Slider

Kuvia Lapista: Äkäslompolo ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

28. syyskuuta 2015



Reilu viikko takana retkeilyä upeissa maisemissa Äkäslompolossa. Vuokrasimme kelomökin lasten isovanhempien kanssa läheltä laskettelurinteitä. Mökin vuokraaminen on varsinkin lasten kanssa kiva ja helppo vaihtoehto, ja jos sade sattuu yllättämään on mökkiin mukava tulla suojaan sateelta ja märät vaatteetkin saa helposti kuivumaan. Myös ruuanlaitto sujuu kätevästi mökin keittiössä ja ulkona vietetyn päivän jälkeen on ihana päästä kunnon sänkyyn nukkumaan.

Äkäslompolo on retkeilijän/vaeltajan unelmapaikka ja se sopii monenlaiselle liikkujalle. Alueelta löytyy  mm. 18 luontopolkua ja neljä pitkää vaellusreittiä. Nuotiopaikat ja polut ovat hyvässä kunnossa, ilma on puhdasta ja myös lastenvaunuilla, pyörillä ja pyörätuolilla pääsee liikkumaan useita reittejä pitin.

Kamera on kulkenut koko ajan mukana ja yllä onkin iso pläjäys mm. Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta nappaamiani kuvia. Parhain ruska-aika on jo ohitse, mutta maisemat ovat siitä huolimatta olleet upeita ja mieli ja silmät lepävät luonnossa retkeillessä.


Oikein rentoa ja syksyistä uutta viikkoa kaikille! :)

Terveisiä Ylläkseltä!

22. syyskuuta 2015


Blogi on pienellä ruskalomalla. 
Matkaamme voi seurata Instagrammissa nimimerkillä @saakurkistaa-blogi.

Mukavaa viikkoa kaikille! :)

Pentikin Mariela & Woods-tapetti Ribba-kehyksissä

14. syyskuuta 2015

Täällä on touhuttu pihalla puskia raivaten ja sain vihdoin myös eteisen kellastuneen katon maalattua puhtaan valkoiseksi. Vasta maalattu siisti valkoinen katto raikasti eteistä kyllä tosi mukavasti ja koko tila tuntuu nyt paljon tilavammalta ja valoisammalta. Vielä jos jostain saisi intoa muiden sisäkattojen maalaamiseen...

Ruokahuoneen sisustus otti taas askeleen eteenpäin, kun löysin kaapista jämärullan Cole & Son:in Woods-tapettia. Loppu rullasta riitti juuri sopivasti palat molempiin Ikean Ribba-kehyksiin. Tapetin palat saavat olla kehyksissä ainakin siihen asti, kunnes löydän jotkut kivat julisteet kehyksiin. Ihan hyvä kuitenkin näinkin ja eipähän ainakaan maksanut mitään. Taas tuli todistettua, että joskus kannattaa penkoa niitä kaappeja. ;)


Nyt ruokahuoneessa on enemmän mustaa väriä, mikä onkin ihan mukavaa vaihtelua kaiken valkoisen ja harmaan keskellä. Mustat kehykset, ja mustavalkoinen tapetti sopivat myös oikein kivasti tuon mustaksi maalaamani lipaston kaveriksi

 Illat pimenevät kovaa vauhtia ja koska tuo ruokahuoneen kattovalaisin ei valaise kovinkaan paljon, niin kaipasin huoneeseen vähän lisää valoa. Onnekseni huomasin, että Stockmannilla sattuu olemaan syyskuun Kanta-asiakasetuna Pentikin Deco-varjostimet ja joitain Pentikin lampunjalkoja. Tilasin Deco-varjostimen pariksi Pentikin krominvärisen Mariela-lampunjalan, joka näyttää olevan ainakin tällä hetkellä verkkokaupasta loppu. Tuo krominvärinen lampunjalka sopii mielestäni tosi kivasti muotonsa ja värinsä puolesta kattovalaisimen kanssa yhteen, ja tietenkin myös DSR-tuolien krominväristen jalkojen.

Pentikin kirkasta pallolampunjalkaa ja kuparinväristä Daniela-lampunjalkaa näyttää vielä olevan verkkokaupassa jäljellä, jos joku kaipailee uutta pöytävalaisinta.


Oli kyllä ihanaa saada ruokahuoneen sisustusta taas eteenpäin. Huone on tuntunut vähän kolkolta ja tyhjältä. Jo pelkästään uudet taulut toivat tosi paljon ilmettä huoneeseen. Lamppu on myös ihana ja pidän siitä, että nyt huoneen tunnelmaa on entistä helpompi muuttaa valaistuksen avulla.

Mitä pidätte? Vieläkö Woods iskee ja entäs mitä mieltä olette lampusta?

Mukavaa uutta viikkoa  kaikille! :)

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Ruokahuoneen uusi matto, lasikupu & Tine K:n vaasi

7. syyskuuta 2015


Nyt myös ruokahuoneesta löytyy Linie Designin Surface-matto. Olohuoneessa nyt muutaman viikon majaillut samainen matto on osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi ja päätimme tilata Stockmannilta toisen. Pidän erityisesti siitä että Surface-matto on tiivis, paksu ja painava eikä ohut ja läpikuultava, niin kuin monet vastaan tulleet juuttimatot. Paksu matto vaimentaa myös tosi mukavasti ääniä ja se tuo mukanaan roppakaupalla lisää kodikkuutta.


Ruokahuoneen lipaston päällinen sai viikonloppuna myös vähän lisää täytettä, kun Kodin 1:stä lähti puoleen hintaan mukaan korkea lasikupu harmaalla aluslautaisella. Piipahdimme samalla reissulla myös Ikeassa mistä nappasin mukaan tuo lasikuvun sisällä asustelevan pienen viherkasvin.

Tine K:n harmaa raidallinen ruukku tarttui matkaan kun kävimme miehen ja lasten kanssa Kioski & Kahvila Pumppaamossa kahvilla. Pumppaamolla on pieni määrä sisustustavaraa myynnissä, merkkeinä mm. Tine K, Bloomingville ja Nicolas Vahé.


Ikean reissulta lähti mukaan myös pari isoa Ribba-kehystä joihin pitäisi löytää vielä jotkin kivat kuvat. En ole vielä myöskään täysin varma siitä, että mille ruokahuoneen seinistä taulut laitetaan. Päätös on varmasti helpompi tehdä sopivien kuvien löydyttyä. Jos mieleesi tulee jokin kiva juliste tms. niin saa ehdotella. :)

Oikein mukavaa uutta viikkoa kaikille! :)

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Lasten askartelupöytä

1. syyskuuta 2015

Tyttöjen huoneen askartelupiste joutui pienen päivityksen kohteeksi, kun innostuin maalaamaan huoneen ainoan valkoisen seinän samalla harmaalla sävyllä mitä meidän vanhempien makuuhuoneesta löytyy. Sävy on Tikkurilan Deco Grey-värikartan sävy 1944. Pidän sävystä kovasti sillä se on hyvin neutraali ja kaunis puhtaan harmaa.


Vaihdoin vanhan valkoisen pinnatuolin tilalle Hay:n About A Chairin. Tuolin kuppimainen muoto sopii hyvin pienille lapsille, sillä korkeat reunat tuovat turvaa ja tuolissa on mukava istua. Tuoli on myös helppo puhdistaa ja se on tosi tukeva.

Anoppilasta lähti mukaan tuo valkoinen suuri räsymatto, joka löysi paikan lastenhuoneen lattialta. Matto toimii hyvänä alustana leikeille ja sen vaalea väri toi huoneeseen lisää raikkautta ja valoa.

Työpiste on nyt tosi harmaa ja odotankin, että keksin vielä jotain vaalenpunaista seinustalle.

Oikein mukavaa syyskuuta kaikille! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan