Slider

Iittalan messinkiset Nappulat ja vuoden ekat tulppaanit

25. tammikuuta 2015


Kotiutin Iittalan verkkokaupan alesta messinkiset nappula-kynttilänjalat. Haaveilin näistä jo ennen joulua, ja nyt kun hintaa oli vain puolet alkuperäisestä hinnasta niin raaskin ne meille kotiuttaa. Nämä messinkiset sopivatkin oikein kivasti jo ennestään meiltä löytyvien valkoisten Nappula-jalkojen kaveriksi. Odotan innolla, että saan laittaa ne ensi jouluna koristaamaan joulupöytää.

Ostan harvoin värikkäitä kukkia, mutta näiden tulppaaninen väriyhdistelmä oli niin keväinen ja herkullinen, että minun oli ihan pakko tehdä poikkeus ja napata pari kimppua mukaan ruokakauppareissulta. Pastillivärit ja muutenkin runsaammat värit ovat kevään lähestyessä taas kovassa huudossa. Ne toimivat pieninä yksityiskohtina siellä täällä ja tuovat vaaleaan kotiin kaivattua keväistä fiilistä ja raikkautta. Lastenhuoneessa ja vaatetuksessa runsaammat värit toimivat ympäri vuoden, mutta muun kodin sisustuksessa meillä nähdään enemmän värejä vain juuri keväällä ja kesällä.

Näkyykö sinun kodissasi runsaammin värejä keväällä ja kesällä?


Oikein leppoisaa sunnuntaita! :)


Kokemuksia valkoisesta Silgranit Blanco altaasta

20. tammikuuta 2015


Saan aika ajoin kyselyitä koskien meidän keittiön valkoista Blanco allasta ja niinpä päätinkin tehdä aiheesta tänne blogiin ihan oman postauksen. Kerron myös omat vinkkini siihen, miten saan pidettyä altaan kauniin valkoisena.


Moni kysyy, että jääkö valkoiseen altaaseen herkästi tahroja ja kyllähän siihen jää, varsinkin jos kaataa altaseen esimerkiksi kahvia tai teetä ja allasta ei heti huuhtele kunnolla puhtaaksi. Allas onkin hyvä aina tiskaamisen/ruuanlaiton ym. päätteeksi pestä ihan kauttaaltaan tiskiharjan ja Fairyn kanssa.

Tämä varatoimenpide ei kuitenkaan aina riitä, ja allas alkaa välillä muuttumaan aavistuksen kellertäväksi/ruskeaksi (esim. tee, kahvi.) Joskus myös altaan pohjaan saattaa jäädä jokin läntti, mikä ei meinaa millään lähteä pois. Olen itse saannut altaan pysymään puhtaana pesemällä sen aika ajoin (n. kerran viikossa) valkaisevalla wc:n puhdistusaineella, esim Domestos. Harjaan (altaiden siivoamiseen käyttämälläni) tiskiharjalla altaan reunoja myöten läpi, ja annan pesuaineen vaikuttaa altaassa muutaman minuutin. Yleensä kaikki tahrat ja tummentumat lähtevät näin helposti irti ja altaasta tulee taas puhtaan valkoinen. Jos altaaseen sattuu jäämään vielä jokin tahra toistan käsittelyn (ja todella harvoin käytän vielä varovaisesti Ihmesientä esim. ruostetahroihin.) Blanco-altaille on myös olemassa ihan omat puhdistusaineet, joita voi tilata Lapetekin verkkokaupasta.


Allas on pysynyt näillä toimenpiteillä tosi hienossa kunnossa ja se on edelleen kuin uusi. Mitään naarmuja tai kulumaa ei altaan pinnassa näy. Allas kestää myös tosi hyvin kuumuutta (280 °C) ja jos sinne on sattunut jonkun kuuman astian laittamaan, ei altaaseen ole jäänyt mitään jälkeä. Meillä on altaan päällä myös pohjaventtiilin kaukosädin, joka siis sulkee ja avaa altaan pohjaventtiilin sitä kääntämällä. Ei siis tarvitse sen perinteisen mustan kumitulpan kanssa touhuta tai sukeltaa käden kanssa likaveden sekaan, jotta saa altaan tyhjennettyä.


Kahden vuoden kokemuksella voin sanoa, että oikein tyytyväisiä olemme olleet altaaseen ja voin suositella sitä myös muille.


Oikein mukavaa tiistaita!


Sydämentykytyksiä-haaste

16. tammikuuta 2015


"Mikä valaisin, matto, tuoli -saa aina sydämesi läpättämään? Et kuitenkaan ole saanut aikaiseksi hankkia sitä, syystä tai toisesta."  

Sain Sydämentykytyksiä-haasteen Sisustus Coco-blogin sisustussuunnittelua työkseen tekevältä Sannalta. Alkujaan haaste on lähtöisin Retromoderni-blogista. Haasteessa on tarkoitus paljastaa omat sisustushaaveet, ja syyt siihen miksi niitä ei ole vielä toteuttanut. Kiitos haasteesta! :)

Nyt onkin oikein hyvä aika haaveilla, sillä kevään pikkuhiljaa lähestyessä sisustus- ja huonekalukuvastot alkavat tipahtelemaan postilaatikoista ja sähköpostiin satelee mainoksia kevään uutuuksista. Osa merkeistä onkin jo julkaissut tai antanut vähän esimakua omista kevään 2015 uutuuksistaan.

Olen huomannut, että mitä enemmän ikää tulee lisää, sitä enemmän ns. klassikot alkavat miellyttämään silmää. Laatu ja ajattomuus ovat muodostuneet entistä tärkeimmiksi valintaperiaatteiksi ja ajatus siitä, että jokin esine kestää ja säilyttää arvonsa niin hyvin, että voin antaa sen eteenpäin lapsilleni ja he ehkä omille lapsilleen lämmittää väkisinkin mieltä. (Luulen. että olen löytänyt kolmenkymmenen ikävuoden pikkuhiljaa lähestyessä jonkinlaisen sisälläni asustelevan mummelin. :D)

Ykköshaaveeni tällä hetkellä on ehdottomasti uusi sohva. Olemmekin miehen kanssa kierrelleet niitä aina välillä katsomassa. Iskun sohvat ovat olleet tähän astisista eniten mieleeni. Sohvat vaikuttivat ryhdikkäiltä ja laadukkailta, kankaat näyttivät kestäviltä ja siisteiltä ja kangas- ja nahkavalikoima oli hyvin kattava. Toivon että sohva olisi helppo pitää puhtaana, ja että sen alta mahtuu imuroimaan ilman sohvan nostamista.

Kuva: Isku.fi

Ykkössuosikkimme on tällä hetkellä 3-istuttava Iskun DIVA-sohva mitä luultavammin nahkaverhoilulla. Sohva näyttää samalla kertaa sirolta ja mukavalta. Se on toisaalta moderni, mutta samaan aikaan myös hieman retro, mikä antaa sohvalle sen kodikkaan ja ajattoman ilmeen.

Syyt siihen miksi meillä ei ole vielä uutta sohvaa on se, että haluan olla täysin varma valinnasta. Sohva on kuitenkin iso, pitkäikäinen ja suhteellisen kallis sijoitus, varsinkin laadukkaalla nahkaverhoilulla.

Toinen toiveeni on uusi valaisin olohuoneeseen. Nykyisen valaisimen olen ostanut lähemmäs 10 vuotta sitten ja se alkaa pikkuhiljaa vähän kyllästyttämään. Meillä oli aikaisemmin ruokahuoneessa samanlainen valaisin ja olenkin ajatellut, että kyseiset valaisimet saavat sitten joskus tulevaisuudessa paikat tyttöjen huoneista. Uusi valaisin voisi olla aika suuri ja näyttävä, mutta en kuitenkaan haluaisi että se olisi näköesteenä. Toivoisin myös, että valaisimen voisi asentaa hieman matalammalle ja se sopisi sohvapöydän päälle roikkumaan.

Tällä hetkellä minulla on kaksi suosikkia, mutta odotan myös innolla kevään uutuuksia.

Kuva: Finnish Design Shop

Ykkössuosikkini uuden sohvan kaveriksi on ehdottomasti Foscarini Caboche riippuvalaisin. Se on kaunis, kevyt ja päästää myös luonnonvalon kulkemaan esteettömästi lävitseen. Syy siihen miksi meiltä ei kyseistä valaisinta löydy, on valaisimen suolainen hinta.

Finnish Design Shop

Toinen valaisin mikä voisin meille kotiuttaa on Artekin A331 Mehiläispesä riippuvalaisin. Se on ajaton klassikko joka säilyttää asemansa ja arvonsa varmasti vielä vuosikymmeniä. Myös tämä valaisin on hintava ja haaveen toteuttaminen vaatii säästämistä.


Haaveen laitan eteenpäin seuraaviin ihaniin sisustusblogeihin:



Minä täällä jatkan haaveilua ja toivottelen oikein mukavaa ja haaveiden täyttämää viikonloppua kaikille! :)


*Postaus sisältää mainoslinkkejä


Vitra DSR ♥ IKEA Bertil istuintyynyt

13. tammikuuta 2015


Viime viikonlopun Ikea kierroksella katseeni kiinnittyi pyöreisiin BERTIL-istuintyynyihin. Ensimmäinen ajatus oli, että nuohan ovat ihan täydelliset Vitran DSR-tuoleihin ja hintakaan ei ollut Ikea maiseen tapaan kovin paha. Tyynyt ovat hieman pörröiset pinnaltaan ja pohjasta löytyy pieniä liukumisen estäviä "nystyröitä." Istuintyynyjä löytyy valkoisena ja vaaleanharmaana. Päälliset ovat ihanan pehmoiset takapuolen alla ja ne pysyvät todella hyvin paikoillaan. Istuintyynyt ovat myös oikein hyvän kokoiset ja eivät pistä tuoleista tai pöydän alta silmään.


Vitran DSR-tuolit olivat pitkäaikainen haaveemme ja nyt kun kaikki kuusi tuolia löytyy pitkän säästämisen ja metsästämisen jälkeen pöydän ympäriltä, niin tottakai niistä haluaa huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla. Siitä taitaa muuten olla noin kaksi vuotta, kun ensimmäiset kolme tuolia kotiutuivat meille Saksasta. Toiset kolme ostin erään arkkitehtitoimiston muuttomyynnistä, uutta vastaavassa kunnossa. Olen ollut tosi tyytyväinen tuoleihin. Ne on helppo pitää lapsiperheessäkin puhtaana ja ennen kaikkea tuolit ovat mukavat istua. En tiedä kyllästynkö näihin tuoleihin koskaan. Ties vaikka kyseessä olisi sellaiset tuolit jotka seuraavat meidän mukana aina, kodista toiseen.


Oikein mukavaa tiistaita! :)


Artek julisteet

11. tammikuuta 2015


Olen tämän viikon aikana touhunnut ympäri asuntoa maalitelan ja -sudin kanssa. Saunan mustat seinät ja katto saivat uutta väriä pintaan mustalla Tikkurilan Supi Saunavahalla.  Oksakohdista ja kiukaan takaa musta väri oli nimittäin alkanut haalistumaan ja vaaleat kohdat alkoivat pistää ikävästi silmään. Myös pari valkoista seinää sai uutta valkoista maalia pintaan ja rappuset ovat tällä hetkellä työn alla. Meilläkin kun on kaksi pientä lasta ja kaksi koiraa, niin pinnat ovat jatkuvasti kovalla koetuksella ja elämisen jälkiä syntyy väkisinkin. Pienen pintarempan jälkeen kodin yleisilme näyttää heti paljon siistimmältä.

 

Finnish Design Shopista tilaamani Artekin julisteet pääsivät mustiin kehyksiin ja seinälle. Koska rappuset ovat tosiaan tällä hetkellä maalausurakan alla, kuvat ovat tällä kertaa hieman suppeammasta kuvakulmasta. Ihailin sohvankatselukierroksen yhteydessä Vepsäläisellä tuota toisessa julisteessa näkyvää Artekin Mehiläispesä valaisinta (A331). Aika hienoltahan se näyttäisi olohuoneessa sohvapöydän yllä. ;)

Minä taidan mennä sutimaan vielä yhden kerroksen maalia rappusiin, nyt kun molemmat tytötkin ovat unten mailla.


Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa! :)


*postaus sisältää mainoslinkkejä


Hay tray-tarjotinpöydät

5. tammikuuta 2015


Mukavaa uutta viikkoa!


Tilasin Finnish Design Shopista kaksi valkoista Hay:n tarjotinpöytää. Kyseistä pöytää on näkynyt paljon blogeissa ja kodeissa ja moni onkin varmasti kyllästynyt näkemään pöytää joka paikassa. Itsekkin mietin tarkkaan, että onko pöytä vain hetken huumaa vai jaksanko katsella sitä pidempäänkin. Pöydän siro ja ajaton ulkomuoto viehätti minua kuitenkin puolen vuoden harkinta-ajan jälkeenkin niin paljon, että päätin joulukuun alussa tilata yhden pöydän meille kokeeksi. Hay on merkkinä myös vakuuttanut minut laadukkuudellaan, mikä ei tänä päivänä tunnu olevan hieman kalliimmaltakaan merkiltä mikään itsestään selvyys.

Postipaketista paljastui oikein tukevan ja näppärän tuntuinen pöytä, joten tilasin pöydälle myöhemmin vielä toisen kaveriksi. Toisen pöydän kanssa meinasi käydä hassusti, sillä se hukkui paikallisiin postiin luultavasi joulukiireiden keskellä. Olin saanut saapumisilmoituksen, mutta sen jälkeen paketista ei löytynyt enää minkäänlaista merkintää koneelta. Metsästimme pöytää miehen kanssa melkein pari viikkoa kahden paikallisen postin noutopisteen välillä. Lopulta paketti vihdoin löytyi toisen postipisteen lattialta ilman hyllypaikkaa.


Pöytää on saatavissa mustana, valkoisena ja harmaana ja useassa eri koossa. Omat pöytämme ovat keskikokoa, 40x40 cm. Jauhemaalatun teräsrungon päällä lepäävä pöytälevy on irrallinen ja sitä voi näin ollen käyttää esimerkiksi tarjottimena. Levy pysyy rungon pällä paikallaan kumisten "tassujen" ansiosta.

Alunperin suunnittelin, että pöydät olisivat tulleet meidän makuuhuoneeseemme yöpöydiksi, mutta ne eivät ihan toimineet makkarin pattereiden kanssa yhteen. Patterit pistivät liikaa pöytien takaa silmään ja näyttivät likaisen värisiltä ja turhan massiivisilta näiden sirojen pöytien rinnalla. Pöydät toimivat oikein kivasti myös tuossa sohvan vieressä aputasona ja niille löytyy tulevaisuudessa varmasti muitakin käyttötarkoituksia, joten olen niihin oikein tyytyväinen. :)

Tuo meidän sohvamme alkaa olemaan tiensä päässä ikitahroineen ja muutenkin kulahtaneen ulkomuotonsa ansiosta. Vuoden 2015 sisustushaavelistan top yksi on siis ehdottomasti uusi sohva!


*Postaus sisältää mainoslinkkejä


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan