Slider

Tyttöjen syntymäpäiväjuhlat ja arvonnan voittaja

24. marraskuuta 2014


Pidimme sunnuntaina 1- ja 3-vuotiaille tytöillemme yhteiset syntymäpäiväjuhlat. Tytöillämme on ikäeroa noin 2 vuotta ja kaksi viikkoa. Yhteissynttärit toimivat tosi kivasti, ja oli mukavaa kun kumpikin tytöistä pääsi avaamaan paketteja ja leikkimään uusilla leluillaan. Toki me vanhemmatkin pääsimme vähän vähemmällä vaivalla, kun ei tarvinnut järjestää kaksia juhlia.

Virittelimme kummallekin puolelle ruokahuoneen kattovalaisinta narut kulkemaan ja kiinnitimme ne ihan vain ronskisti maalarinteipillä kattoon. Yllättävän hyvin muuten pysyivät ylhäällä ja mikään kohta ei  lähtenyt edes kertaakaan irtoamaan. Paperisia lyhtyjä on yhteensä kuusi ja niiden välissä on aina ilmapallopari. Lyhdyt löytyivät Tiger-liikkeestä. Ne toimivat kahdella paristoilla ja sisällä on pieni Led-valo. Lyhdyt näyttävät tosi ihanilta illan hämärtyessä ja luovat tosi kivasti tunnelmaa. Lyhdyissä on myös se kiva puoli, että ne menevät pieneen tilaan ja niitä voi käyttää joskus vielä uudestaankin. :)


Vaikka koristelu oli aika yksinkertainen ja edullinen, saimme miehen kanssa pienellä vaivalla ruokahuoneesta taiotuksi mukavan juhlavan ja näyttävän näköisen. Samankaltainen koristelu voisi toimia esimerkisi puutarhajuhlissa tai miksei häissäkin. Vanhempi neideistä piti kovasti koristelusta ja sanoipa jopa rakastavansa sitä. :)

Syntymäpäivät saavat aina miettimään menneitä vuosia ja herättävät paljon tunteita. Olen hurjan ylpeä ja iloinen siitä, miten ihania, iloisia ja hyvätapaisia tyttöjä meidän neideistä onkaan oikein kasvanut. Olen joissain asioissa aika tiukka äiti, mutta toisaalta taas joidenkin mielestä varmaan vähän turhankin "löysä". Jokainen lapsi on erilainen ja minusta on tärkeää osata/yrittää lukea lasta ja mennä ja toimia sen mukaan. Meillä molemat tytöt ovat esimerkiksi itseni tapaan tosi herkkiä ja jo pienikin komentaminen/kieltäminen riittää ja saa usein herkästi pahan mielen aikaiseksi.

Jokainen lapsi tarvitsee paljon kehuja, kannustusta, turvaa, tukea, hellyyttä ja ennen kaikkea ihan valtavasti rakkautta. Näillä eväillä päästään pitkälle ja toivon, että tytöt saavat kotoa hyvät eväät matkaan koko loppuelämän ajaksi. Yritän olla sellainen äiti, millaisen haluan myös mahdollisille tuleville lapsenlapsilleni. Koskaan ei pidä aliarvioida esimerkin voimaa, sillä lapset ovat kun sieniä ja imevät kaiken itseensä. :)


...Ja sitten paljastan vielä, että kuka on Madam Stoltz-arvonnan onnellinen voittaja:


Oikein paljon onnea Jennalle
 ja oikein suuri kiitos Nemmillalle yhteistyöstä! :)


P.S. Kuvani valittiin Styleroomin joulukotihaasteen finaaliin. :) Äänestys tapahtuu suosikkikuvasta/kuvista tykkäämällä Styleroomin facebook-sivuilla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvontaan 150 e lahjakortti Finnish Design Shop:iin. Äänestämään pääset tästä.


Mukavaa uutta viikkoa! :)



Ennen / jälkeen ja sisustusniksit pieneen tilaan

20. marraskuuta 2014


Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun www.sisustusniksit.fi kutsuttuna.
Äänestämään pääset tästä.

Muistatte varmaan kun tein pienen sisustussuunnitelman tämän rivitalokodin makuuhuoneeseen ja moni teistä lukijoista toivoi silloin kuvia valmiista huoneesta. Tässä postauksessa pääsettekin nyt kurkkaamaan lähes valmiiseen huoneeseen. Makuuhuoneen muutosprojekti on edennyt tosi kivasti eteenpäin viimeisten viikkojen aikana ja olen ollut myös itse muutamana iltana asukkaiden apuna maalaamassa ja sisustamassa. Olemme toki myös jutelleet ja vaihtaneet paljon ajatuksia, ideoita ja kuvia netin välityksellä.

Tämä makuuhuone on kooltaan aika pieni ja vapaata lattiatilaa ei jää sängyn ympärille kovinkaan paljon. Pienen tilan sisustaminen on usein varsin haastavaa ja siksi tulenkin tässä postauksessa jakamaan aiheeseen liittyviä sisustusniksejä. Kerron myös miten ja millä tuotteilla tämän tilan muutos toteutettiin.


Kun lähtee suunnittelemaan pientä tilaa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että miettii mitä tarvitsee päivittäin. Vaikka tila olisikin pieni, sen toimivuudesta ja mukavuudesta ei kannata lähteä tinkimään. Jos esimerkiksi halutaan että molemmat mahtuvat kunnolla ja mukavasti sänkyyn nukkumaan, ei sängyn koosta lähdetä tinkimään vaan sisustus lähdetään rakentamaan sängyn ympärille.

Vanhat mustat verhot korvattiin valkoisilla valoa läpäisevillä verhoilla.  Verhot ovat hieman pidemmät kun aikaisemmat, mikä saa huoneen näyttämään korkeammalta. Verhotanko/kisko kannattaa kiinnittää myös mahdollisimman lähelle katonrajaa, mikä lisää korkeusvaikutelmaa entisestään. Katossa  aikaisemmin ollut plafondi vaihtui moderniin ja raikkaaseen Käpy-valaisimeeen.

Suuret pinnat kannattaa pitää pienessä tilassa vaaleina, sillä vaaleat seinäpinnat avartavat ja tuovat lisää valoisuutta. Myös lattian olisi hyvä olla vaalea. Jos muuten vaaleaan tilaan kaipaa lisää piristystä on sitä helppo saada esimerkiksi värikkäillä sisustusesineillä ja/tai koristetyynyillä. Kannattaa kuitenkin muistaa vältää raskaita ja runsaita tekstiilejä kuten paksuja verhoja, sillä ne estävät valon läpipääsyn ja peittävät näkymän, mikä saa huoneen tuntumaan pieneltä. Kevyet ja valoa läpäisevät teksiilit toimivat pienessä tilassa parhaiten ja antavat tilan hengittää. Värimaailma ja tyyli kannattaa pitää yhtenäisenä, jotta kokonaisuudesta ei tule levotonta.

Huonekaluja valitessa on hyvä kiinnittää erityistä huomiota mittasuhteisiin. Pienessä tilassa avainsanoja ovat monikäyttöisyys, pinottavuus ja keveys. Läpinäkyvät, ilmavat ja kevyet huonekalut eivät tuki näkymää ja ne on myös helppo siirtää tarvittaessa pois tieltä. Kannattaa myös muistaa, että huonekaluja voi teettää mittatilauksena, jolloin kaikki tila saadaan varmasti hyötykäyttöön. Myös tasojen ja sängyn alle jäävä tila kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä säilytystilaa ei ole pienessä tilassa koskaan liikaa.

Asukkailta löytyi ennestään olohuoneesta yksi Kartellin Componibili ja se siirrettiin makuuhuoneeseen. Myös toiselle puolle sänkyä ostettiin samanlainen. Componibili toimii loistavasti yöpöytänä, sillä se on kevyt ja kätkee sisäänsä paljon säilytystilaa. Koristetyynyille varattu säilytyskori on myöskin kevyt ja sen puinen ristikkopunonta päästää valon kulkemaan lävitseen. Säilytyskori on ostettu Kodin Ykkösestä.

Tummien värien käyttöä ei kannata pelätä pienessä tilassa, sillä ne tuovat tilaan maltillisesti käytettynä kivasti kontrastia ja persoonallisuutta. Jos yhden huoneen seinistä haluaa maalata tummemmalla, on muut seinät hyvä maalata mahdollisimman vaaleiksi, kuten tässä huoneessa tehtiin. Sanotaan että murretut värit seinissä saavat seinän "painumaan syvemmälle rakenteisiin", mikä saa tilan tuntumaan suuremmalta.

Jouluisen tunnelman luomiseksi asettelin yöpöydälle Pihlajanoksan lasipurkkiin ja siihen muutaman koristepallon. Luonnosta kerätyt oksat ym. ovat edullinen ratkaisu ja tuovat mukavaa vastapainoa ja rouheutta uusien esineiden rinnalle.

Matalassa huoneessa toimii sama sääntö kun vaatetuksessakin. Pystyviivat pidentävät ja vaakaviivat leventävät. Esimerkiksi pystyraidallinen tapetti lisää korkeuden tuntua ja vaakaraidalliset puolestaan saa huoneen näyttämään leveämmältä. Myös pienet kuviot sopivat pieneen tilaan, sillä ne luovat suurentavan vaikutelman.

Pienessä tilassa kannattaa suosia seinälle kiinnitettäviä tasoja, hyllyjä, naulakoita ja koukkuja ja näin hyödyntää huoneen korkeutta. Korkea huone näyttää suuremmalta, kun matala huone, joten tilan korkeutta kannattaa ehdottomasti korostaa. Myös tv kannattaa kiinnittää seinälle jos se vain on mahdollista ja näin säästää pöytätilaa. Seinille sijoitetut huonekalut vapauttava lattiapinta-alaa ja helpottavat myöskin siivoamista.

Myöskään vanhaa ja toimivaa kikkaa peilien suurentavasta vaikutuksesta ei kannata unohtaa. Sisäänrakennettujen kaapistojen novet voi korvata esimerkiksi liukuvilla peiliovilla.

Näiden kaapinovien tilalle on jossain vaiheessa tarkoitus vaihtaa peilipintaiset liukuovet.

Huone kaipaa seinille enää  jotain pientä ja ajatuksena onkin lisätä seinille valokuvia ja taidetta. Yksi kiva ja helppo tapa saada huoneeseen lisää ilmettä olisi käyttää kehyksissä tapettia. Tähän huoneeseen sopisi hienosti esimerkiksi tämä Marimekon harmaa-valkoinen Putkinotko tapetti kehystettynä.

Yleensä pieni tila on myös pimeähkö sillä ikkunapintaa on vähän, joten valaistukseen täytyy kunnolla panostaa. Monipuolinen valaistus on käytännöllinen ja huoneen tunnelmaa on sen avulla helppo muuttaa. Ikkunan vasemmalle puolelle jäävään nurkkaan sopisi lisävaloksi ja tunnelman luojaksi esimerkiksi tämä valkoinen Nexus LED-lattiavalaisin. Se on hyvän kokoinen pieneen tilaan ja kestää aikaa modernin ja klassisen ulkomuotonsa ansiosta.

Myös perheen kissa, Bella näyttää hyväksyneen uuden sisustuksen.

Miten ja millä remontti sitten toteutettiin:

Huoneen listat suojattiin maalarinteipillä ja lattia sanomalehdillä. Pistorasiat ja valokatkaisimet irroitettiin maalauksen ajaksi. Tässä huoneessa seinissä ei ollut reikiä, joten paikkaustöitä ei tarvinnut tehdä. Sängyn taaksen jäävä harmaa seinä pohjamaalattiin kahteen kertaan valkoisella seinämaalilla, minkä jälkeen sen annettiin rauhassa kuivua parin päivän ajan. Lopuksi maalasin seinän kahteen kertaan Kalklitir-kalkkimaalilla, sävynä kauniin harmaa San Saccaria. Maalaamiseen käytin 100 mm yleissivellintä. Tein vetoja eri suuntiin ja ristikkäin, jotta seinästä tulisi mahdollisimman eläväpintainen. Vaalean sävyn kanssa pensselinvedot saavat olla ronskeja, jotta pinansta tulee tarpeeksi elävä.

Loput seinät telattiin kolmeen otteeseen valkoisella sisämaalilla. Kulmissa ja katonrajassa käytin rajaajaa siistin lopputuloksen varmistamiseksi.

Remontissa käytetyt tuotteet taloon.com:in valikoimasta

Tikkurilan valkoinen Sisämaali Siroplast 2
Sokevan Rajaaja 90x120 mm
Ylessivellin Sokeva 2K sekoiteharjas 30 mm
Ylessivellin Sokeva 2K sekoiteharjas 100 mm


Tärkentä on muistaa, että kodin sisustamisen kanssa ei kannata koskaan kiirehtiä ja valmista ei tule hetkessä. Oman näköinen ja toimiva sisustus syntyy vain ajan ja harkitujen päätösten kautta.


tä postausta voi käydä äänestämässä sisustusniksit.fi-sivustolla. Käy antamassa äänesi ja osallistu samalla Boschin ammattitason akkuporakoneen arvontaan (arvo 469 e.)

Postaustani pääset äänestämään TÄSTÄ.


Mitä pidätte muutoksesta?


Madam Stoltz arvonta!

17. marraskuuta 2014


Joulu lähestyy pikkuhiljaa ja siksi haluankin vinkata teille yhdestä aivan ihanasta lahja- ja sisustustavaroita myyvästä liikkeestä, Nemillasta. Vuonna 2013 perustetun Nemillan kivijalkamyymälä sijaisee Kerimäellä maailman suurimman puukirkon juurella. Kivijalkamyymälän valikoimiin kuuluvat sisustustuotteiden lisäksi mm. paikalliset käsityötuotteet, matkamuistot, lelut, pelit, sekä toimisto- ja koulutarvikkeet.

Kerimäen myymälä palvelee arkisin 9.30-17.30 ja lauantaisin 10.00-14.00.


Nemilla on asiakkaiden iloksi nyt myös avannut 24/7 palvelevan verkkokaupan, josta löydät tarkkaan valitut herkut Nemillan koko valikoimasta. Jos haluaa päästä joululahjojen kanssa vähän helpommalla, niin ostokset voi tilata kotiin myös valmiiksi paketoituna. 


Minulla on ilo kertoa, että järjestimme teille lukijoille yhdessä Nemillan kanssa ihanan sisustusaiheisen arvonnan! :)



Palkinto on arvoltaan 39,50.


Arvonnan säännöt:

Käy Nemillan-verkkokaupassa ja linkitä kommenttikenttään oma suosikkituotteesi.
Anonyymit muistakaahan tunnistettava nimimerkki/sähköpostiosoite.
Arvontaa voi osallistua aikavälillä 17.11-23.11.2014.

Olisi kiva jos kävisit myös tykkäämästä Nemillan Fb-sivuista.


Onnea kaikille arvontaan!

1-vuotias

16. marraskuuta 2014

Miten ihana onkaan herätä joka aamu, kun pinnasängyssä on vastassa maailman ihanin hymy. 

"Kaunis pieni ihminen
Sä olet ainutlaatuinen
Mitä vastaan tuleekaan,
toista sua ei milloinkaan."



Onnea pienelle tyttärellemme! 


Tine K arvonnan voittaja!

15. marraskuuta 2014



Arpaonni suosi Jenniä suloisesta Keskipiste-blogista.



Onnea Jenni!
Laitan sinulle sähköpostia.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!



Vierastilan päivitys

13. marraskuuta 2014


Yläkerran aulassa oleva pieni vierasnurkkauksemme jää usein vaille huomiota, ja halusinkin pitkästä aikaa päivittää tilan ilmettä hieman talvisemmaksi ja kutsuvamman näköiseksi. Lisäsin sängylle tekstiileitä ja vaihdoin Pentikin lampunjalkaan tuon suloisen hennon vaaleanpunaisen Ikean reissulta mukaan tarttuneen kangasvarjostimen. Minulla kävi todellinen tuuri, sillä niitä oli enää yksi silloin jäljellä. :) Varjostimen ostin alunperin tyttöjen huoneeseen, mutta se tuo kivan pienen piristyksen ja vähän väriä myös tähän tilaan.


Sängyn päällä näkyvän ihanan höyhentyynyn tilasin uudesta kauniita sisustus- ja lahjatarvikkeita myyvästä Nemilla-verkkokaupasta. (Nemillalla on myös kivijalkamyymälä Kerimäellä.) Nemillan tuotevalikoima on kyllä aivan ihana ja voisin kotiuttaa sieltä ihan jokaisen tuotteen. Varsinkin Tanskalaiset Madam Stoltz-tuotteet veivät täysin sydämeni. :) Ostokset voi tilata myös kauniisti paketoituna, mikä helpottaa mukavasti joulupuuhia. :)

Tuo yöpöydällä näkyvä kaunis höyhen tuikkulasi on myöskin Nemillasta. Tuikkulasia saa myös kultaisen värisenä.


Huomenna minun pitäisi mennä kuvaamaan ja stailaamaan/sisustamaan yksi huone.
Tästä projektista kuulette lisää myöhemmin. :)


Oikein kivaa torstaita! :)


Tine K -arvonta

9. marraskuuta 2014


Tätä postausta kirjoittaessani teitä kirjautuneita lukijoita on blogini sivupalkin mukaan 508. Se on hurja määrä ja merkitsee minulle aivan valtavasti. Täytyy myöntää, että silloin reilu pari vuotta sitten, kun blogiani aloin kirjoittamaan, en osannut edes uneksia tällaisesta määrästä lukijoita. Olin silloin jo aivan innoissani silloisesta parista kymmenestä lukijastani.

Blogia taaksepäin selatessa huomaa nopeasti, että kameran ja tietokoneen ääressä vietetyt hetket eivät ole valuneet hukkaan. Huomaan kehittyneeni hirveästi valokuvaajana ja kirjoittajana. Blogin ulkoasukin on ottanut aikamoisen harppauksen eteenpäin siitä ensimmäisestä versioista. Onneksi. ;)

Blogin kirjoittaminen on äärimmäisen antoisaa ja opettavaa. Bloggaaminen on avannut mukanaan myös monia uusia mahdollisuuksia ja ovia. Kun jotain tekee sydämestä ja näkee sen eteen vaivaa, se monesti palkitsee. On ollut myös ilo saada jakaa omia ideoita ja löytää niitä muiden blogeista. Blogien takaa löytyy myös aivan ihania ihmisiä joihin on ollut ilo tutustua ja toivottavasti saan tutustua vielä moneen teistä.

Koska tämä lukijamäärä on minulle niin merkittävä, halusin kiittää teitä kaikkia lukijoitani jollain tavalla mukana elämisestä ja kaikista ihanista kommenteistanne. Kiitoksena blogissani starttaa käyntin tänään pieni sisustusaiheinen arvonta.


Arvonnan palkintona on 1 kpl hopeinen Tine K:n Mirrorscent-Xmas kalenterikynttilä, sekä 1 kpl harmaa peilipintainen Tine K:n Mirrorfacet tuikkukippo. Palkinto on yhteensä arvoltaan 34,60 €.

Arvontaan voit osallistua kertomalla mistä tunnelmallinen talvi-ilta mielestäsi syntyy.
Anonyymit muistattehan jättää kommenttikenttään myös söhköpostiosoitteen, jolla varmistatte että saan yhteyden, jos voitto osuu kohdalle.

Arvonta alkaa tänään 09.11-2014 ja päättyy perjantaina 14.11.2014 klo. 00:00.


Palkintona olevat tuotteet löytyvät HomeNord:in valikoimasta.


Onnea kaikille arvontaan!


Ostokseni HomeNord-verkkokaupasta ja jouluiset stailaukset

8. marraskuuta 2014


HomeNord on yksi suosikki verkkokaupoistani. Yhden katon alta löytyy monta ihanaa merkkiä edustettuina, kuten House Doctor, Bloomingville, Happy Lights-pallovalot, Kalklitir:in kalkkimaalit, sekä myöskin Tine K.

Omaan ostoskoriini klikkailin mm. alla olevassa kuvassa näkyvän Bloomingvillen pienenen kuparitähden ja hieman suuremman mustan koristetähden. Tuon kuvassa näkyvän vanhan oksan nappasin mukaan eräänä päivänä vaunulenkiltä lasten ja koirien kanssa.


Innostuin vähän kokeilemaan kuvien stailaamista, kuten kuvista varmaankin hyvin huomaa. Tästä yllä näkyvästä stailauksesta jopa mieskin innostui. Onkohan se  sitten tuo karu ulkomuoto vai mikä lie... :D


Kotiin päätyi myös jo kauan haaveilemani House Doctorin messinkinen kynttelikkö. Kynttelikön kyljet ovat lasia, joten sen sisälle voi halutessaan rakentaa vaikka jonkin kauniin asetelman.


Paketista löytyi myös 2 kpl Tine K:n harmaita Mirrorfacet-tuikkukippoja. Tuikkukippojen sisäpuolella on kaunis peilipinta. Väri muuttuu hieman viininpunaiseksi, kun sisälle laittaa kynttilän palamaan. :)

Lupailin teille 500-kirjautuneen lukijan kunniaksi järjestää kaksi arvontaa marraskuun aikana ja huomenna käynnistänkin niistä ensimmäisen.


Oikein mukavaa ja rentoa lauantai-iltaa kaikille!


Diy kuusenkoristeet ja peurataulu

5. marraskuuta 2014


Kävimme sunnuntaina pienellä ostoskierroksella Kodin1:sessä sekä Ikeassa. Mukaan tarttui jokunen pienempi ostos. Tämä kuvissa näkyvä Annon peura-aiheinen Canvas taulu oli yksi niistä. Tauluja löytyi myös karhun ja suden kuvilla.

Olen muutamana iltana kokeillut tehdä Das:in valkoisesta askartelumassasta joulu- sekä pakettikoristeita. Meidän vanhempi neiti oli mukana auttamassa ja painoi muotit massaan. Muotteina käytin ihan tavallisia piparkakkumuotteja. Jos koristeisiin haluaa vähän enemmän ilmettä, voi levyksi kaulittuun massaan painaa esimerkiksi kuusenoksan tai pitsiliinan. Hyvä paksuus kaulitulle levylle oli noin 3-5 mm.

Itse tein koristeisiin reijät mehupillillä, jolloin niistä tuli kaikista tismalleen saman kokoisia ja reijän muotoinen massapala jäi näppärästi pillin sisälle, eikä sitä tarvinnut erikseen pöydästä irrottaa. Koristeiden kuivuttua hioin ja pyöristin reunoja ja kulmia hiomapaperilla ja sutaisin pintaa vielä hieman valkoista Jeanne D'arc Living Vintage Paint-maalia. Ripustuslenkkeinä käytin Ikean mustaa paperinarua.


Näitä on tosi kiva ja hauska tehdä, kun vauhtiin ensin pääsee ja löytää sen oikean tavan tehdä. 
Minua on puraissut jonkin sortin askartelukärpänen ja vielä olisi jokunen idea toteutettavana. ;)

Oikein kivaa keskiviikkoa!


P.S. Luvassa on tämän kuun aikana kaksi sisustusaiheista arvontaa kiitoksena 500 kirjautuneesta lukijasta. 
Pysykäähän siis kuulolla! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan