Slider

Pöydän tuunaus Country French maalilla

26. helmikuuta 2015


Varastomme kätkössä oli lojunut pitkän aikaa punainen pieni pöytä.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus testata Country French-jauhemaalia sävyssä Laava, muistin säilössä olevan pikkupöydän ja päätin kaivaa sen esiin lähempää tarkastelua varten.


Pöytä tuntui jotenkin hassusti mitoitetulta tämän päivän tarpeisiin ja varsinkin pöydän alataso teki pöydästä epäkäytännällisen oloisen. Epäilen, että pöytä on ollut aikoinaan jonkinnäköinen puhelinpöytä. Pöytää tarkemmin tutkisteltuani huomasin, että alempi taso oli ruvattu pöytää kiinni ja päätin irroittaa ruuvit ja testata olisiko pöytä tarpeeksi tukeva ilman tasoa. Pöytä on aitoa puuta, joten pöydän paino riitti juuri pitämään pöydän tarpeeksi vakaana. Tason poistaminen sai pöydän myös näyttämään korkeammalta, ja päätinkin antaa pöydälle uuden mahdollisuuden.


Country French sisämaalit soveltuvat huonekalujen ja seinien maalaamiseen. Maalit ovat Luontoystävällisiä, eivätkä sisällä haitallisia tai keinotekosia side- tai säilöntäaineita. Maali on muoviton ja hengittävä, joten seinärakenteet päsevät vapaasti hengittämään. Maalattavasta pinnasta tulee matta ja varsinkin isoilla pinnoilla kuten seinissä, maalin eläväinen pinta pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Maali on lähes hajuton, minkä vuoksi maalaaminen on varsin mukavaa sisätiloissa.

Jos maalattava pinta on liukas, kiiltävä tai epäilee vähäänkin maalin pysvyyttä on pohjalle hyvä laittaa tartuntapohjamaali tai hioa pinta ja puhdistaa se hiontapölystä ennen maalaamista. Maalaamani pöydän maalipinta oli vanha ja siinä ei ollut lakkaa päällä, joten uskalsin kokeilla maalaamista suoraan puhdistetun maalipinnan päälle.

Maali levitetään hyvin ohuina kerroksina ja sen annetaan kuvua kunnolla ennen uutta maalikerrosta. Mikäli uusi kerros listätään liian nopeasti tai maalikerrokset ovat paksuja, saattaa maalipinta halkeilla. Itse maalasin pöydän neljään kertaan.


Kävin tiistai iltana Vanhassa Kaupungissa pikavisiitillä sisustusliike Jokikatu 6:dessa ja hain pöytään tuon näyttävän messinkisen nupin. Tummanharmaan ja messingin yhdistelmä on mielestäni tosi kaunis ja messinkinen kiiltävä vedin muodostaa kivan kontrastin hyvin mattapintaisen pöydän kanssa.

Maalipinta kestää kuivuttuaan kevyttä pyyhkimistä kostealla pyyhkeellä, mutta ei voimakkaita pesuaineita tai hankaamista. Huonekalujen kulutuksenkestävyyttä voi parantaa käsittelemällä huonekalut vahalla. Vaha muuttaa maalipinnan kiiltävämmäksi ja usein maalin värisävy tummuu. Minun olisi tarkoitus siis vielä ostaa purkki väritöntä vahaa ja vahata pöydän pinta.


Tarkemmat maalausohjeet ja lisäinfoa maalista löydät täältä.


Mitä pidätte muutoksesta?


*Maali saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


37 kommenttia:

  1. Mahtava muutos! Hyvä idea irrottaa alataso.:) Maalasin hiljattain meidän työhuone/kirjaston seinän tuolla samalla maalilla. Tykkään ihan hirmuisesti!:) Käy kurkkaamassa. Tuosta postauksesta lopputulos näkyy varmaan parhaiten:
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/02/haaveesta-totta-tyohuoneesta-kirjasto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! :) Mukava kuulla! :)
      Kävin kurkkaamassa seinän ja oikein hyvältä näytti. Itsekkin haluaisin kokeilla maalia seinään, mutta meillä ei ole enää yhtään vapaata seinäpintaa... :D

      Poista
  2. Siitähän tuli hieno!

    Kauniin sävyinen tuo maalisi. Jos laitat vahan pintaan, niin voikohan sitä enää maalata joskus:)
    Lattioissa ainakin on niin. Valkolakatun voi aina maalata, mutta valkovahattua ei.

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno pöytä tuli, ei uskoisi samaksi. Ihana tuo harmaan ja messingin yhdistelmä.

    VastaaPoista
  4. Upea, ei voi muuta sanoa, ja oiekin teit kun otit alatason pois.

    VastaaPoista
  5. Tuo sävy on upea ja tason poistaminen oli nappiratkaisu. Yksityiskohdatkin niin kauniisti kohdallaan. Tykkään siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävy on kyllä kaunis ja tekisi mieli maalata vielä jotain muutakin.
      Kiitos paljon, mukava kuulla! :)

      Poista
  6. Kaunis tuo mattapinta! Lopputulos täydellinen.

    VastaaPoista
  7. Onpa hieno pöytä, kertakaikkiaan! Tykkään ihan hirveästi muutoksesta, vaikka tuo vanha punainen sävykin on aika sympaattinen. :) Meillä olisi myös maalauspuuhia, mutta jotenkin, että on ollut niin saamaton viime viikkoina, että kaikki ylimääräinen on jäänyt. Jospa siis kevät toisi lisää energiaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! :)
      Tiedän hyvin tunteen. Joskus sitä inspistä joutuu vähän pidempään keräämään. Varmasti tuo! :)

      Poista
  8. Tulipas siitä kiva!!! Täydellinen muutos.

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva muutos!! Itsekin ostin vähän aikaa sitten pienen purkin kokeiluun, josko pian olisi aikaa kokeilulle. :)

    VastaaPoista
  10. No WAU! Siitä tuli kyllä todella upea. Minä olen monesti miettinyt pienen pöydän maalaamista mattamustalla ja se on jäänyt ajatukseen miten saan siitä pölyt hyvin helpottomasti pois ;) Mutta kyllä siis kannattais maalata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä paljon ja onnistui kyllä paremmin mitä uskalsin toivoa. :)
      Ihan kuivalla pyyhkimällä. Esim. reikäinen sukka on hyvä pölyjen pyyhkimiseen. Sen kun laittaa käteen, niin pölyjen pyyhkiminen on varsin nopeaa ja mukavaa puuhaa. Eikä pari reikää haittaa siinä puuhassa yhtään mitään. :)

      Poista
  11. Muuttuipas se kivan näköiseksi. Paljon modernimpi.

    VastaaPoista
  12. Tosi kiva tuli, ja vähän yllättäen tuo messinkinen nuppikin miellyttää kovasti mun silmää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyde! :)
      Minäkin olen vasta viime aikoina alkanut lämpeämään tuolle messingille. Pieninä yksityiskohtina se toimii ihan kivasti. :)

      Poista
  13. Kaunis lopputulos! On kuin uusi! <3

    VastaaPoista
  14. Kaunis ja kivan näköinen,

    t: Saila

    VastaaPoista
  15. Kylläpä on hieno muutos. Mahtavaa nähdä, kuinka eri värit tuovat eri tavalla pöydän muodot esille. / Heidi

    VastaaPoista
  16. Oijoi miten kaunis tuosta tulikaan. Ja ihana on blogisi <3 Lukijaksi jään.. Jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa omaa blogiani osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
    Kommentit ilahduttavat ja lukijaksikin saa alkaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda! :)
      Kävin kurkkaamassa blogiisi ja oikein kivalta näytti. :)

      Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan