Slider

Uusi sohva: Ht-Collection Coco

30. huhtikuuta 2015


Uusi sohva saapui eilen 3,5 viikon odottelun jälkeen. Sohva tuli siis hieman luvattua ripeämmin ja mikä parasta saimme vapuksi uuden sohvan! :)

Päädyimme HT-Collectionin Coco-sohvaan. Sohva on ostettu Porttipuiston Iskusta Vantaalta, kiitos sinne Päiville loistavasta ja asiantuntevasta palvelusta! Valintaperusteita olivat nahkaverhoilu, muunneltavuus, kestävyys, ajattomuus, laadukkuus ja tietenkin kiva ulkonäkö. Meistä HTC:n Coco-sohva täyttää nämä kaikki kriteerit ja olemme valintaamme erittäin tyytyväisiä.


Koska arvostan käytännöllisyyttä, oli minulle erittäin tärkeää, että sohvan alta mahtuu vaivatta imuroimaan ja että kaikki päälliset ovat irrotettavia ja uusittavissa. Jos jokin päällisistä rikkoutuu tms. saa sen tilalle ostettua uuden päällisen, eikä koko sohvaa tarvitse lähteä uusimaan ja jos joskus kyllästymme nahkaverhoiluun, voimme tilata sohvaan vaihteeksi vaikka kangaspäälliset. Tällainen muunneltavuus tuo sohvalle myös lisää ikää.

Halusimme satsata runkoon ja täytteisiin, jotta sohva olisi mahdollisimman pitkäikäinen ja tottakai tälläinen pitkäikäisempi sijoitus on myös ekologisempi valinta. Coco-sohvassa on puurunko ja istuintyynyissä on pehmusteena vaahtomuovia sekä höyheniä. Selkätyynyissä täytteenä on höyhen. Sohvassa on tukeva ja laadukas no-sag jousitus, mikä lisää entisestään sen käyttöikää.

Sohvan jalat ovat valkoiseksi maalattua metallia ja pidän niistä erityisesti sillä ne sopivat hyvin kotiimme, josta löytyvät ennestään mm. Vitran metallijalkaiset DSR-tuolit sekä nuo kuvassa näkyvät valkoiset Hay:n Tray-pöydät. Sohva ei myöskään näytä niin massiiviselta metallijalkojen kanssa, miltä nahkasohvat joskus näyttävät.

Sohva näyttää mukavalta ja sitä se myös on. Nahka on ihanan pehmeää ja sohvalle on varsin rentouttava rojahtaa. Sohva ei myöskään tunnu kylmältä. Sohvan kaveriksi ostimme samaa sarjaa olevan rahin. Rahi on tosi monikäyttöinen sillä sitä voi pitää sohvapöytänä, se toimii lisäistuimena tai sen voi laittaa myös sohvan viereen ja näin muuttaa toisen sohvan päädyistä divaaniksi.


Tällä hetkellä olen kaikinpuolin erittäin tyytyväinen valintaan. :)


Oikein iloista vappua kaikille! :)


Luhta Home-arvonnan voittaja

27. huhtikuuta 2015



Onnea Kati, laitoin sinulle s-postia! :)


Keittiökaapit uudessa tehtävässä

24. huhtikuuta 2015


Tänään luvassa pientä sneak peakkia yläkerran aulatilan muutoksesta. Yläkerran aulatila jäi siis tyhjäksi ja siitä päätettiin tehdä lapsille leikkitila. Tila on haastava sisustettava, sillä se on vinokaton alla ja matalassa päädyssä on korkeutta vain hieman päälle 60 cm. Aula ei myöskään ole mikään hirvittävän iso, joten mitään kamalan suuria huonekaluja sinne ei voi laittaa, sillä sitten leikkimiselle ei jää tarpeeksi tilaa.

Suunnistin sunnuntaiaamuna Ikean nettisivuille ja aloin etsimään syvyydeltään kapeaa ja maksimissaan 60 cm korkeaa säilytysratkaisua. Tärkeää oli myös että tilan saisi viimeistä senttiä myöten käytettyä hyödyksi, ja että tilaa jäisi riittävästi myös leikkimiseen.

En meinannut löytää mitään järkevää ja edullista ratkaisua, kunnes tajusin katsoa läpi Ikean nettisivujen keittiökaapit! Löysin sieltä nimittäin valmiit keittiömoduulit kohdasta, FYNDIG -seinäkaapit + ovet jotka olivat mitoiltaan ihan täydelliset! Hinta ei myöskään ollut ollenkaan paha, sillä 80 cm leveä seinäkaappi maksaa 35 euroa ja 40 cm leveä 20 euroa! :) Korkeutta kaapeilla oli juuri sopivasti 60 cm ja syvyys on vain 35 cm, joten leikkimiseen jää vielä oikein mukavasti tilaa.


Kaapeissa ei ole kahvoja, vaan niihin ostettiin UTRUSTA-ponnahdussalvat. Tästä ideasta kunnia miehelle. :) Isosisko oppi nopeasti avaamaan ja sulkeaan kaapit, mutta pienempi neiti ei osaa vielä avata kaappeja. Kaapeissa voi siis vielä turvallisesti säilyttää pienempiäkin leluja. Veikkaan että jos kaapeissa olisi ollut tavalliset vetimet, lelut olisi muutamassa sekunnissa vedetty kaikista kaapeista ulos. Tämä ratkaisu siis varmasti edesauttaa myös hieman tilan siistinä pysymistä.

Mietitään vielä että otetaanko kaappien takaa listat pois, että saadaan kaapit kunnolla seinään asti kiinni. Myös kaikki kaappien ovet pitää vielä säätää samaan tasoon. Yksi miinuspuoli kaapeissa on, nimittäin kaappien päälle jäävät ruuvinkannat. Minua ne eivät niin häiritse, mutta mies haluaisi ihan vain jo nikkaroinnin innosta rakentaa kaappien päälle vielä jonkin tason/levyn.

Tämän viikonlopun aikana olisi tarkoitus yrittää ehtiä saada projekti loppuun. Luvassa on siis vielä kuvia lopputuloksesta ja kaappien sisällöstä. :)


Oikein mukavaa viikonloppua ja muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan!


Voita Luhta Home-tuotteita!

20. huhtikuuta 2015


Viikonloppu meni meidän osalta ihan hujauksessa. Lauantaina oltiin muuttoapuna siskolleni ja eilinen meni yläkerran uusia kaappeja kootessa. (Niistä lisää juttua myöhemmin.) Siskon uuteen kotiin lähti vanhan sohvamme lisäksi meillä yläkerran aulatilassa hyvin vähäisessä käytössä ollut vierassänky ja myös sen vierellä ollut yöpöytä. Hänellä on niille enemmän käyttöä kun meillä, joten oikein hyvä näin. Nyt kun yläkerran aula on tyhjä, rakentuu siitä pikkuhiljaa tytöille oma leikkitila. Oli muuten hauska huomata, että kuinka paljon tilaa sänky oikeastaan vei. Aulatila on paljon isompi kun muistin!

Facebookissa meni rikki 400 tykkääjän raja! Suuri kiitos teille ihanille blogini seuraajille! Ajattelin että kiitoksena tästä ja voisin pistää pystyyn pienen arvonnan. Uusi viikko lähtee myös mukavammin käyntiin jos sen aloittaa jollain kivalla tavalla, kuten nyt vaikka arvonnalla. :)


Arvonnan palkintona on 2 kpl Luhta Homen kannellisia Muru-koreja, sekä turkoosi Aalto-vieraspyyhe, 30 x 50 cm. Korit on punottu paperinarusta ja niissä on kaunis puinen pohja. Pyyhe on 100 % puuvillaa.

Arvontaan voit osallistua 20.4.2015-26.04.2015 välisenä aikana. Osallistut arvontaan jättämällä tämän postauksen loppuun kommentin, missä kerrot mihin käyttäisit kuvassa näkyviä Muru-koreja. Toivoisin myös, että klikkaisit itsesi blogini lukijaksi tuosta sivupalkista tai kävisit Facebookissa tykkäämässä. :)

Anonyymit muistakaahan jättää s-postiosoite!


Onnea kaikille arvontaan! :)


Laulua makuuhuoneessa

16. huhtikuuta 2015


Alkuviikko on ollut aikamoista hulinaa. Päivisin meillä on ollut hoidossa ystäväni tytär ja iltaisin olen ollut pikkusiskoni asunnolla auttamassa remontissa. Pikkusiskoni muuttaa pois kotoa ja olen ollut isämme kanssa maalaamassa hänen tulevaa vuokra-asuntoa. Saimme iloksemme täysin vapaat kädet maalien valinnassa. Vuokranantaja maksaa maalit ja tarvikkeet ja siskoni ei myöskään tarvitse maksaa loppukuun vuokraa, sillä maalaamme ja pistämme paikkoja itse kuntoon.

Olen kaivellut kaappeja ja etsinyt meille ylimääräistä tavaroita ja tekstiileitä, joilla sisko pääsisi alkuun uudessa kodissaan. Lupasin siskolleni mm. meidän vanhan sohvan, pari pientä pöytää, päiväpeiton ja jokusen tuolin. Laitan todennäköisesti jossain vaiheessa myös tänne blogiin ennen ja jälkeen kuvia, kunhan saadaan ensin huonekalut kannnettua sisälle ja tavarat asettuvat paikoilleen.


Makkuuhuoneessamme vallitsee tällä hetkellä hyvin beige-harmaa-valkoinen väriteema, sillä petasin sänkyyn Luhta Homen Laulu-pussilakanat sekä tyynyliinat. Jottei valkoinen väri jäisi ainoastaan petivaatteisiin, toistuu se kivasti myös Luhta Homen kätevissä koreissa. Yöpöydältä löytyy kantokahvallinen Sato-kori ja lattialta valkoiset pyöreät Arkki-korit.

Materiaaliltaan petivaatteet ovat 100 % puuvillaa ja uusissa petivaatteissa onkin aivan ihanan pehmeä ja mukava nukkua. Pussilakanoita saa beigen lisäksi myös mustalla kuvioinnilla. Sama keväinen kuosi löytyy myös Luhta Homen Laulu-verhoista. Käytin yhtä Laulu-verhoa pääsiäisen aikaan hieman erilaisessa tarkoituksessa, nimittäin kattauksen pohjana. Käy täältä kurkkaamassa miltä verho näyttää pöytäliinana.


Petivaatteiden  kaunis lintu- ja oksakuvio sopii väriltään ihan täydellisesti tuon beigen kalkkimaaliseinän kanssa yhteen ja kokonaisuus on hyvin harmooninen. Makuuhuoneessa on tällä hetkellä ihanan levollinen ja luonnonläheinen tunnelma, tykkään! :)


Oikein kivaa torstaita! :)


Miten meillä sisustetaan?

10. huhtikuuta 2015


Törmäsin tähän mielenkiintoiseen ja hauskaan haasteeseen useammassa blogissa ja päätin myös itse tarttua siihen. Alkujaan haaste on lähtöisin Talo Luck-blogista. Pyysin myös mieheltä vastaukset, sillä halusin nähdä että osuinko yhtään sinne päinkään.


1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Osallistuu ja hän onkin yllättävän kiinnostunut sisustamisesta, tästä piirteestä olinkin tavatessamme hyvin iloinen. Minä hoidan yleensä "etsimistyön" ja ideoiden esille tuomisen ja mies osallistuu sitten itse suunnitteluun ja toteutukseen. On mukavaa, kun hänen kanssa voi keskustella sisustamisesta ja hänet saa myös mukaan sisustusostoksille. Välillä mies saattaa jopa itse kysyä, että haluaisinko vaikka lähteä käymään jossain sisustusliikkessä (suostuu jopa Ikeaan!), sillä hän tietää että se tekee minut iloiseksi. Mies viihtyy onneksi tosi hyvin kaupoissa, välillä jopa paremmin kuin minä. :D

Mies tykkää nikkaroida ja hän onkin taitava käsistään. Hän on rakentanut mm. lankuista tehdyn ruokapöytämme. Mies hoitaa myös mm. tapetoinnin ja taulujen kiinnittämisen, maalaushommat jäävät minulle.

Mies: Kyllä. Osallistun erittäin mielelläni mukaan sisustuksen suunnitteluun. Kaupassa tuntuu välillä, että minulla menee pidempään kaikkea katsellessa. Useimmiten olen kovin harkitseva mielipiteiden antamisessa, mutta aina löytyy kuitenkin yhteinen sävel ratkaisuissa.


2) Jos vastasit ei: Toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Mies osallistuu juuri sopivasti sisustuksen suunnitteluun.




3) Eroaako makunne toisistaan?

Tottakai se joskus hieman eroaa, mutta aika samaa mieltä yleensä olemme ja pääsemme hyvin nopeasti yhteisymmärrykseen. Joskus mies tyrmää jonkin idean heti alkuunsa, mutta tulee myöhemmin sanomaan, että se olikin tarkemmin ajateltuna hyvä idea.

Mies on ehkä aavistuksen tarkempi sisustusostoksilla mitä minä olen ja kiinnittää paljon huomiota tuotteiden laatuun ja häneltä saa myös nopeasti rehellisen mielipiteen. Naisena katson yleensä ensin ulkonäköä ja tarkkailen vasta sen jälkeen laatua. ;D


Mies: Joskus harvoin aivan ensireaktio ehdotuksiin eroaa jossain määrin, koska minulla tuntuu kuluvan pidempi aika ns. "kokonaisuuden hahmottamiseen". Lopullinen ratkaisu on kuitenkin yhteinen ja kumpikin pitää lopputuloksesta. Kehujakin joskus jopa annan!


4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?

En kyllä muista, että sisustamisesta olisi koskaan syntynyt riitaa ja harvoin riitelemme muutenkaan.

Mies: Ei.


5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen?

Suuremmat hankinnat, kuten huonekalut teemme yhdessä. Pienenpia sisustusesineitä kuten esimerkiksi. lyhtyjä ja tyynynpäällisiä ostan ihan omin päin. Yleensä mies muistaa myös kehua ostoksiani ja sanoo monesti kotiin tullessaan, että meillä on tosi kaunis koti. Koristetyynynpäällisiä meillä on kuulemma vain ihan liikaa... ;)

Yritämme panostaa pitkäikäisiin, ajattomiin ja kestäviin huonekaluihin ja ratkaisuihin, myös käytännöllisyys ja arvon säilyminen merkitsevät päätöksiä tehdessä paljon.


Mies: Kumpaakin mallia harrastetaan aktiivisesti.




6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Jos emme molemmat ole samaa mieltä, idea unohtuu yleensä hyvin nopeasti ja sen tilalle keksitään jokin vielä parempi.

Mies: Kompromisseihin ei ole ollut tarvetta.



7) Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitko hiovasi puolison maun paremmaksi/toisenlaiseksi?

Miehen koti ja sisustus olivat yllättävän kivoja. Mies asui tavatessamme kerrostaloasunnossa, vanhassa hienossa kivitalossa Helsingissä.

Asunnossa oli mm. lankkulattiat ja erillinen wc ja kylpyhuone, sekä erillenen keittiö, vaikka kyseessä oli yksiö. Muistan että hänellä oli asunnossa Stockmannilta ostettu punainen lankamatto, Iskusta ostettu lähes musta nojatuoli ja siihen kuuluva rahi, valkoinen tv-taso ja valkoinen tv ja neliönmuotoinen täyttä tammea oleva pikkupöytä.

Tiesin jo etukäteen, että hän on aika merkkitietoinen, joten osasin odottaa että vastassa ei olisi ehkä mitään ihan perus poikamiesboksi-sisustusta. :D Meillä taitaa oikeastaan jopa olla suurin osa miehen ostamista huonekaluista edelleen käytössä. :)

Mies: Korkeat huoneet ja lautalattia - siinä se sitten suurinpiirtein olikin, eikä huonekaluissa suurempaa pohdintaa hankinnan yhteydessä tehty. Lähinnä laatu oli päälimmäisenä ajatuksena, ei kylläkään sisustuksellisesta näkökulmasta. Mielessäni kyllä kieltämättä mietinkin, että pieni kohennus taitaa olla ajankohtaista sisustusintoilijan tullessa taloon! Veikkaan tunteen olleen molemminpuoleinen...


Näiden vastausten myötä, toivottelen oikein mukavaa perjantai-iltaa! :)

P.S. ensimmäisestä kuvasta löytyy muuten jo toinen harmaa seinä. ;)


Olohuoneen muutos etenee

6. huhtikuuta 2015


Kävimme lauantaina Vantaalla ostoksilla. Tarkoituksena oli käydä katsomassa vielä kerran sohvia ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Löysimme onneksemme Iskusta ihan täydellisen sohvan, ja siihen kuuluvan rahin ja ne laitettiinkin tilaukseen. Sen verran voin tässä vaiheessa paljastaa, että kyseessä ei ole Diva-sohva mistä olen täällä joskus aiksemmin kirjoitellutkin. Diva-sohvassa päälliset eivät olleet irrotettavissa, joten se jäi sen vuoksi nopeasti pois laskuista. Meillä kun on kaksi lasta ja kaksi koiraa on sohvan ehdottomasti oltava helppohoitoinen.

Uudessa sohvassa kaikki päälliset ovat irrotettavia, sohvaan voi tilata myöhemmin toiset päälliset ja jos jokin päällisistä rikkoutuu, voi sen tilalle ostaa uuden. Tuleva sohvamme muistuttaa hieman Adean Band-sohvaa, minkä ajatonta ja ilmavaa ulkonäköä olenkin ihastellut jo pidempään. Adean Bandia ei saannut nahkaisena ja tätä tulevaa sohvaamme sai, joten päätös oli varsin helppo tehdä.


Tiedätte varmaan, että joskus kun ostaa jotain uutta, käynnistyy kotona ketjureaktio... Koska uusi sohva tulee olemaan kokonaan valkoinen, lattiamme on valkoinen ja seinäkin oli valkoinen, piti olohuoneeseen saada hieman jotain muutakin väriä. Suunnistimme lauantaina siis vielä rautakauppaan ja mukaan tarttui purkki harmaata maalia. Sävyksi valikoitui Tikkurilan Pro Grey-värikartasta sävy 1966 ja se sekoitettiin Tikkurilan täyshimmeään Harmony-sisustusmaaliin.

Maalattu seinä on ihana ja se toi kotiin heti uutta ilmettä. Myös seinähyllyt tulevat kivasti esiin tuota harmaata taustaa vasten. Hyllyjen esineet menivät seinän maalaamisen jälkeen uusiksi ja niiden järjestely onkin vielä työn alla. Yritän myös etsiä hyllyille joitain uusia harmaavalkoisia esineitä.

Tuo meidän vanha sohvamme ei näytä kovin freeshiltä tuon vasta maalatun seinän rinnalta, joten kovasti toivon että seuraavat neljä viikkoa kuluvat nopeasti! Yritän kovasti aina ohikulkiessani kuvitella sen tilalle uuden valkoisen sohvan. :D


Mitäs pidätte seinän uudesta väristä, tuleeko se toimimaan valkoisen sohvan kanssa?


Oikein mukavaa uutta viikkoa! :)


Pääsiäisen kattaus

1. huhtikuuta 2015


Kun näin Luhta Homen Laulu-verhon ensimmäistä kertaa ihastuin verhon kuviointiin. Laulu-kuosi sopii nimittäin täydellisesti tähän vuodenaikaan, kevääseen ja pääsiäiseen.

Pari päivää sitten sain ajatuksen kokeilla käyttää Laulu-verhoa vähän erilaisessa tarkoituksessa, nimittäin pöytäliinana. Verho on paksua puuvillaa ja kokoa sillä on 150 x 250 cm. Tuo meidän lankkupöytä on noin 245 cm pitkä, joten kangas riitti juuri sopivasti peittämään pöydän. Myös leveys osui ihan nappiin, ja verhon reuna ylettyykin molemmilla puolin pöytää juuri tuolin istuimen kohdalle.


Olen monesti ihaillut kuvia kauniista kattauksista, joissa jokainen pieni yksityiskohta on mietitty viimeisen päälle. Itse pääsen aika harvoin kattamaan pöytää isommalle porukalle (lähinnä syntymäpäivät ja joulu), joten kattaaminen on jäännyt vähän vähemmälle harjoittelulle. Laulu-verhon innoittamana päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan ja harjoittelemaan keväistä pääsiäiskattausta.

Laulu-kuosi lintuineen ja oksineen luo hyvän ja kauniin pohjan kattaukselle, ja sen päälle onkin helppo lähteä kokeilemaan ja lisäämään muita elementtejä. Jatkoin kattauksen toteuttamista miettimällä, että mitkä asiat ja värit kuuluvat pääsiäiseen. Itse yhdistän pääsiäiseen ainakin pajunkissat, sulat, pääsiäismunat, sekä keltaisen ja vihreän värin ja näitä kaikkia yritinkin tuoda mukaan kattaukseen.


Kattauksen tekeminen on kivaa, mutta aikaa vievää puuhaa. Vain kokeilemalla näkee mikä toimii oikeasti ja mikä näyttää hyvältä ja mikä ei.

Yllä näet kuvia omista kokeiluistani. Lopulta pöydästä taisi löytyä vähän kaikkea ja hauskaa puuhaahan tuo kattaaminen oli!


Oikein mukavaa pääsiäistä! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan