle näkee pienen ikkunallisen erkkerin. Siksi olenkin ottanut kaikki olohuonekuvat lähinnä siitä yhdestä ja samasta hyllyseinästä.

Meillä ei olohuoneessa ole varsinaista telkkaria, koska sille oli todella hankala löytää paikkaa. Kun muutimme, suunnittelimme ostavamme kulmatelineen telkkarille, sillä se tuntui ainoalta vaihtoehdolta. Se ajatus jäi onneksi vain ajatukseksi, sillä lopulta minulla välähti ja mieleen tuli idea videotykin ja valkokankaan hankkimisesta. Mies oli tästä ideasta tietenkin hyvin innoissaan, kuten varmasti arvata saattaa ;)



Katsomme aika vähän telkkaria, joten valkokangasratkaisu on ollut loistava. Tv ei huutele taustalla turhaan ja sen saa kivasti piiloon, kun sitä ei kukaan katso :) 

Videotykki on yhteydessä digiboxiin ja Apple TV:hen, jonka mies meille vasta hommasi. Nyt meiltäkin löytyy se paljon puhuttu Netflix. Kuukausimaksu on edullinen maksu-tv kanaviin verrattuna, joita ei tulisi kuitenkaan "koko rahalla" katsottua.  Kiva juttu on myös se, että elokuvan voi pysäyttää ja katselua jatkaa koska tahansa.

Nämä laitteet ovat erkkerissä olevan tv-tason sisällä piilossa.


Äänentoistosta meillä vastaa Genelec:n valkoiset kaiuttimet. Kaiuttimista lähtee pieneen kokoonsa nähden todella hyvä ja laadukas ääni. Asetin miehelle aikoinaan ehdoksi, että kaiuttimien tulisi olla valkoiset ja pienet ja johtoja tulisi olla mahdollisimman vähän ja ne tulisi saada siististi piiloon :D


 Tuo seinä missä meillä on tuo valkokangas erottuu ainoastaan suurella holvikaariaukolla ruokahuoneesta. Myös oikealla puolella olohuonetta on holvikaariaukko. Halusimme valkokankaasta leveämmän kuin aukko, jottei sen sivuille jää "tyhjää" tilaa. 

Siinä oli muuten hommaa saada kolme metriä leveä valkokangas mahtumaan autoon. Oli pari avuliasta myyjääkin ihmettelemässä asiaa ;) Hyvin se lopulta silloiseen farmari Volvoomme mahtui ja kaikki ovetkin saatiin vielä kiinni :D



Olkkariin on mukava välillä kerääntyä vähän isommalakin joukolla ja viettää elokuvailtaa! :)


Mukavaa maanantai iltaa! :)


Vauvan 2kk kuulumiset

16. tammikuuta 2014


En ole noista meidän prinsessoista aikaisemmin oikein kirjoitellut, mutta tänään 2kk syntymäpäivän kunniaksi tässä tulee vähän juttua! :)

Kävimme eilen neuvolassa ja pituutta neidillä on jo reilut 58 cm. Hurjan pitkä tyttö, kun me vanhemmat emme mitään kamalan pitkiä ole.

Tämä kakkonen on ollut hyvin tyytyväinen tyyppi ja samanlainen "helppo" vauva, kuin isosiskonsa. (Kunhan äiti ei koske suklaaseen tai ruisleipään). Olen tietenkin suunnattoman kiitollinen ja onnellinen tyytyväisestä ja terveestä vauvasta.

please do not copy/use/pin my pictures without permission. Thank you!

Vauva hymyilee jo aika pajon ja välillä innostuu naama vakavana jokeltamaan pitkät pätkät. Kovasti hän yrittää äidille jotain selittää, mutta ei se äiti vielä oikein ymmärrä. Tuijottaa vain lumoutuneena ja hymyilee takaisin. Neiti keksi myös pari viikkoa sitten omat nyrkkinsä ja laittaa niitä välillä suuhun.

 Vauva nukkuu hyvin ja herää vain noin 2-3 kertaa yössä syömään. Neiti on nukkunut suurimmaksi osaksi meidän vieressä, sillä näin ehdin antaa ruuan jo, ennen kuin huuto herättää isosiskon. Vauva osaa nukahtaa myös itsekseen mistä olen kamalan iloinen. Isosisko oli sen suhteen aikoinaan vähän hankalampi tapaus :)

Isosisko pitää kovasti pikkusiskostaan ja vauva saa paljon haleja ja pusuja. Hän on myös ahkerasti mukana vauvan hoidossa. Kun vauva itkee tulee neiti sanomaan äidille, että vauvalle pitää antaa ruokaa :)

On ne vaan niin ihania! <3

Oikein mukavaa torstaita!

Ristiäistunnelmia

15. tammikuuta 2014


Hei ja aurinkoista keskiviikkoa! :)


Tässä tulee pieni kurkkaus toisen pienen prinsessamme ristiäisistä.

Itse kastetilaisuus järjestettiin kirkossa ja kahvitarjoilun pidimme täällä meillä kotona. Tyttö sai kolme etunimeä isosiskonsa tavoin. Neidillä on nyt kaksi huolehtivaista kummitätiä, joista toinen on oma siskoni ja toinen hyvä ystävä. Vieraita ristiäisissä oli reilu parisenkymmentä.


Kotiin saimme luotua mukavasti tyttömäistä ristiäistunnelmaa  varsin edullisesti. Ruokahuoneen katossa roikkuneet pom-pomit olivat samat, mtkä meillä oli myös pikku neidin 2-v synttäreillä käytössä. Hyvin ne menivät ristiäiskoristeinakin :) Kynttilöitä ja kukkia löytyi pitkin alakertaa ja väreiltään ne olivat kaikki joko liloja tai vaaleanpunaisia. 

 

Kastemekon olen ostanut Kappahlista ja valkoinen kultakauluksinen juhlamekko on H&M:ltä.

Kattauksesta en ehtinyt valitettavasti ottaa kuvaa, mutta hyvältä maistui se kerrottakoot ;) Tarjolla oli suolaista piirakkaa, juustokakkua, suklaakakkua, kuppikakkuja, keksejä, sekä coctailpiirakoita ja munavoita.

Oikein mukavaa päivänjatkoa!

P.S. Voisin vaikkapa tuolla FB:n puolella vähän vilauttaa neidin saamia lahjoja.

Maitoa pöytään

14. tammikuuta 2014

Mies oli käynnyt vierailemassa täällä blogissani ja huomannut maininnan Milk-valaisimen alennuksesta. Pari päivää tämän jälkeen hän kertoi, että postissa olisi nyt noudettavissa sellainen Milk-valaisin. Aika ihana yllätys oli! :) Hän oli myös kovasti tykännyt lampusta ja ajatellut, että se sopisi työhuoneeseen. Hay:n About A Chair-tuolissa on nimittäin sama väriyhdistelmä ;)


Hyvinhän se sinne sopiikin ;)

Juhlimme sunnuntaina tytön ristiäisiä lähisuvun ja ystävien kesken. Pidimme nimen salassa sunnuntaihin asti ja ihmeen hyvin onnistuimmekin tässä. Kutsuimme tyttöä aikaisemmin "vauvaksi" tai "pikku kakkoseksi",  jottei nimi pääse vahingossakaan lipsahtamaan. Tuntuu kyllä mukavalta kutsua tyttöä ihan nimellä :D Katsotaan jos laittaisin tänne jokusen kuvan päivästä.

Valaisin on tilattu :ista*

Oikein ihanaa tiistaita! :)

P.S. Yitän tuonne blogin fb-sivuille kirjoitella vähän extra juttuja. Sieltä löytyy tällä hetkellä ainakin pieni vinkki siitä, missä lehdessä meidän koti tullaan ensi kuussa näkemään ja yksi DIY-juttukin mahtuu mukaan :)

(*sisältää mainoslinkin)

Valkoiset pellavaiset

8. tammikuuta 2014


Tilasin sänkyymme vielä valkoiset pellavalakanat ja tykkään myös kovasti näistä valkoisista. Valkonen väri raikastaa kivasti muuten tummahkoa huonetta ja tekee huoneesta valoisamman tuntuisen.
 
 
Vanha päiväpeittomme on liian pieni tähän uuteen sänkyyn ja en oikeastaan ole vielä täysin varma millaisen peitteen uuteen sänkyymme haluan. Tuplaleveä peitto pellavapussilakanalla on onneksi niin kivan näköinen, ettei päiväpeiton hankkimisella niin kiire ole ;)
 

:ssa* olisi Milk pöytävalaisin alennuksessa. Kyllä houkuttaisi tilata. Sopisi kivasti alakerran väreihin ja pöytälampulle olisi tarvetta;)

Oikein Mukavaa keskiviikkoa!
(Voisi tuo kamala vesisade muuttua jo lumeksi!)


*mainoslinkki

 

Tyttöjen päiväpeitot

5. tammikuuta 2014


 Olen jo jonkun aikaa yrittänyt etsiä päiväpeittoja tyttöjen sänkyihin, mutta en ole mistään löytänyt sopivia. Suurin osa peitoista on joko aivan liian isoja tai pieniä. Meillä on molemmilla tytöillä Brion Sleep-sängyt. Sängyt ovat isompia kuin normaali pinnasängyt, sillä ne ovat muunneltavissa jopa kouluikään asti.

Löysin H&M:n nettisivuilta tähtihuovat, jotka riittävät aika hyvin peittämään sängyt. Huovat ovat Fleece-kangasta, eivät siis mitään varsinaiset päiväpeitot, mutta ajavat toistaiseksi hyvin asiansa :)


Nyt minä painelen etsimään reseptejä ristiäisiin. Meillä on ensi sunnuntaina ristiäiset. Onko kenelläkään hyviä resepti ehdotuksia?


P.S. Kiitos vielä Sanna Ihanista Ludwig  & Vilgot-pehmoluista! Koirat pitävät kovasti joululahjoistaan! :)


 Oikein ihanaa Sunnuntaita! :)

Lisäkuvia työhuoneesta

3. tammikuuta 2014

 
Työhuoneeseen on löytänyt tiensä muutama uusi juttu. Huone alkaa pikkuhiljaa rakentumaan ja tuntumaan entistä viihtyisämmältä. Mukava juttu, että ilmettä saa muutettua jo ihan pienilläkin hankinnoilla.
 
 
Olohuoneessa aikaisemmin ollut Kubus-kynttilänjalka löysi paikkansa työhuoneen kaapin päältä. Valkoiset korkkikantiset laatikot löytyivät Ikeasta. Myös alla olevissa kuvissa mustien mappien vierellä näkyvät valkoiset korkeammat säilytyslaatikot ovat samaa Ikean sarjaa. Lisäsin valkoisen taljan Hay:n About a Chairin päälle tuomaan lisää lämpöä ja kodikkuutta huoneeseen.

 
Myös uusi matto löytyi Ikeasta. Matto tuo mukavasti lisää valoa ja vaaleutta pieneen huoneeseen, eikä hintakaan ollut paha :)
 

Mitä mahtuikaan vuoteen 2013

1. tammikuuta 2014

 

Naistenpäivänä 8.3.2013 raskaustestiin piirtyi kaksi viivaa. Tämä päivä on yksi ikimuistoisimmista. Mies oli töissä ja kuvaviesti testistä lähti heti matkaan. Molemmat olimme onnesta suunniltamme :) Esikoisestamme tulisi isosisko marraskuussa! Samana päivänä myös hyvä ystäväni P kävi kylässä ja en malttanut olla kertomatta hänelle pientä salaisuuttamme. Molemmat odotimme vauvaa. Meistä on tullut hyvin läheisiä ystäviä tämän vuoden aikana ja uskon, että lapsemme ovat lähentäneet meitä vielä entisestään. Toivottavasti tyttäristämmekin tulee hyviä kavereita keskenään. Kiitos P kuluneesta vuodesta, olet mahtava ystävä!

 
Sisustusrintamalla tapahtui vuoden aikana ihan kiitettävästi. Keittiön remontti aloitettiin joulukuussa 2012 ja tammikuussa pääsimme nauttimaan kokonaan valmiista keittiöstä. Välitilasta uupunut lasi ja puuttuneet listat saatiin nimittäin silloin paikoilleen.
 
 
Tammikuussa olohuoneen seinälle laitettiin myös Ribba-tauluhyllyt molemmin puolin seinää. Olen kovasti tykännyt hyllyistä. Huoneen ilme muuttuu helposti esillä olevia tavaroita vaihtamalla.
 
 
Helmikuussa rappukäytävän kolkko valkoinen ilme sai kyytiä. Tilalle maalasin struktuuriseinän Tunto Hienolla.
 
 
Myös kylpyhuoneen kosteudesta kärsinyt allaskaappi koki pienen remontin.
 
Ennen:
 
 
Jälkeen:
 

Miehen käsistään taitava isä rakensi meille makuuhuoneeseen oven. Makkarin oviaukko oli epästandardin kokoinen, joten valmista ovea ei kaupoista löydy.

 
Maaliskuussa olohuoneen ilme oli vielä hyvin graafinen ja mustavalkoinen.

 
Toukokuussa alakerrassa ollut tummanruskea lipasto sai vaaleansinisen värin. Loppuvuodesta lipasto siirtyi vanhemman neidin huoneeseen. Aloitin myös toukokuussa miettimään parvekkeen remonttia.
 
 
Kesäkuussa sain parvekkeen kaiteet maalattua ja lattian käsiteltyä harmaalla puuöljyllä. Kuinka paljon paremmalta parveke nyt näyttääkään!
 
 
Vaihdoimme myös ruokahuoneessa järjestystä. Ruokapöytä vaihtui toisin päin ja lipasto muutti päätyseinälle. Tila tuntui paljon isommalta ja uusi järjestys on toiminut hyvin.
 
 
Mies jäi ennen juhannusta lomalle. Ennen juhannuksen viettoon lähtemistä kävimme kurkkaamassa pikku kakkosta ja saimme kuulla, että kaikki oli hienosti masussa <3
 
 
Juhannusta vietimme kauniissa maisemissa anoppilassa.
 
 
Heinäkuussa suuntasimme asuntomessuille ja heinäkuulta löytyykin useampi postaus asuntomessuilta. Vierailimme myös Korkeasaaren eläintarhassa.
 
 
Elokuussa kävimme veneellä Suomenlinnassa. Loppukuusta Porvoossa vietettiin Ostosten yö -tapahtumaa. Ihana tapatuma ja mikä tunnelma!
 
 
Syyskuussa pyörähdettiin Habitare -messuilla, haaveiltiin uusista sisustushankinnoista, vaihdettiin vähän järjestystä ja valmisteltiin kotia syksyn tuloon.
 
 
Lokakuun lopussa vietettiin pikku neidin 2-v synttäreitä. Varsinaiset juhlat pidettiin marraskuun alussa. Tämä on myös yksi niistä vuoden parhaimmista muistoista.
 

Lokakuussa maalasin myös huonossa kunnossa olleen leikkimökin uudelleen.
 
 
Marraskuussa koitti vuoden odotetuin ja ikimuistoisin päivä. Perheemme kasvoi 16.11.2013 toisella pienellä prinsessalla! <3
 
 Synnytys oli myös tällä kertaa vaikea ja pitkä, mutta niin sitä vain kummasti unohtaa kaiken sen kivun, kun saa sen oman pienen rakkaan sulkea syliinsä. Olen enemmän kuin onnellinen kahdesta ihanasta ja terveestä pienestä tytöstämme.
 
 
Joulukuussa makkarimme ilme uudistui ja romanttinen ilme vaihtui maanläheisempään. Makkarin päätyseinä maalattiin kalkkimaalilla, sänky vaihtui isompaan ja petasin sänkyyn ihanat pellavalakanat. Tilasin myöhemmin muuten myös valkoiset pellavalakat ja ne odottavat postissa noutamista. Tykkään tosi paljon makkarin uudesta ilmeestä! :)
 
 
Kodin ilme muuttui myös jouluisemmaksi. Valosarjoja löytyy ympäri taloa ja olohuoneen tyynyt vaihtuivat harmaavalkoisiin.
 
 
Työhuoneessa tapahtui myös vähän isompi muutos, sillä mies sai uuden työpöydän ja tuolin. Vanhat siirtyivät pikkuneidin huoneeseen.
 
 
Kiitos teille kaikille blogini lukijoille blogini seuraamisesta ja kaikista ihanista kommenteistanne :) Ilman teitä ei olisi tätä blogia!
 
 
Oikein hyvää uutta vuotta 2014  kaikille! :)
 
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan