Slider

Kynttilöitä ja uudet tyynynpäälliset

26. marraskuuta 2015


Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia blogissa ja Facebookissa lehtijuttuun liittyen kommenttia jättäneille! Yllätyin tosi positiivisesti siitä, että miten moni otti yhteyttä ja kertoi pitäneensä lehtijutusta. Tuli tosi hyvä mieli! 

Tänään on ollut hurjan pimeä päivä. Hämäräkytkin sytytti pihavalotkin päälle noin tuntia normaalia aikaisemmin. Aamulenkin jälkeen täytin koko olohuoneen kynttilöillä ja nappasin samalla jokusen kuvan olohuoneesta. Oli ihana köllötellä olohuoneen sohvalla kynttilänvalossa vanhemman tytön kanssa, sillä aikaa kun nuorempi oli päiväunilla.


 Sohvalla näkyvät peura- ja mäntykuvioiset tyynynpäälliset tarttuivat mukaan Svaneforsin blogi-illasta jokin aika sitten. Ihastuin samantien tuohon peurapäälliseen, sillä sama kuva löytyy myös tuosta pienestä Canvas-taulusta olohuoneen hyllyltä. Päällisen toinen puoli on mukavan pehmeä ja pörröinen, joten sitä voi pitää myös toisin päin. Kaikki luontoaiheiset sisustustuotteet ovat kovasti mieleeni ja ne sopivatkin hyvin tänne metsän keskelle.


Koti alkaa näyttämään päivä päivältä enemmän jouluiselta. Meillä on muovikuusikin ollut pystyssä lehtikuvauksista lähtien, sillä en jaksanut enää purkaa ja pakata sitä ja viedä takaisin ulkovarastoon. Kuusi löysi paikan ruokahuoneen nurkasta ja siinä se ei ole ollutkaan ollenkaan tiellä. Ja eihän siinä tarvitse vielä välttämättä pitää kuusen valoja päällä, jos ajankohta tuntuu liian aikaiselta. Haluaisin vielä löytää jonkin korin tms. johon saisin kuusenjalan piiloon. En ole vielä kuitenkaan löytänyt sopivaa, mutta yksi ajatus on kuitenkin pyörinyt mielessä. Voisin laittaa kuvia kuusesta ja koristeista vaikka ensi viikolla, jospa löytäisin jonkin kivan ratkaisun siihen mennessä. Ensi viikolla on muuten myös luvassa yhteistyöpostaus ja samassa kiva etu kaikille blogin lukijoille.


Mukavaa ja tunnelmallista viikonloppua kaikille! :)


Kotimme Koti ja Keittiö lehdessä

24. marraskuuta 2015


Lokakuun lopussa kotonamme tehdyn vierailun lopputulos löytyy nyt lehtihyllystä, nimittäin uusimmasta Koti ja Keittiö-lehdestä! Kyseessä on joulunumero ja meidänkin kotimme on puettu teeman mukaisesti jouluun. :)

Tekstin on kirjoittanut Anna Kristeri ja kuvat on ottanut Sari Rantanen.


Kotimme sai tosi mukavasti tilaa lehdestä, nimittäin jopa 12 sivun verran. Ja mikä kiva yllätys olikaan, että kotimme päätyi myös lehden kanteen! :)

Kuvauksiin valmistutuminen vaatii aina paljon aikaa, mm. perusteellinen siivoamisen ja kaikkien keskeneräisten projektien hoitamisen pois alta. Omat haasteensa toi myös se että lehtikuvaukset pidettiin lokakuun lopussa, ja koska kyseessä oli joulunumero oli koti koristeltava jouluiseksi. Vaikka valmistautuminen onkin aika työlästä, on tunne palkitseva kun lehti kolahtaa postilaatikosta sisään. Lehtijutusta jää kuitenkin tosi kiva muisto itselle ja koko perheelle. Ja onhan se kieltämättä aika jännä ja mukava tunne, kun katsoo tuttuja nurkkia lehden sivuilta, kansikuvasta puhumattakaan! :)


Suuri kiitos vielä Annalle ja Sarille kivasta lehtijutusta &
Oikein kivaa tiistai-iltaa kaikille! :)



DIY: 4 euron adventtikynttelikkö

19. marraskuuta 2015


Samalla kun kävimme viime viikolla Tigerissa etsimässä synttärikoristeita viime viikonlopun synttärijuhliin, kiinnittyi huomioni numeroituihin peltisiin purkeihin. Numeroita oli yhdestä neljään ja mukaan lähti yksi jokaista numeroa, sillä suunnitelmana oli tuunata purkeista adventtikynttelikkö.


Tarvitset:

- 4 kruunukynttilälle sopivaa purkkia/mukia tms.
- Soraa, koristekiviä tms. kynttilöiden ympärille.
- 4 kruunukynttilää
- Sammalta.

Aseta kynttilä purkin keskellä ja kaada soraa ympärille. (Pidin itse kynttilää pystyssä ja lapset lapioivat pikkulapioilla soraa kynttilän ympärille.) Älä täytä purkkia ihan yläreunaan asti soralla, vaan jätä n. 1,5 cm tilaa sammaleelle. Irrota sammaleesta pieniä tuppoja ja painele samaleet kynttilän ympärille. Valmista! :)



Koska purkit maksoivat euron kappale, kynttilät löytyivät jo valmiiksi kotoa ja muut materiaalit kävin hakeamassa takapihalta, jäi tämän helpon tuunauksen hinnaksi vain neljä euroa. Ei paha!



Oikein kivaa viikonloppua kaikille! :)


Tyttöjen 2- ja 4-v syntymäpäivät

16. marraskuuta 2015

Viikonloppu kului synttärivalmisteluiden parissa ja eilen juhlimmekin lokakuun lopussa 4-vuotta täyttänyttä esikoistamme ja tänään 2-vuotta täyttävää nuorempaa tytärtämme. Syntymäpäivät herättävät aina sekä iloisia, että haikeita tunteita. Aika kuluu niin valtavan kovaa vauhtia ja välillä iltaisin tyttyväisesti nukkuvaa pientä lasta katsoessa sitä toivoo, että voi kun ajan voisi edes hetkeksi pysäyttää ja sen kauniin hetken saisi säilöttyä ikuisesti mieleensä. Toisaalta olen taas onnellinen siitä, että minulla on kaksi tervettä, suloista ja reipasta tytärtä, jotka kasvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia.  



Neideillä on nyt menossa kova Baby Born- ja prinsessavaihe joten päättelin, että myös synttäreiden koristelu saa olla hyvin tyttömäinen. Ja mikä onkaan sen tyttömäisempää kuin vaaleanpunainen väri, joten lähdin rakentamaan koristelua sen ympärille. Teema oli myös mukavan helppo ja suhteellisen edullinen toteuttaa, sillä lähes jokaisesta kaupasta löytyy jotakin vaaleanpunaista.

Mies oli käynnyt kauppareissun yhteydessä kukkakaupassa ja toi mukanaan kauniin ja herkän tyttömäisen kimpun, jonka asettelin ruokapöydän keskelle. Tähtiviirinauhan ja ilmapallot on tilattu Juhlahumua.fi-verkkokaupasta. Pahviset mukit on ostettu ihan S-marketista. Virittelin pöydälle myös yhden valosarjan kulkemaan ja se toikin mukavasti tunnelmaa ja lisävaloa, sillä juhlat alkoivat vasta neljän maissa ja silloin on jo aika pimeää. Kaitaliinana pöydän keskellä toimii ihan vain kreppipaperi. 1 kpl paketissa oli valmiiksi juuri sopivan kokoinen pala kreppipaperia.


Lahjoiksi tytöt toivoivat Baby Born nuken, Baby Bornin vaatteita ja Legoja. Uusi Lego Dublo Metsä-sarja on varsinkin nyt kovasti neitien mieleen, ja tytöt saivatkin lahjaksi Legopaketin mistä löytyi monen moista metsäneläintä. Neidit ovat myös kovasti tykänneet Lego Dublo Metsä-pelistä, jota ovat pelanneet iPadilla. Pelin pääset lataamaan ilmaiseksi täältä.



Kysyin illalta tytöiltä, että oliko kivat juhlat ja mukava päivä ja vastaus oli: "joo!"


Oikein mukavaa uutta viikkoa kaikille! :)


Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

10. marraskuuta 2015


 Saan aika ajoin sähköpostitse ja Facebokin kautta kyselyitä teiltä blogini lukijoita. Kysymykset liittyvät useimmiten valkoiseksi maalattuun parkettilattiaan, ruokapöytäämme tai Vitran Dsr-tuoleihin. Ajattelin että voisi olla mukavaa jos vastaukset löytyisivät myös täältä blogin puolelta, joten päätin koota kysymyksistä vastausineen ihan oman postauksen. :)


Parketin maalaaminen valkoiseksi

Betolux vaiko Betolux Akva?

Betolux Akva. Liotinohenteinen Betolox kellastuu todella nopeasti ja kuivumisaika on siinä paljon pidempi kuin mitä vesiohenteisessa Akvassa. Haju on myös paljon voimakkaampi liuotinohenteisessa Betoluxissa ja se säilyy asunnossa monta päivää. Perus valkoinenkin maali kannattaa sävyttää vielä jollain valkoisen sävyllä, sillä sen sanotaan vähentävän maalin kellastumista. Mieleisen sävyn voi valita Tikkurilan sisävärikartoista.

Onko maali kestänyt?

On kestänyt.  Aluksi kannattaa olla tosi varovainen huonekalujen kanssa sillä maalipintaan jää herkästi lommoja jos maali on vielä vähänkään kosteaa. Suosittelen noudattamaan annettuja ohjeita huolella. Lattia kannattaa myös ensin pohjamaalata esimerkiksi Tikkurilan Otex-tartuntapohjamaalilla. Pohjamaalaus vähentää varsinasten maalikerrosten määrää (halvempaa) ja lisää lattiapinnan kestävyyttä ja maalin tarttuvuutta.




Onko lattian maalaaminen iso työ?

Onhan se. Huonekalujen pois kantaminen ja lattian hiominen varsinkin ovat isotöisiä. Maalaaminen sujui nopeasti telalla, mihin olin kiinnittänyt pitkän varren. Telan on hyvä olla lyhytnukkainen jolloin jälki on siistiä ja tasaista. Lattian pitää olla puti puhdas ennen maalaamisen aloittamista, sillä jokainen roska jää märkään maaliin kiinni. Hiukset on hyvä suojata, sillä pitkiä hiuksia on ikävä noukkia maalin seasta.

Onko valkoinen lattia helppo pitää puhtaana?

Valoisessa lattiassa näkyy ihan kaikki roskat ja lika. Jos haluaa että lattia näyttää siistiltä on sitä imuroitava ja pestävä ahkerasti. Poistan lattiasta tummentumia ja hunosti irtoavia tahroja Universal Stonella. Valkoinen lattia on kaunis mutta isotöinen.


Ruokapöytä

Mistä pöytä on ostettu?

Ruokapöydän olemme itse nikkaroinneet miehen isovanhempien navetan vintiltä löytyneistä vanhoista lattialankuista.

Minkä kokoinen pöytä on ja kuinka monta sen ympärille mahtuu istumaan?

Pöydällä on pituutta 240 cm, korkeutta 78 cm ja leveyttä 85 cm .

Ruokapöytä on reilun kokoinen ja parhaimmillaan sen ympärille mahtuu 10-12 henkilöä tuolien koosta riippuen. Sivuille mahtuu istumaan 3-4 henkilöä/sivu ja päätyihin enimmillään 2 henkilöä/pääty.



Vitran DSR-tuolit.

Mistä tuolit on ostettu?

Kolme tuoleista on tilattu Saksasta Smow.com-verkkokaupasta ja loput kolme olen ostanut käytettynä Huuto.netistä erään arkkitehtitoimiston muuttomyynnistä.

Onko tuoleissa hyvä istua?

Tuoleissa on tosi mukava istua ja ne ovat myös mukavan kevyet ja siksi helpot liikuteltavat.

Onko tuolit helpot pitää puhtaana?

Kyllä. Muoviset tuolit on todella helppo puhdistaa ja ne toimivat loistavasti lapsiperheessä.

Makuuhuoneen hylly

Makuuhuoneen seinällä oleva hylly on vanha ajopuu jonka löysin kerran kesällä saarireissulta merenrannasta kellumasta. Kotona laitoin ajopuun saunaan ja saunan päälle, jotta sain siitä kaikki pöpöt ym. pois. Ajopuu ruuvattiin neljällä pitkällä ruuvilla seinään. Sitä ei ole hiottu tai lyhennetty, vaan se on juuri sellainen kuin oli löydettäessäkin. :)



Harmaiden seinien värikoodit

Alakerran harmaista seinistä (olohuone, ruokahuone ja rappukäytävä) löytyy Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy numero 1966, joka on kylmä harmaa. Sävy taittaa enemmän violettiin kuin siniseen, mutta on kuitenkin hyvin puhtaan harmaa. Yläkerrassa (makuuhuone, lastenhuone ja käytävä) olen käyttänyt sävyä 1944. Sävy on enemmän lämmin kuin kylmä ja hyvin neutraali ja kaunis puhtaan harmaa.



Mitä tapettia keittiön välitilassa/eteisessä on?

Keittiön välitilasta ja eteisestä löytyy Cole & Sonin klassikkotapetti Woods. Keittiössä tapetin päällä on karkaistu lasi. Samaa tapettia löytyy myös ruokahuoneen tauluista.



Mistä olohuoneen/ruokahuoneen matto on ostettu?

Olohuoneesta ja ruokahuoneesta löytyy Linie Designin Surface matot. Matot on ostettu Stockmannilta.


Toivottavasti vastauksista oli apua ja kysykää ihmeessä jos tulee vielä jotain muuta mieleen. :)


Oikein mukavaa tiistai-iltaa kaikille!


Stockmann 150-v muumilautanen

5. marraskuuta 2015


Muumifanit muistavat varmaankin Stockmannin oman 150-v juhlamuumimukin jota tuli myyntiin rajoitettu erä vuonna 2012. Nyt tämä Tove Janssonin Stockmannille 1950-luvulla suunnittelema Muumi-kuosi koristaa asiakkaisen toiveesta myös uutta Muumi-lautasta. Kuosissa seikkailevat tutut hahmot ja erikoiseksi sen tekee se, että Muumimamman käsilaukusta löytyy vanha Stockmannin logo.
 150-v juhlamukin pariksi suunniteltu lautanen tulee myyntiin yksinoikeudella tänään 5.11.2015 klo 9.00 Stockmann-tavarataloihin ja verkkokauppaan.* Muumi-lautasta on saatavilla rajoitettu erä.

Löydät lautasen Stockmannin verkkokaupasta täältä.*

Kuva: Stockmann

Koko: halkaisija 19 cm 
Hinta: 34,90 €

Oikein mukavaa torstaita kaikille! :)

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.


Ikea hack: keittiökaapit + vaneria

2. marraskuuta 2015


Muistatte varmaan kun ostimme yläkerran matalaan aulatilaan Ikean FYNDIG-seinäkaapit ja niihin pomppusalvat. Kyseiset kaapit löytyvät Ikean keittiöpuolelta ja ne ovatkin alunperin tarkoitettu keittiön seinälle kiinnitettäviksi. Tämän vuoksi kaappien päälle jää ruuvinkannat näkyviin, sillä eiväthän ne alkuperäisessä käyttötarkoituksessa näy sieltä kaappien päältä mihinkään. Kantoja ei jäänyt esille mitenkään häiritsevän paljon (2kpl/80 cm kaappi), mutta jäimme kuitenkin silloin miettimään, että tekisimme jossain vaiheessa tason kaappien päälle. Ruuvinkantojen lisäksi taso nimittäin peittäisi myös kaappien väleihin jäävät pienet raot.


Päädyimme lopulta siihen että kappien päälle tehtäisiin taso vanerista. Mies kävi hakemassa paikallisesta puutarhaliikkeestä vaneria, joka sahattiin siellä valmiiksi sopivan kokoisiksi paloiksi.

Halusin vanerilevyistä valkoiset, joten vahasin ne kahteen kertaan Osmo Colorin puuvahalla. Sävyksi valitsin Lumen. Lumi on kaunis puhtaan valkoinen sävy ja se on hyvin lähellä kaappien sävyä. Vahan kuivuttua kiinnitimme levyt paikoilleen kaksipuolisella teipillä, sillä näin ne saa tarvittaessa myös helposti irti ja eikä kiinnitysruveille tarvinnut tehdä reikiä.



Tämä lelujen säilytysratkaisu on ollut ihan loistava! :) Aulatila pääsee nyt kunnolla hyötykäyttöön ja lastenhuone pysyy paljon siistimpänä, kun siellä pääasiassa vain nukutaan. Kaappien päälle jäävä tila toimii  myös "pöytänä" ja tytöt monesti piirtävät ja askartelevat tason päällä. Lelut on myös helppo siivota ilaisin pois kun säilytystilaa on riittävästi.


Oikein mukavaa marraskuuta kaikille! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan