Slider

Keittiöelämää

26. huhtikuuta 2016

Muutama kuva keittiöstäkin välillä. :) Keittiön remontoimme 2012-2013 vuodenvaihteessa eli reilu kolme vuotta sitten. Aloitin viime viikolla keittiön laatikoiden ja kaappien siivoamisen ja aika paljon turhaa tavaraa oli jo kolmessa vuodessa ehtinyt kertymään laatikoiden pohjille. Kovin paljon ylimääräisiä  astioita meillä ei ole, mutta kaapeista löytyi mm. vanhaksi menneitä tuotteita, lähes tyhjiä pakkauksia ja tietenkin myös muruja ja ym. purkeista ja pusseista kaapin pohjalle levinnyttä roskaa ja jauhoja. Mies on ahkera kokkailmaan joten jo esimerkiksi erilaisia jauhoja ja mausteita löytyy useampaa sorttia ja ne vievätkin kaapeista kiitettävästi tilaa.


Keittiö on pysynyt siistissä kunnossa. Valkoinen kvartsitaso ja valkoinen allas ovat edelleen kuin uudet ja ne ovat kestäneet hyvin käytössä. Käytän tasojen ja altainen perusteellisempaan puhdistukseen yleensä Universal Stonea mistä onkin muodostunut ihan oma lemppari siivoustuotteeni. Olen saanut aineella myös mm. tee- ja hiusväritahrat maalatusta valkoisesta lattiasta irti ja tummat kattiloista jäävät viirut lähtevät kaappien pinnoilta ja tasoilta ihan hetkessä. En voi muuta kuin suositella tätä tehokasta, hellävaraista, riittoisaa ja myrkytöntä yleispuhdistusainetta! :)

Alustavissa suunnitelmissa oli laittaa oma asunto myyntiin nyt keväällä, mutta tässä meidän talossa on tällä hetkellä kaksi asuntoa neljästä myynnissä, joten oman asunnon myynti ei tunnu kovinkaan järkevältä vaikka se onkin kokenut asunnoista eniten remonttia. Vauva saa siis majoittua meidän huoneeseemme siihen saakka kunnes kotimme löytää uudet asukkaat. Onneksi meillä on tosi reilun kokoinen makuuhuone ja pinnasängylle löytyy riittävästi tilaa.


Mukavaa viikkoa kaikille! :)


Häät & Ristiäiset: teema & värit

21. huhtikuuta 2016


Kuten kuvasta voi varmasti päällä on täällä innostuttu jo jonkin verran tulevien juhlien suunnittelemisesta ja askartelustakin, ja ne ovatkin vieneet täysin mennessään. :) Juhlien tyyli tulee olemaan melko romanttinen ja väreinä on valkoisen rinnalla vaaleansinistä ja ruskeaa. Oman lisähaasteensa suunnitteluun tuo se etten halua että koristelu on liian ristiäismäinen tai turhan häämainen, vaan jotain neutraalia ja siltä väliltä.

Kuvan vasemmassa reunassa näkyy askartelemani kutsukortti mistä tulikin lopulta yllättävän kiva. :) Kortin sisäpuolelle olisi tarkoitus vielä tulostaa siniselle kartongille päivän ohjelma ja kannen lappuun tulee vielä jonkinnäköinen teksti.

Pöytänumerot ja siniraidalliset paperipussit tilasin Decora Housen verkkokaupasta. Oikeassa reunassa oleva lasipullo tarttui mukaan Ikeasta. Lasipullon ympärille kiinitin kaksipuoleisella teipillä palan kutsukortissakin käyttämääni pitsiä ja ympärille kieputin vielä pari kierrosta juttinarua. Pitsillä ja juuttinarulla saa jo paljon ilmettä aikaiseksi pienellä vaivalla ja myös hyvin edullisesti.

Kävimme katsomassa juhlapaikkaa ja se oli oikein kiva ja tunnelmallinen. Tila on aika kompaktin kokoinen, joten mitään hirveän runsaita koristeluita ei tilaan pysty tekemään ja kaikki ylimääräinen on karsittava pois. En myöskään halua että juhlista jäisi jälkeen hirveästi turhaa "rojua", joten yritän kiinnittää erityistä huomiota siihen että suurin osa koristeista olisi kierrätettävissä. :) Juhlapaikassa on kuusi pyöreää pöytää joihin pitäisi vielä löytää sopivat pöytäliinat. Myös kattauksen suunnitteleminen on vielä työn alla ja pöytien keskelle pitäisi keksiä jonkinnäköiset asetelmat, todennäköisesti kukista. Päässä on onneksi hirveästi ideoita, pitäisi vaan osata päättää ne parhaimmat... :D

Juhlien suunnitteleminen on ollut hurjan hauskaa ja se on tuonnut myös mukavaa vaihtelua arjen keskelle. Olen myös tosi tyytyväinen siitä, että olen ajoissa liikkeellä jottei kaikki kasaannu viimeisille viikoille jolloin pieni on jo sylissä. 


Mukavaa viikonjatkoa kaikille! :)



Se tärkein huonekalu

6. huhtikuuta 2016


Sain Domargård - Villa Olivia blogin Sannalta haasteen jonka tarkoituksena on paljastaa se itselle tärkein huonekalu. Haaste on alkujaan lähtöisin Pikku Talo - blogin Sannalta. 

Minulle tärkeimmäksi huonekaluksi on noussut ehkä minun ja miehen yhdessä rakentama lankkupöytä. Itse pöydällä ei ole neljää vuotta pidempää historiaa, mutta pöytään käytetyillä lankuilla on sitäkin vanhempi. Lankut ovat löytö miehen isovanhempien naveetan vintiltä, Materiaali on kuusta ja lankut ovat paljon kovempaa ja painavampaa tavaraa kun mitä uudet kuusilankut ovat. Moni kyselee että miten pöytä on käsitelty ja sitä ei siis ole käsitelty millään aineella, vaan pinta on ainoastaan hiottu. Pöytä on pysynyt tästä huolimatta siistinä ja kun pöytä kaipaa perusteellisempaa puhdistusta puhdistan sen pienellä käteen sopivalla höyrypesurilla. Lankkupöytä on ollut hyvä valinta lapsiperheeseen, ja koska lankut ovat vanhoja ja niistä löytyy jo valmiiksi koloja ym. pientä vikaa, niin elämisen jättämät jäljetkin sulautuvat hyvin joukkoon.


Pöydällä on pituutta 240 cm, korkeutta 78 cm ja leveyttä 85 cm. Pöydän ympärille mahtuu helposti kahdeksan henkilöä ja tarvittaessa pöydän ympärille saa mahtumaan jopa 12 henkeä.

Pöydän parina on Vitran Dsr tuolit joihin olen edelleen erittäin tyytyväinen. Tuoleissa on mukava istua ja ne on helppo puhdistaa. Meidän tuolit on vanhempaa tuotantoa ja ovat siksi hieman matalammat kuin vuonna 2015 uudistettu hieman  korkeampi (2 cm) malli. Pöytä on aavituksen liian korkea tuolle matalammalle tuolimallille, mutta emme ole kuitenkaan raaskineet madaltaa pöytää ja olemme jo niin tottuneet nykyiseen istumakorkeuteen.



Kuten kuvista huomaa mitään sen ihmeempää ei ole ruokahuoneen sisustuksen kanssa tapahtunut. Vähän keväisempää ilmettä olin  kuitenkin kaivannut ruokahuoneeseen jo pidemmän aikaa, joten ensiapua tähän vaivaan toi viime viikoloppuna Plantagenista tarttunut viherkasvi. Kasvin runko on hauskasti letillä. En ole mikään viherpeukalo joten toivottavasti kasvi selviää hengissä minun hoidossani.... :D Sen olen huomannut että monesti kasvin siirtäminen parvekkeelle kesän ajaksi pelastaa tilanteen. Odottelenkin kovasti että ilmat lämpenevät, jotta pääsen istuttamaan parvekkeelle kukkia ja nauttimaan auringosta ja lampinäköalasta.


Oikein keväistä viikon jatkoa kaikille! :)

(Hups, lampunvarjostin on vähän vinossa ;))

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan