Slider

Lastenhuoneen pintaremontti

31. heinäkuuta 2015


Nuorempi tytöistä siirtyi meidän venhempien huoneesta nukkumaan isosiskon kanssa samaan huoneeseen ja samassa rytäkässä lastenhuoneen tapetti uusittiin. Tyttöjen huoneeseen tehtiin tilaa toiselle sängylle siirtämällä lähes kaikki lelut yläkerran aulan uusiin kaappeihin. Huone on ollut tähän asti vanhemman tytön huone, joten halusimme että pienen pintaremontin myötä huone tuntuu molempien tyttöjen omalta huoneelta. Suurin syy remonttiin oli se, että nuorempi neiti piirsi joitain kuukausia sitten huoneen aikaisempaan tähtitapettiin mustalla tussilla näyttävän vuoriston. Päätin ettei huonetta remontoida ennen kun tapetti on saannut olla usemman kuukauden rauhassa piirrustuksilta. Piirtely jäi onneksi siihen yhteen kertaan, joten uskaltauduin vaihtamaan tapetin uuteen.


Uusi zig zag-kuvioinen tapetti on tilattu K-raudasta. Tapetti osui silmään selatessani värikästä ja leikkisää Esta Home:n Everybody Bonjour lastenmalliston tapettikirjaa. Tapetti on nimeltään Everybody Bonjour 138709.

Tapetissa on ihanat sävyt ja koska tapetin kuvio on varsin neutraali, sopii se monen ikäisen tytön huoneeseen eikä sitä tarvitse vaihtaa vielä pitkään aikaan. Lastenhuoneessa saa olla paljon väriä ja leikkisyyttä, joten halusin seinään jonkun hauskan ja näyttävän tapetin. Tapetti tuo kuitenkin huoneeseen paljon enemmän ilmettä kun mitä pelkkä yksivärinen maalattu seinä.


Kuvassa oikealla näkyvä hennon vaaleanpunainen seinä on maalattu Tikkurilan Vaahtokarkki (F336) sävyllä. Maaliksi valitsin Tikkurilan Remontti-Ässän, sillä se kestää hyvin toistuvaakin pesua.

Molemmilla tytöillä on samat Brion Sleep sängyt jotka muuttuvat lopulta pinnasängyistä täysin reunattomiksi sängyiksi. Vanhemmalta tytöltämme olemme ottaneet jo kaikki reunat pois, sillä hän osaa nukkua sängyssä tippumatta. Nuoremmalta tytöltä otetaan jossain vaiheessa yksi laidoista pois ja se korvataan sängyn mukana tulleella matalalla kaiteella. Vielä toistaiseksi neiti on nukkunut sen verran hyvin pinnasängyssä, ettei laidan poistamisella ole ollut mitään kiirettä.

Tuo miehen isovanhemmilta peritty vanha vaaleanharmaa lipasto löysi paikan tyttöjen huoneen sänkyjen välistä. Lipasto toimii pienenä tilanjakajana ja samalla se antaa molemmille tytöille vähän omaa rauhaa.


Tytöt ovat tykänneet kovasti uudistetusta huoneestaan, ja varsinkin isosisko on ollut innoissaan kun pikkusisko siirtyi samaan huoneeseen nukkumaan.

Mitä pidätte neitien uudesta tapetista?

Postaus toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

P.S. 600 kirjautuneen lukijan raja on pian täynnä, joten elokuun puolella on luvassa kiitos-arvonta kaikkien kirjautuneiden lukijoiden ja fb-tykkääjien kesken. Pysykäähän siis kuulolla ja käykää ihmeessä kirjautumassa tuosta oikeassa sivupalkista lukijoiksi ja/tai tykkäämässä blogin sivuista Facebookissa. :)


Ruokahuoneen pintaremontti

22. heinäkuuta 2015


Työhuoneen jälkeen myös ruokahuone sai kokea ilmeen kohennuksen ja romanttinen tyyli vaihtui tässäkin huoneessa selkeämpään. Aloitin remontin poistamalla päätyseinällä aikasemmin olleen kukkatapetin. Ruokahuoneen uudeksi tapetiksi valikoitui Eco:n White Light-mallistosta löytyvä Jewel (1714). Tapetti on siitä hauska että sen kaunis itämäinen kuvio näkyy vain valon osuessa siihen, muuten tapetti näyttää ihan vain puhtaan valkoiselta.

Vaikka Eco:n White Light-mallisto on kokonaan valkoinen, on jokaisessa tapetissa kuitenkin sitä jotain mikä saa tapetin heräämään henkiin. Tapeteista löytyy mm. metallinhohtoa ja kimallusta. White Light on minusta loistava tapettisarja varsinkin heille, ketkä pelkävät kyllästyvänsä nopeasti tapetin kuviointiin tai väreihin. Koska tapetin kuvio on metallinhohtoinen, sen sävy elää ympärillä olevan valaistuksen mukaan, mikä takia tapetti ei ole kovinkaan hallitseva. Se ei siis sen ihmeemmin rajoita muiden värien käyttöä tai aseta kovin tarkkoja raameja muulle sisustukselle. Hyvä ajaton valinta siis.



Ruokahuoneen valkoinen lipasto tuntui myös liian romanttiselta ja en halunnut, että se "hukkuvan" valkoista seinää vasten, joten maalasin sen tummanharmaalla. Lähes musta sävy on Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy 1949. Maalina käytin himmeää Helmi kalustemaalia. Uusi väri on kaunis ja se toi lipastolle mukavasti lisää ilmettä ja ryhtiä. Mietin vielä vetimien vaihtamista. Voisin vaihtaa ne vaikka näihin Cellon kuppivetimiin.


Huoneen sivuseinät maalasin samalla harmaalla sävyllä mitä meiltä löytyy olohuoneen päätyseinästä. Sävy on Deco Grey-värikartan sävy 1966 sekoitettuna täyshimmeään Harmony Sisustusmaaliin. Olohuone ja ruokahuone ovat peräkkäiset huoneet ja niiden välinen seinä on avattu, joten on kiva että huoneet sopivat nyt paremmin yhteen. Huoneen sisustus on vielä vähän työn alla, mutta eiköhän siitä ihan hyvä rakennu.


Mitä pidätte huoneen muutoksesta?

Postaus toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.


Päivä häävalokuvaajana

14. heinäkuuta 2015


Viime lauantaina rouvautunut ystäväni kysyi minulta alkukesästä, että jos voisin ottaa heistä hääkuvia. Häävalokuvien ottaminen jännitti aluksi, sillä minulla ei ole kovinkaan paljon kokemusta niiden ottamisesta. Olen itse oppinut kuvaaja, en siis mikään ammattilainen ja häissä olen kuvannut vain kerran aikaisemmin. Kuvaukset onnistuivat kuitenkin ihan mukavasti ja sääkin oli meidän puolella ja saimme tosi ihanan ja aurinkoisen kuvauspäivän. Meillä oli kuvauksissa hauskaa ja uskoisin että siitä oli jonkin verran etua, että olin parille entuudestaan tuttu. Kameran edessä oli varmasti helpompi olla ja ilmeet olivat ehkä myös luonnollisempia. :)

Häitä vietettiin kauniissa Sannäsin Kartanossa, missä myös alla näkyvät kuvat on otettu.


Canon 5D Mark II
Canon EF 50 mm 1:1.4
Canon EF 17-40 mm L USM

Morsiuskimppu: KukkaHelmi


Osa kuvista on otettu samana päivänä kun morsiammella oli koekampaus ja -meikki, sillä halusimme varata kuvien ottamiseen riittävästi aikaa. Varsinaisena hääpaivänä riittää kuitenkin ohjelmaa ihan riittämiin ja oli kiva että hääpari pääsi juhlimaan rauhassa, kun suurinosa kuvista oli otettu jo etukäteen.

Minulla on vielä jonkin verran kuvia läpi käymättä. Sain hääparin suostumuiksella jakaa jo näitä ensimmäisiä kuvia teidän kanssanne. :)


♥ Kiitos vielä hääparille ihanista häistä! 


Työhuoneen pintaremontti

10. heinäkuuta 2015

Täällä on hihat heiluneet ja maalisuti viuhunut, sillä tässä kuussa on tarkoitus toteuttaa pintaremontti kolmeen eri huoneeseen. Tämä kuukausi tulee siis olemaan blogissa hyvin remonttipainotteinen. Ensimmäinen pintaremontti on nyt ohitse ja tänään pääsettekin kurkistamaan ensimmäiseen huoneeseen. Aloitimme asunnon remontoinnin työhuoneesta neljä vuotta sitten jolloin ostimme nykyisen asuntomme. Oma sisustusmaku on muuttunut tässä matkan varrella aika paljon ja olinkin haaveillut työhuoneen uudistamista jo pidemmän aikaa. Tähän Pieneen pintaremonttiin tarjoutui loistava mahdollisuus nyt kun pääsin tekemään yhteistyötä K-raudan kanssa.

 Mies viettää meistä eniten aikaa työhuoneessa, joten pintaremontin tavoitteena oli tehdä huoneesta miehisempi ja ennen kaikkea muihin asunnon pintoihin ja sisustukseen paremmin sopiva. Kerroinkin edellisessä postauksessa, että aloitan remontin suunnittelemisen usein niin, että läden hakemaan inspiraatiota sisustuskuvista. Työhuoneen pintaremonttia suunnitellessani nappasin ideoita kolmesta eri kuvasta. Kuvat pääset näkemään tästä.


Aloitin huoneen remontin poistamalla seinistä tapetit. Huoneen kolmella seinällä oli valkoista valossa kimaltelevaa tapettia ja ikkunaseinällä oli aikaisemmin sininen tapetti valkoisella lehtikuviolla. Varsinkin kimalteleva tapetti oli alkanut kyllästyttämään ja se oli niin pehmeää materiaalia, että pinta oli ottanut jo aika monta osumaa. Kun ostimme asunnon, poistimme silloiset tapetit ja tapetoimme seinät uudelleen, sillä tapettien alta paljastuneet seinäpinnat olivat ihan täynnä reikkiä ja kaikenlaisia kuoppia. Olin silloin viimeisilläni raskaana ja meillä oli kuitenkin koko asunnon remontti vielä edessä, joten halusimme päästä seinät tapetoimalla vähän helpommalla ja säästää aikaa. Nyt päätin että seiniä ei enää tapetoida, vaan ne maalataan vaikka tiesin millainen tasoitustyö minua tapettien alla odottaa. Minulla meni purkillinen tasoitetta työhuoneen seiniin ja kyseessä ei siis ole mikään kovin iso huone. Tapettien poistamiseen käytin päivän, seinien tasoittamiseen meni aikaa pari päivää ja maalaamiseen käytin muutaman päivän. Maalasin kaikki seinät kolmeen kertaan, jotta sain maalipinnasta riittävän tasaisen värisen. Remontti kesti noin viikon verran ja remontoin huonetta aina kun muilta hommilta ehdin.


Työhuone on suorakaiteen muotoinen ja aika kapea. Huone on 180 cm leveä ja pituutta huoneella on 350 cm. Se on alunperin toiminut vaatehuone/varasto käytössä. Päätin kokeilla huoneen seinään tummaa sävyä, sillä halusin yrittää luoda optisen harhan leveämmästä huoneesta. Maalasin myös toisen pitkistä seinistä tummemmalla, jotta saisin seinän painumaan ikäänkuin "syvemmälle" ja näin huoneen näyttämään isommalta.

Seinien väri on valittu Ikeasta ostamiemme harmaiden BOTKYRKA-seinähyllyjen mukaan. Suunnistimme Ikeasta suoraan K-rautaan ja vertailin siellä K-raudan parkkipaikalla värilastuja auton takakontissa olleisiin hyllyihin, sillä halusin seiniin mahdollisimman saman sävyn. Tumman harmaa sävy on Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy 1948.

Mies asensi keskiviikkoiltana hyllyt seinään minkä jälkeen pääsin asettelemaan hyllyille esineitä. Kirpputorilta löytämämme vanha kello pääsi aitiopaikalle hyllylle ja muut esineet löysivät tiensä sen ympärille. Hyllyiltä löytyy mm. By Lassenin Kubus-kynttelikkö ja Iittalan Nappula kynttilänjalat. Hay:n puinen käsi oli myös pakko asetella hyllylle. Korkki kannelliset valkoiset laatikot on ostettu Ikeasta. :)


Mitä pidätte huoneen muutoksesta? Onnistuiko pintaremontti?

Oikein ihanaa loppuviikkoa! 

Postaus toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.


Avaimet onnistuneeseen pintaremonttiin

3. heinäkuuta 2015


Heinäkuussa blogissa remontoidaan ahkerasti, sillä pääsin tekemään yhteistyötä K-raudan kanssa. Luvassa on kivoja remonttiaiheisia postauksia ja mm. työhuoneessa ja lastenhuoneessa tulee tapahtumaan muutoksia. Tähän yhteistyöehdotukseen oli helppo tarttua, sillä olen paikallisessa K-raudassa varmasti yksi niistä vakionaamoista. Olen myös saannut siellä asioidessani aina loistavaa ja asiantuntevaa palvelua.

Ajattelin lähteä postauksissa liikkeelle ihan alusta, eli kerron siitä miten ja mistä aloitan remontin suunnittelemisen ja siitä millaisia pohjatöitä ja valmisteluita on hyvä tehdä ennen varsinaiseen pintojen uudistukseen ryhtymistä.


Ennen remonttiin ryhtymistä on tietenkin hyvä olla selkeä kuva ja suunnitelma siitä mitä remontilta haluaa ja mitä tullaan tekemään. Sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pitää tässäkin tapauksessa erittäin hyvin paikkansa. Hyvä keino lähteä liikkeelle on hakea inspiraatiota vaikkapa netistä tai lehdistä. Esimerkiksi Pinterest on loistava paikka inspiraation etsimiseen. Itse olen kerännyt Pinterestiin kansioita huoneittain ja aina kun jokin kiva kuva tai idea tulee netissä vastaan lisään kuvan sille varattuun kansioon. Kuvista on mm. helpompi hahmottaa miltä jokin asia saattaisi näyttäisi omassa kodissa tai mitä sen ympärille sopii ja mitä puolestaan ei sovi.

K-raudan Pinterest sivuille pääset tästä.


Sitten kun minulla on jokinlainen alustava suunnitelma/mielikuva päässäni lähden kierrokselle rautakauppaan. Aloitan kierrokseen yleensä pintamateriaaleihin tutustumisella. Mukaan kotiin lähtee maalien värilastuja, värikarttoja ja tapettien näytepaloja. Jos en ole täysin varma kahden tai usemman sävyn välillä otan kaikista värilastut mukaan ja pohdin asiaa paremmin kotona. Seinäpinnat ovat kuitenkin sen verran isoja pintoja ja ne vaikuttavat huomattavasti asunnon ilmeeseen ettei arpomaan kannata alkamaan.



Koska valaistus vaikuttaa huomattavasti siihen miltä värit näyttävät ja koska kotona valaistus on ihan erilainen kun mitä kaupassa, on erittäin tärkeää ottaa mukaan näytteitä joiden avulla voi tarkistaa miltä sävy näyttää omassa kodissa. Itse tykkään vertailla väriliuskoja myös eri asioihin kotona kuten huonekaluihin, lattiaan ja muihin seiniin, sillä väreihin vaikuttaa myös kaikki ympärillä oleva. Mallipalat voi esimerkiksi ripustaa seinälle ja niitä kannattaa katsoa mahdollisimman erilaisissa valaistuksissa.

Tärkeää on tietenkin myös heti alussa lyödä lukkoon remontin budjetti. Rautakaupassa on hyvä käydä tarkistamassa hinnat, jotta pääsee selville remontin kustannuksista.


Jotta pintaremontti onnistuu halutulla tavalla, on pohjatyöt ja esivalmisetulut tehtävä huolellisesti ja riittävästi aikaa käyttäen. Työtä edesauttaa laadukkaat työvälineet sekä kunnollinen tutustuminen annettuihin ohjeisiin ja ohjeiden tarkka noudattaminen. Itse olen tykästynyt ANZA-merkin työvälineisiin, sillä ne ovat osoittautuneet todella laadukkaiksi ja pitkäikäisiksi ja niiden jättämä jälki on erinomaista.

Ennen pintaremonttiin ryhtymistä maalattavat pinnat puhdistetaan, lattiapinnat suojataan ja listat ja valokatkaisimet on hyvä irrottaa tai suojata maalarinteipillä. Katonrajassa ja seinien kulmissa voi käyttää rajaajaa tai maalarinteippiä. Vanhat tapetit poistetaan huolellisesti, ruuvit ja naulat irrotetaan, reiät kitataan/tasoitetaan ja tasoitteen kunnollisen kuivumisen jälkeen paikattu kohta hiotaan huolella tasaiseksi. Reikien paikkaamisen ja pinnan hiomisen joutuu yleensä tekemään 2-3 otteeseen, jotta lopputuloksesta tulee riittävän tasainen. Ensimmäisellä kerralla tasoitetta on vaikea saada reikään tarpeeksi paljon ja se menee kuivuessaan tietenkin myös hieman kasaan. Paikattujen kohtien hiomisen jälkeen hiontaöly pyyhitään huolellisesti pois ennen maalaamisen aloittamista.



Jos pohjalla on jokin muu kuin valkoinen maali, seinän väri on epätasainen tai seinällä on aikaisemmin ollut tapetti on seinä hyvä siistiä ja pohjamaalata ennen lopullista maalisävyä, jottei vanha pohja vaikuta päälle tulevan maalipinnan sävyyn. Valkoinen pohja tuo värit myös paremmin esille. Pohjamaali vähentää myös pintamaalin kulutusta ja lopputuloksesta tulee peittävämpi ja tasaisempi. Pohjamaalina voi käyttää vaikka Cellon vesiohenteista sisäkattomaalia, joka soveltuu hyvin myös pohjamaaliksi ja joka on kevyt ja helppo levittää.

Maali sekoitetaan huolellisesti ennen maalaamisen aloittamista, jotta seinäpinnasta tulee tasaisen värinen ja jottei seinässä esiinny kiiltoeroja. Lopullinen sävy on hyvä maalata seinään ainakin 2-3 kertaan riippuen maalin peittävyydestä ja itse sävystä. Maalipinnan on myös oltava täysin kuiva ennen uudelleen maalausta. Seinäpinnan kuivumiseen menee aikaa n. 2-4 tuntia maalikerroksen paksuudesta riippuen.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet ja ohjevideon sisäseinien maalaamiseen löydät täältä.


Tapettien irroittamiseen käytän suihkepulloa. Laitan pulloon vettä ja tilkan Fairya. Suihkutan tapettia reippaasti suihkepullolla ja odotan että tapetti alkaa tummumpaan ja näyttää tasaisen kostelta. Repäisen tapetin saumasta/reunasta irti ja tapetti lähtee yleensä irti mukavan isoissa paloissa ja työ etenee nopeasti. On tärkeää odottaa että tapetti on läpeensä märkä. Jos ainoastaan pintakerros on märkä lähtee se erikseen irti ja tapetin pohjakerros jää vielä seinään kiinni. Koko seinää ei kannata kostuttaa kerralla siellä tapetti kuivuu todella nopeasti. On hyvä edetä pari vuotaa kerrallaan. Loput pienet tapetinriekaleet saa helposti seinästä irti kostuttamalla niitä ensin hieman suihkepullolla ja sen jälkeen hieromalla niitä kuivalla karhealla pyyhkeellä.

Hoidamme miehen kanssa yhdessä tapetoimisen. Mies tapetoi ja minä avustan ojentamalla tavaroita.

Hyvät ja selkeät ohjeet tapetoimiseen voit käydä katsomassa täältä.

Tärkeimpiä asioita pintaremontin onnistumisessa on siis huolellinen suunnittelu, hyvin tehdyt pohjatyöt, riittävä ajan käyttö ja ohjeiden huolellinen nouttaminen.


Mukavia remonttihetkiä!


Postaus tehty Yhteistyössä K-raudan kanssa.


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan