Slider

Arvonnan voittaja!

31. toukokuuta 2014


Kiitos kaikille Punkaliven Avanto-pallin arvontaan osallistuneille ja suuri kiitos myös Saunastorelle arvontapalkinnosta!

Arpaonni osui tällä kertaa numerolle yksi, eli voittaja on JohannaL kommentillaan: 

Oikein paljon onnea Johanna! 


Sinuun ollaan sähköpostitse yhteydessä.


Arvontamuistutus!

27. toukokuuta 2014


Vielä on pari päivää aikaa osallistua Saunastoren kanssa yhteistyössä järjestämääni arvontaan. Arvonnan palkintona on istumisen kestävä ja Suomessa valmistettu Punkaliven Avanto säilytyskaluste S-kokoisena, valkoisella kannella ja kuvassa näkyvällä Natural-rungolla. 


Arvonta-postauksen kommenttikenttäään onkin jo tullut paljon kivoja käyttötarkoitus ehdotuksia. Kiitos niistä! :)

Arvontaan pääset osallistumaan TÄSTÄ.


Oikein mukavaa tiistaita! :)



Säilytysratkaisu ja arvonta

22. toukokuuta 2014


Postaus tehty yhteistyössä Saunastore.fi kanssa.

Koska säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa, kiinnostavat uudet säilytysratkaisut aina. Kivan näköisten säilytyslaatikoiden löytäminen on osoittautunut kuitenkin aika hankalaksi työksi. Yleensä säilytyslaatikot on tarkoitettu vain yhteen käyttöön, esimerkiksi lelulaatikot ovat yleensä sellaisia kuvioinniltaan ja väreiltään, ettei niille oikein löydy muualla asunnossa käyttöä. Pidän siitä, että esineet ja huonekalut ovat mahdollisimman monikäyttöisiä, tuotteet ovat pitkäikäisiä, kestäviä ja myös samalla ekologisia 

Pääsin ensimmäisen kerran tutustumaan Punkaliven säilytyslaatikoihin Saunastoren standilla Kevätmessuilla ja ihastuin! Aitoa puuta, kivat värit ja vieläpä monikäyttöiset! Niinpä meille kotiutui kaksi säilytyslaatikkoa, Pölkky ja Avanto. Avanto säilytyslaatikkoa on saatavissa kolmessa eri koossa ja Pölkky mallia löytyy viidessä eri koossa. Tuotteet valmistetaan Suomessa luonnollisista materiaaleista, ne ovat biohajoavia ja niiden hiilijalanjälki on negatiivinen.


Itse valitsin rungon väriksi Natural:in ja laminaatti kansi on mollemmissa palleissa valkoinen. Kanteen voi valita värin viidestä eri vaihtoehdosta. Kannen saa halutessaan myös ilman laminaattia, jolloin se on sävyltään vaalea natural. Perusväreiltään kansi on aina toiselta puolelta valkoinen ja toiselta musta. Jos valitsee valkoisen kannen, on toinen puoli musta ja päinvastoin. Värillisissä kansissa toinen puoli on aina valkoinen.

 Pyöreässä Pölkky-mallissa kansi on käännettävissä ja kannen kääntämällä pallille saa hetkessä uuden ilmeen. Vaalean punaisella tai sinisellä kannella Pölkky sopii hyvin lastenhuoneeseen ja valkoisella se menee hienosti pyykkikorina tai vaikka yöpöytänä!


Pallit kestävät myös istumisen, toten ne toimivat loistavasti esimerkiksi eteisessä. Sisälle saa pipot, lapaset ja huivit säilöön.

Olen kokeillut palleja vähän kaikkialle ja en ole vielä osannut päättää mihin ne lopulta jäävät, sillä ne näyttävät kivalta joka paikassa! :)


-ARVONTA-

Arvon Saunastoren kanssa yhteistyössä S-kokoisen Avanto-pallin natural sävyssä, valkoisella laminaatti kannella. Palkinnon arvo 98,- e.


Arvonnan säännöt:

Vieraile Saunastoren nettisivuilla ja kerro kommenttikentässä oma suosikki väriyhdistelmäsi ja kerro myös mihin tarkoitukseen käyttäisit Punkaliven säilytyskalustetta. Värivaihtoehdot löydät klikkaamalla Avanto- ja Pölkky-mallien tuotekuvia.

Muista myös jättää sähköpostioisoiteesi, jotta varmistat että sinuun saadaan yhteyttä voiton osuessa kohdalle.


Arvontaan voi osallistua
22.5.-29.5.2014 välisenä aikana.


Onnea kaikille arvontaan!




Ensimmäiset kuusi kuukautta

17. toukokuuta 2014


Muistan vieläkin elävästi sen illan, kun synnytys käynnistyi. Itkin silloin yöllä koko automatkan sairaalaan, kun minusta tuntui niin pahalta jätää esikoinen hoitoon kotiin ja lähteä sairaalaan. Mietin autossa vain sitä, kuinka suuri ikävä minulla tulisi olemaan esikoista ja miten hän tulisi suhtautumaan vauvaan. Tunsin pientä syyllisyyttä siitä, että meille on tulossa toinen lapsi. Ehtisimmekö me enää antaa esikoisellemme yhtä paljon huomiota?

Myös synnytys hirvitti minua. Ensimmäisen lapsen kohdalla todella moni asia oli mennyt pieleen. Monen mutkan kautta synnytys päättyi lopulta 17 tunnin jälkeen kiireelliseen sektioon. Pahojen synnytyskipujen vuoksi edes epiduraali ei tuonut helpotusta oloon. Tuntui että kipuani vähäteltiin ja kukaan ei ottanut sitä todesta, kun sanoin ettei epiduraali auta. Käskettiin aina vain odottamaan. Se tuntui silloin ja siinä tilanteessa äärimäisen pahalta ja loukkaavalta.

Kakkosen kohdalla saavuimme noin puoli kolme yöllä sairaalaan ja synnytys lähti hyvin etenemään. Myöhemmin aloin kuitenkin jälleen voimaan kivusta pahoin ja pyysin epiduraalia. Vähän jännitti, sillä se oli auttanut esikoisen synnytyksessä vain hetken. Minua hirvitti ajatus synnytyksestä ilman kivunlievitystä, varsinkin kun viimekertaiset kivut muistuivat elävästi mieleen.

Epiduraalin laitossa oli aluksi vaikeuksia, mutta lopulta onnisti ja kipu lakkasi. Noin tunnin jälkeen kipu palasi ja oli jälleen niin järkyttävää ja supistukset todella tiheitä ja pitkiä, että itkin vain miestä vasten. Lopulta kun uusi annos annettiin, ei se auttanut yhtään. Tapahtui siis sama mitä esikoisen kohdalla ja se mitä olin eniten pelännyt. Olin kauhuissani, sillä esikoisen kohdalla kätilö oli sanonut, ettei tiedä miten oloani voisi enää auttaa.

Jouduin pärjäämään pelkällä ilokaasulla synnytyksen loppuun. Menetin kivun ja väsymyksen vuoksi muutaman kerran tajuntani. En muista paljon mitään muuta, kun epätodellisen tunteen siitä, että koko tapahtuma olisi ollut vain unta ja oli kun olisin seurannut tapahtumaa vierestä. Vauva ei meinannut tulla millään ulos ja näytti siltä, että edessä on jälleen sektio. Lääkäriä odotellessa päätin kokeilla neuvoista ja kielloista huolimatta ponnistamista omalla tyylilläni, sillä kätilön neuvoma asento ei valitettavasti tuottanut tulosta. Halusin vauvan vain pian ulos, jotta kipu loppuisi. Kätilö hieman yllättyi siitä, että ponnistukseni tuottikin tulosta ja synnytys alkoi jälleen etenemään. Ponnistusvaihe kesti melkein kaksi tuntia ja en voi sanoin kuvailla kuinka helpottunut olin siitä, että vauva lopulta syntyi! Vauva saapui maailmaan käsi poskella ja parkaisi! Sain pitää häntä pientä hetken rinnallani ja muistan sanoneeni miehelle, että hän on täydellinen! <3

Mies jäi hoitamaan vauvaa, kun minut vietiin leikkaussaliin. Olin niin kipeä, että minut päätettiin nukuttaa paikkailujen ajaksi. Heräsin heräämöstä neljän tunnin jälkeen ja pääsin vihdoin tutustumaan uuteen perheenjäseneemme. Se on täysin totta kun sanotaan, että kaiken sen kivun unohtaa kun saa oman pienen aarteen syliinsä.


Imetys lähti hyvin käyntiin kakkosen kanssa ja hän on ollut hyvin helppo vauva isosiskonsa tavoin. Sairaalasta pääsin kotiin kolmantena päivänä, jolloin isosisko pääsi ensimmäisen kerran näkemään pikkusiskonsa. Muistan, että isosisko halusi heti ensimäiseksi ottaa vauvan syliin! :) Meistä oli parempi, että isosisko ei tulisi sairaalaan mukaan. Niin pienelle olisi ollut kovin vaikea selittää, miksi äiti jää uuden vauvan kanssa sairaalaan, eikä tule hänen kanssaan kotiin. Emme haluneet aiheuttaa esikoiselle turhaa päänvainaa tai mustasukkaisuutta. Neiti sai kuitenkin kotona nauttia isän ja isovanhempien jakamattomasta huomiosta.

 Pikku kakkonen on luonteeltaan hyvin iloinen, tyytyväinen ja jo nyt hirveän herkkä pahoittamaan mielensä. Hänen kanssaan on ollut helppo löytää päivärytmi ja sen löydyttyä ja sitä noudatettaessa arki sujuu todella hienosti. Aluksi ihmettelimme kun neiti välillä itki iltaisin pidenpään, mielessä kävi jo koliikki. Mutta ymmärsimme nopeasti, että neidin nukkumaanmenoaikoja piti noudattaa lähes orjallisesti, sillä jos väsymys meni vähänkin yli, oli nukahtaminen pitkä ja itkuinen taistelu. Neiti nukahtaa lähes heti vaunuun tai sänkyyn, kun laittaa hänet sinne heti kun ensimmäiset väsymisen merkit on havaittavissa.

Isosisko on osallistunut alusta asti paljon vauvan hoitoon ja on ollut hellä ja huolehtivainen sisko. Mustasukkaisuuttakaan ei ole pahemmin esiintynyt. Olen yrittänyt ottaa hänen mahdollisimman moneen juttuun mukaan ja keksiä hänelle kivaa tekemistä. Kun sisko on päiväunilla vietämme esikoisen kanssa aikaa ihan kahdestaan.

On ihana seurata, kuinka lapsista on päivä päivältä enemmän seuraa toisilleen. Tyttöjen uusi yhteinen juttu on kylpeminen. Kakkonen on alkanut pitämään kovasti vedestä ja mielellään läträä vedellä kylppärissä isosiskon kanssa nyt kun on oppinut istumaankin.

Kahden pienen lapsen hoitaminen on tietenkin paljon työläämpää kun yhden ja oma aika on usein kortilla. Mies tekee myös pitkiä työpäiviä ja on välillä työmatkoillakin ja joudun olemaan paljon lasten kanssa kolmistaan. Lapset kasvavat kuitenkin (valitettavan) nopeasti ja kohta tytöt jo leikkivät enemmän keskenään ja minullekkin jää enemmän omaa aikaa. Arki kahden pienen kanssa sujuu kuitenkin varsin hyvin, kun on selvät rutiinit ja säännöt miten toimitaan.


Mennään nyt tämän kerran hieman henkilökohtaisemmalla aiheella. :)


Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)


Muutama sana ja kuva keittiöstä

14. toukokuuta 2014

Moni päätyy blogiini googlen kautta sanoilla: "saa kurkistaa blogi keittiö", joten kurkataanpas pitkästä aikaa vähän sinnekkin. Keittiöremontista on aikaa nyt noin puolitoista vuotta ja keittiö miellyttää edelleen silmää ja toimii hyvin. Keittiössä ei siis ole oikeastaan tapahtunut mitään kummempia muutoksia, enkä ole niitä varsinaisesti kaivannutkaan. Toki jossain vaiheessa ehkä lamppu vaihtuu ja ikkunaan tulee verhot, mutta kaikki aikanaan. ;)

Yritimme jo suunnitteluvaiheessa luoda sellaisen keittiön mikä olisi ajaton, mutta ei kuitenkaan tylsä. Kokovalkoinen pohja on turvallinen ja varma valinta. Sopivasti ilmettä ja persoonaa keittiöön tuo puunväriset ovet yläkaapeissa. Olen edelleen kovin tyytyväinen siihen, että uskalsimme ottaa riskin ja keittiö ei ole täysin valkoinen. Keittiö tuntuu omalta. Kahden kaapin ovien vaihtaminen ei myöskään ole kovin iso tai kallis juttu, jos puunsävyyn sattuukin joskus kyllästymään.


Myös tapettivalintaan olen enemmän kuin tyytyväinen. Edelleen nyt puolentoista vuoden kuluttua tapetti miellyttää silmää. Cole & Sonin Woods-tapetti voi olla monen mielestä jo vähän liian nähty juttu, mutta ehkä se juuri siksi toimiikin niin hyvin. Sitä on näkynyt jo niin paljon, että uskon että jos kyllästyminen olisi iskenyt, se olisi tehnyt niin jo ajat sitten.


AEG:n konet ovat toimineet myös moitteetta. Uunin pyrolyysitoiminto helpottaa huomattavasti uunin siivoamista. 

Pyrolyysi toiminnossa uuni kuumenee 500ºC asteeseen ja lika palaa tuhkaksi. Toki uunin pohjalle jää tomua joka pitää putsata rätillä pois, mutta vaiva on aika pieni perinteiseen uuninpuhdistukseen verrattuna. Uuni ilmoittaa itse milloin se olisi hyvä puhdistaa. Uuni myös lukitsee ovensa toiminnon ajaksi, jottei sitä vahingossakaan saa auki.

Myös kahvattomuus tuo keittiöön ajattomuutta. Keittiön kaappeihin on suora näköyhteys kun astuu asuntoomme peremmälle. Kahvalliset kaapit olisivat voineet näyttää ehkä hieman levottomilta. Nyt ikkunaseinällä oleva koko valkoinen kaappirivi "hukkuu" mukavasti muuhun seinään.

Nyt on keittiökuulumiset sitten päivitetty. :)


Oikein mukavaa keskiviikko iltaa! :)


Onnea äidit!

11. toukokuuta 2014

Lokakuun 30. päivä vuonna 2011 meille syntyi pienen pieni tyttö. Ruskeat suuret silmät, kihara tumma tukka, pienet kädet ja söpöt varpaat. Jotain käsittämättömän kaunista ja niin täydellistä. Meidän ikiomaa. On hassua miten jotain voi rakastaa heti alusta asti jo niin valtavasti.

Äitiys on yhtä tunteiden vuoristorataa. Suurinta rakkautta ja huolta mitä ihminen voi tuntea. Se on jotain mikä pitää itse kokea, jotta sen voi ymmärtää.

Lapsilta oppii paljon. Äitiys kasvattaa ja opettaa. Muuttaa ihmistä. Äiti on kuin Leijonaemo, joka on valmis taistelemaan oman lapsensa puolesta, tekemään kaikkensa.

Olemme saaneet kokea tämän suuren onnen kaksi kertaa, kun meille syntyi marraskuun lopussa toinen pieni prinsessa.


On valtava onni saada olla kahden pienen prinsessan äiti! 


Oikein onnellista äitienpäivää! :)


Tauluhyllyillä & haaste

8. toukokuuta 2014

Aloitettiin aamu tänään vähän eri tavalla, kun normaalisti. Kävimme nimittäin pikku kakkosen kanssa studiolla kuvauksissa ja neiti pääsee jossain vaiheessa ihan lehden kanteen asti. Minua jäi harmittamaan esikoisen kohdalla, että hän ehti jo liian vanhaksi, ennen kuin minulle tuli edes koko ajatus mieleen ja nyt toisen lapsen kohdalla päätin olla tarpeeksi ajoissa liikkeellä. 

Nyt neidille jää kiva ja vähän erilainen muisto vauva-ajastaan. 

Kirjoitan tytöille aika tiheästi asioita ylös vauvakirjoihin ja vauvakirjan väliin olen laittanut säilöön paljon kaikkea heihin liittyvää, kuten ultrakuvia, onnittelukortteja, palan lastenhuoneen tapettia, piirrustuksia ym. Tarkoituksena on tehdä molemmille tytöille omat laatikot, joista löytyy vauvakirjat ym. kivoja lapsuusajan muistoja. :)


Olkkarin tauluhyllyjen ilme on kyllästyttänyt ja vaivannut minua jo pidenpään, joten nostin kaikki tavarat hyllyiltä pois ja asettelin ne uudelleen. Kirpparilta löytynyt sinkkinen talolyhtykin pääsi hyllylle. Hirveän paljon aikaa saa muuten kulumaan hyllyjen järjestämiseen!

Nyt hyllyjä jaksaa taas katsoa vähän aikaa. ;)


Sain Koti kaupungin laidalla - blogin Fridalta viiden kysymyksen haasteen. Kiitos Frida haasteesta! Tässä haasteessa on tarkoitus vastata viiteen kysymykseen, ja antaa haaste sitten eteenpäin. Haasteeseen voi keksiä myös omat kysymykset.

Haasteita on kiva saada ja niiden kautta tulee usein kerrottua jotain sellaista, mistä ei välttämättä muuten tulisi kirjoitettua.


1. Mikä on pihasi paras paikka?

Meillä ei varsinaisesti ole omaa pihaa. Asumme neljän asunnon kolmikerroksisessa pienkerrostalossa, metsän keskellä. Tontti on hehtaarin kokoinen ja kaikkien asukkaiden yhteiskäytössä. Lähin talo löytyy metsän takaa. Tämä on siis aika uniikki ja hauska kerrostaloksi. Oma suuri parveke meiltä löytyy ja se on tosi mukava asia. Talo on rinteessä ja meidän koti sijaitsee kahdessa ylimmäisessä kerroksessa. Rinteen päältä on kiva näköala vastapäiselle lammelle. Tykkään kovasti näkymästä ja se on minusta pihan paras paikka. :)

2. Millainen on sinun ihana kesäpäiväsi?

Ihana kesäpäivä sisältää paljon ulkona olemista. Grillailua ja auringosta nauttimista. En ole mikään varsinainen auringon palvoja, joten liian kuumassa tai aurinkorannalla en kauan viihdy. Mies harrastaa kalastamista ja meillä on pienehkö vene. Välillä lähdetään saareen grillaamaan makkaraa ja uimaan.

3. Onko sinulla jokin erikoinen tai erityinen taito? Viherpeukalo?

Eipä taida olla.
Joskus olen saanut kuulla, että olen hyvä kuuntelemaan. :)

4. Mitä värejä suosit sisustuksessa ja mitä pihalla?

Sisällä valkoista, maanläheisiä sävyjä, vaaleita puunsävyjä ja harmaata. Ripaus mustaa mahtuu joukkoon.

Ulkona mennään aika samoilla väreillä. Mistään hirveän värikkäästä en pidä ulkonakaan.

5. Lempikasvisi?

Vastaan tähän ruokahuoneen appelsiinipuu, sillä se on pysynyt jo vuoden elossa minun hoidollani! :)



Minun kysymykseni:

1. Hauska juttu lapsen suusta tai jokin muu hauska/iloinen asia.
2. Kuinka pian on miehen "ihan kohta" tai "huomenna"? Entäpä naisen?
3. Mistä haaveilet ja mitä teet toteuttaaksesi haaveesi?
4. Elämäsi paras asia?
5. Esine/asia mistä et ole valmis luopumaan?

Haasteen laitan eteenpäin:

Kolmen koti rannikolla.
Valkoinen soihtu.
Blogi Vanilija.

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommenttia jättäneille! :)

Mukavaa torstai-iltaa!:)


Mitä äitienpäivälahjaksi?

5. toukokuuta 2014


Ensi sunnuntaina koittaa toukokuun toinen sunnuntai ja on jälleen aika juhlistaa äitejä. Äitienpäivä on muuten lähtöisin Yhdysvalloista ja Suomessa äitejä on muistettu ensi kertaa vuonna 1918.

Omasta mielestäni äitienpäivälahjan ei tarvitse olla kallis. Jo pienet muistamisen eleet ovat jo tosi ihania ja saavat iloiseksi. Perinteiset aamupala vuoteeseen, itse leivottu kakku, kimppu valkovuokkoja tai itse tehty kortti ilahduttavat takuuvarmasti äitiä.

Moni luultavasti parhaillaan miettii mieten muistaisi äitiään tai vaimoaan, joten kokosin pienen kollaasin edullisista ja käytännöllisista lahjaideoista.




Kaikki kuvat: *
*sisältää mainoslinkin


1. Muuton Hang Around keittiövälineiden varressa on rako, jonka ansioista keittiövälineitä voi pitää kokkauksen aikana kattilan tai paistinpannun reunalla. Hauska idea! :)

 2. Iiittalan Vitriini rasia on kaunis ja sisällä voi säilyttää vaikka koruja.

3. Kapu on kahvimitta ja pussinsulkija. Rullatun kahvipaketin suun voi laittaa Kapun varressa olevaan loveen ja näin kahvi pysyy tuoreena ja kahvimitta on helppo löytää. Tuote valmistetaan Suomessa kotimaisesta koivuvanerista. Kiva ja monikäyttöinen lahja kahvin ystävälle! 

4. Eva Solon puutarhasetti sisältää istutuslapion ja istutustalikon. Kahvan ripustusreikää voi käyttää myös siementen sirotteluun. Työkaluja voi säilyttää sisäkkäin. Oiva lahja viherpeukalolle! :)

5. Arne Jacobsenin Design Letters kupeista voi valita kupin vaikka äidin nimen mukaan!

6. Arabian muumimukit ovat varmasti monen äidin mieleen.


Meillä on täällä kevään tullen noussut pinnalle kova omakotitalokuume ja kovasti pähkäillään odotetaanko vielä vai edetäänkö asian kanssa. Olemme käyneet katsomassa useita taloja, mutta sopivaa ei tunnu löytyvän, vaikka olisimme valmiita remonttihommiinkin. Vähän siis nostaa rakennuskuume päätään. Emme kuitenkaan lähtisi ihan alusta asti rakentamaan, vaan jonkinlainen valmistalopaketti voisi olla se meille sopiva ratkaisu.

Mielelläni siis kuulisinkin kokemuksia valmistalopaketeista.


Mukavaa uutta viikkoa! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan